Poradna duly
Jana Čurdová
Jituško no, asi budu chodit plavat od toho Cenapu - když je tam ta slaná voda… Přítel tam jednou cvičil nějaký malý dětičky a říkal, že se mu tam líbilo. Ale musím si ještě koupit plavky a botičky (to půjdu teďkom o víkendu) a sehnat to povolení od Dr.,kam jdu až 26.1., takže bych začala cvičit asi až v únoru.
Ivko, tak já to vzhledem ke svému povolání musela oznámit hned, ale příjemný mi to zrovna nebylo, pač je neustále málo lidí, navíc už jsem měla naplánovaný směny do konce roku, ale nakonec jsem to zvládla. Tak ti držím palečky a hrdě do toho.
lleennttiillkkaa tak už jsem to oznámila.. a hned je mi líp..
. Šéf to vzal sportovně. Pogratuloval mi a ještě mi vytknul ať na sebe dávám pozor a nemám tahat nic těžkýho a ještě říkal, že se hlavně nemám stresovat. Tak jsem docela koukala.. Bála jsem se, že tu bude dusno, když už já jsem tu jako náhrada za mateřskou, ale nakonec to snad bude dobrý. Ještě uvidím co kolektiv..
(ten tu není moc dobrý..) Nakonec mi ještě šéf řekl, že zrovna rodině fandí a že mi to teda přeje a hlavně aby bylo vše v pořádku..
No hned mi je líp, už mě i přestalo bolet bříško..
Uff.
Ivko no vidíš, zvládla si to. Jestli ono to těhotenství u vás v práci není nakažlivý, když otěhotní i náhrada za mateřskou ![]()
Ahoj holky,
takl se podlouhé době opět hlásím do diskuse. Už jsem zase v práci…takže na vás budu mít víc času. Tak co je tady nového? Jak vám všem je?
Ahoj, tak já do práce nepůjdu, protože při prvním těhu, vzhledem k tomu, že jsem měla problémy, jsem to musela říct hned na začátku a vzhledem k tomu, že jsem byla ještě ve zkušební době, tak mi šéf prostě oznámil, že toto mi teda tolerovat nebude a šla jsem. Vedoucí mi ještě den před vyhazovem volala, at jdu aspon na neschopenku až do konce těhu, at mi jdou aspon nějaké peníze, takže jsem byla od samého začátku doma. První MD mi končí v květnu a v červnu nastupuji hned na druhou, tak vůbec nevím, jak to se mnou bude, jestli budu dostávat vůbec nějaké peníze, protože se budu muset jít na měsíc asi nahlásit na pracák z tama budu muset jít na 4 roky, což je finančně pro nás dost naprd.
Haidule - díky za radu, náhodou nějakého tipa nemáš na to cvičení?
Ahoj Ajíku ,tak jaké byly Vánoce a co Nový rok?Jak jste oslavovali? ![]()
Pavluš určitě se na to cvičení nějak domluvíme.Budu ráda,když nebudu chodit sama
Snad se k nám přidá i Lentilka
Máš pěkný metřík Lentilko.Tohle je ten metřík,co jsem mívala.http://www.i-am-pregnant.com/ticker/goodies.php Měla jsem tu černobílou nožičku.Ale on ukazuje třeba 12+9 místo toho,aby 12+7 bylo nejvíc ![]()
Haidu máš tam SZ ![]()
Jinak všechny moc zdravím ![]()
JO kubo na to jsem taky koukala, ale ukazoval mi o týden víc, takže nic, ale byl fakt pěknej.
No vidiš
No ale stejně to pak mátlo.
Ale hezonký je,to je pradva ![]()
lleennttiillkkaa no vlastně běhěm jednoho roku tu odešly 3 na mateřskou a já teď budu 4
.. A ke všemu je to tu malá společnost - celkem 17 lidí a z toho už teď jenom 6 ženských..
Kubi…u nás svátky byly absolutně v poklidu, pohádky cukroví, návstěvy, spaní do 10 hod…pak odpočinek po obědě…fakt idylka. Za to dneska vstávání do práce byl děs ![]()
lentilka - já se občas budím, že musím na wc a pak mě chytne ta alergie a nespím třeba dvě hoďky, jak už jsem tu jednou psala. Poslední dny je to nějak lepší. Jo a na začátku těhu jsem měla hroznej problém usnout. Šla jsem spát třeba o půlnoci a usnula ve tři atd. Ale teď už docela spím, tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží.
Ivka - já teda nemám práci jako takovou, máme s jedním kamarádem firmu. Ale když jsem mu to řekla, byl teda dost zaskočenej, protože dost dlouho trvaly přípravy toho všeho a teď když už začínáme konečně nějak fungovat, tak tohle no. Je pravda, že jsem těhu vlastně neplánovala, ale zase jsem byla fakt ráda, když jsem to zjistila, což se o kolegovi teda fakt říct nedá
Se choval nejřív teda fakt divně, asi až za tejden to nějak vstřebal a teď už je v pohodě. Blbý je, že nemám úplně v pořádku sociální a zdravotní, protože jsem sice celou dobu pořád z pohledu státu zaměstnanec, ale v tom přechodovým období to nebylo možný za mě odvést, protože na to prostě nebyly peníze. Tak moc nevím, jak moc velkej je to problém kvůli mateřský, jestli na ní teda mám vůbec nárok, protože si nemyslím, že by se to stihlo všechno do toho konce května poplatit. Snad by to měl bejt problém zaměstnavatele a ne můj, ale musíme to zjistit. Se prostě nějak nepočítalo, že se to bude musel řešit tak brzo no, sem zvědavá, fakt je, že mám docela strach, jak to všecko dopadne.
Kajiszek , tak hlavní je že už to kolega vstřebal..
, ale nic jinýho by ani dělat nemohl. Jednou už jsi těhulka, tak to tak prostě je..
. Noo a s tím sociálním a zdravotním je to opravdu složitý.. Já se v tomhle nějak nevyznám. No a hlavně já taky ani nevím jak je to s tou mateřskou, kdy je nárok. Slyšela jsem něco o tom, že musí být odpracovaný rok na to, aby byl nárok a pak i na to, aby jsi si mohla vybrat tu variantu rodičovské..
Ahoj, dneska mě chytla taková nějaká depka. Ráno jsem se mihla před zrcadlem a jsem jak nudle. Jen prsa mi „tečou“ maličko z podprsenky, ale jinak ani náznak toho, že budeme mít miminko. Jsem z toho nějaká špatná. Pořád jsem si říkala, že třeba za tejden nebo za dva ale pořád nic. Navíc k doktorce jdu až 20.ledna (aspoň, že je mezitím ten screening 14.1.), ale stejně už bych ho chtěla zas vidět a ujistit se, že tam je a že je v pořádku…
Jetu ještě někdo, kdo nemá vůbec bříško?
Spánek - Jinak já když si nejdu lehnout odpoledne, tak jsem strašně unavená…když si zas lehnu, tak jdu spát až o půlnoci nebo k ránu a dopoledne pak spím až do deseti…ale za noc se taky budím.
Zuzi nebuď smutná. Já teda bříško moc nemám, pořád je to můj špek, ale je pravda, že je takovej tvrdší, než byl před těhu. Hele mě moje mamka říkala, že bříško neměla téměř do 5 měsíce a pak skoro ze dne na den jí narostlo. To přijde neboj, ale to že jdeš k mudr až 20 ti nezávidím, já jdu už ted ve čtvrtek, ale stejně mi to přijde dlouho.