Poradna duly
Jana Čurdová
Holky taky vám grafík po novém roce ukradl jeden den? Podle původních propočtů bych teď měla být 13+3 (ale od nového roku tam mám u obou metříku a jeden den míň)
ajiku taky mi přijde, že mám o jeden den míň, ale hlavně, když je drobek oki
jinak já taky špinila, před měsícem a pak za týden nato, poprvé jsem letěla k doktorovi, ale vše bylo oki, pak už jsem radši vyčkala a přešlo to, já teda špinila vždy jen jeden den, ale stejně mě to vyplašilo…no a doktor mi na kotrole říkal, že raději přijít třikrát zbytečně než vůbec, ale tím tě nechci plašit, určitě to bude oki, neboj ![]()
No uvidím..kdyby to bylo nějak víc nebo by to začla být krev tak povalím k Dr. Jinak mám KO až za týden..tak uvidím.. ![]()
ZuzkoM - tak to teda nemělo chybu, jsem se fakt nasmála
. Ono možná kdyby ti bylo zle, že by jsi nevylezla ze záchodu,tak by třeba manžel chodil a sám nabízel i nemožné
. Jinak z tchýně si vůbec nic nedělej, já bych mohla psát romány, jak jsem po porodu bojovala s tchýní, na kterou jsem dřív nedala dopustit. a to i když budete mít miminko, tak se řiď opravdu tím, čím chceš ty a na nikoho nedej, protože jak jednou pustíš k tělu, už se nezbavíš
. My jsem si zas vyslechli litanie na jména, co máme vymyšlená. Dřív, bych to možná i o brčela, ale ted? Je to naše dítě, pokud se to někomu nelíbí, at nejezdí a dá nám pokoj, ne? ![]()
Haidu - tak u nás to bylo při Kubíkovi podobné, manžel teda ale zas pomáhal, ale že by se nějak mazlil s bříškem miminkem apod, to ne. On si ho ale zas teda každý večer brával na polštářek a uspal ho na křesle houpáním, a to je vlastně tak do dnes, že já funguji do večera, a on se tedy snaží aspon uspat. Ale ze začátku chození ven s kočárem to bylo taky hádek, a slziček, že si připadám jako svobodná matka. Pak nevím, se to nějak zlomilo, a dneska když si chci odpočinout, tak mě doslova vyhání, at jedu k našim sama, abych si odpočinula. U nás byl ale hrozný problém v sexu. Při prvním jsem myslela že tady znásilním každého chlapa, co jsem viděla, a manžel raděj seděl u pc a „obsloužil“ se sám, já když jsem zas viděla, jak tam slintá nad těma vypracovanýma tělama apod. tak jsem zas měla mindráky, jak jsem tlustá, že se mu nelíbím apod. A ted? ted zas nemám náladu já, takže chodí a doslova škemrá. Tak jsem jeden večer už chytla nerva a připoměla mu situaci při prvním těhu, tak na mě koukal jak jojo ![]()
BVV - nevím jestli tam budou mít kdoví jak závratné slevy, protože když jsem tam brali kočárek pro Kubíka, tak ho měli slevněný o pár stovek. Já se tam jdu asi spíš jen podívat a rozhodnout se, jaký ten kočář vlastně vůbec vezmem. A hlavně doporučuji tam jet co nejdřív, my tam půjdem hned ten první den ráno, aby nebyli věci přebrané jako posledně ![]()
ahoj holky…
uf dlouho jsem tu nebyla, přibylo snad milion stránek! Omlouvám se, nedočtu, to bych opravdu nedala…
v novém roce vámpřeju hlavně zdravíčko, pohodu a krásná zdravá miminka…
vítám nové těhulky, prosím posílejte údaje do soukromých zpráv(SZ), je fakt šílený dohledávat všechno v textu ![]()
a zde tabulka:
TĚHULKY ČERVENEC 2009 http://gi269.photobucket.com/…rimester.gif Duuupka, 15+1tt, TP 29.6./1.7. (// 26.10.) ),KO:
(Opava) Killi, 15+0tt, TP 1.7. (// 25.10.), KO:
(Morava, 34+30, jedno dítko) Zuzajdik, 15+0tt, TP 1.7. (?), KO:
(Olomouc, syn Adámek 11/07) Haidule, 14+4tt, TP 4.7. ( 26.10. ), KO:
(Praha, 28+24, syn Tomášek 01/07) Loan, 14+2tt, TP 4.7. (// 28.10.), KO:
(31+24) H.sona, 14+1tt, TP 7.7. (// 31.10.), KO:
(Jihlava, 32+27, synové Jakub-10let, Lukáš 8let) E.lina, 13+5tt, TP 9.7. (?), KO:
(3 děti) Liky, 13+5tt, TP 9.7. ( 5.11.), KO:
(Irsko, 39+33) Hanulka82, 13+5tt, TP 10.7. (// 3.11.), KO: 7.1.G
(31+26) 7.1. krev Pavluška, 13+4tt, TP 10.7.(// 27.10.), KO:
(Tábor, dcera Karolínka 03/07) Vercas, 13+3tt, TP 11.7. (// 5.11.), KO:
(27+26) Ajik, 13+3tt (KET 2embyjka), TP 12.7. (// 3.11.), KO: 15.12.
(Brno, 35let, dcera Lucinka 6let) IvkkaaP, 13+2tt, TP 12.7. (// 2.11.), KO:
(Rakovník, 30+21) Jitka85, 13+2tt, TP 12.7. (// 12.11.), KO: 9.1.krev/16.1. G
(Jižní Morava, syn Kubík 05/06) Kuba, 13+0tt, TP 14.7. (// 3.11.), KO:
(Praha) Boruwecka, 13+0tt, TP 14.7. (// 7.11.), KO:
(Brno, 30+21) Petrajda, 12+6tt, TP 15.7. (?), KO:
(Onen Svět
, syn Honzík 01/08) Čiky, 12+4tt, TP 17.7. ( 14.11.), KO: 9.1.UTZ G
(Kladno) Alík, 12+3tt, TP 19.7. (// 11.11.), KO:
(Praha, okr. Beroun) Zuzanasinova, 12+1tt, TP 20.7. (// 5.11.), KO: 12.1. G
(Ostrava, 32+23, dcera Tereza 03/07) ZuzanaM, 12+1tt, TP 20.7. (// 17.11.), KO: 22.1. G
(Sadská, 26+20) Dana1980, 12+0tt, TP 21.7. (// 22.11.), KO:
(Karlovy Vary) Lleennttiillkkaa, 11+0tt, TP 28.7. (// 18.11.), KO:
(Sezimovo Ústí, 29+21)) KacatkoOOO, 9+2tt, TP 11.8. (ET 2embryjka) (// 4.12.), KO:
(Praha, 29+29let)
http://majkynka.xixao.com/files/433.jpg
holky kdo máte termíny nových kontrol a jiné úpravy, tak sem s nimi ![]()
Ahoj holky a krásný den!
Zuzi a ostatní , kdo chtějí poradit
Tak výbavičk si myslím není třeba kupovat mraky věcí, fakt to mimi neunosí a pak to nové schováváte nebo s lítostí prodáváte pod cenou, je pravda hodně hezkých věcí a kor když jsou v akci, taky neodolám, ale holky fakt s mírou! ![]()
Já měla zimní mimi, ted v létě to bude o to jednodušší ![]()
oblečení - doporučuji vel 62, když se narodí menší, dokoupí se vel 56 nebo dle potřeby, lepší než pak vel 56 schoivat do skříně ![]()
ajiku , mě to taky ukradlo den, ale teď zas mám pocit, že tam mám jeden navíc, tak teď jsem z toho fakt jelen!
Haidu , nevím co říct, Míša se mi zdál dost chladnej hlavně na začátku těhu, ale to asi spíš proto, že to bylo neplánovaně a udělalo to čáru přes rozpočet…každopádně se drž, nebuď smutná!
Jíťo , jako mi se tady u nás smějem poslední dobou nějak moc…a to nejen kvůli cole, šunce apod. Jak mi tu colu zakázal tak si dělal čárky na lahvi kolik jí tam zbylo a já to nevěděla, tak vždycky když šel na záchod jsem upíjela a jednou se jen hajzlík schoval za roh a bafl na mě zrovna když jsem byla s coličkou v nejlepším…mohli jsme pomalu začít malovat…
jsem jí vyprskla…
Kubo, pracovala jsem v opařenech no. Jinak přátele mám všech 10 serií na dvd, tak kdyby si chtěla ráda přepálím.
Haidu, nemáš to jednoduchý, ale znám pár takových chlapů co se chovaj stejně jako ten tvůj. Můj děda si s tátou nikdy nehrál až se mnou. Ale hlavně se nestresuj důležitý je zdraví miminka a že ho máš ráda ty.
ZuziM to s tou kolou mě potkalo taky, já teda zbožňuju kofolu, takže jsem si nějakou na vánoce koupila a a když vojta pyskoval, že to není zdravý, tak jsem mu řekla, že mi to pomáhá na žaludek, že mi ho to zklidňuje a že je rozhodně zdravější než becherovka.
Jinak dneska je evidentně den blbec, v celým bytě nám nejdou zásuvky, kromě jádra, takže mám všude natažený kabely od prodlužováků(ještě že máme doma ty dlouhý stavařský) o který neustále zakopávám.
Ahoj holky,
všechny vás zdravím a v novém roce přeji hodně štěstí, zdraví a lásky, zdravá spokojená miminka!
Také nebudu dočítat, jen tak rychle jsem přelouskla posledních pár stránek, abych byla aspon trochu v obraze…ale myslím, že se stejně nechytám ![]()
Mně špatně není, břicho mi moc neroste, nepřibírám… kdybych neměla průkazku, tak ani nevím, že jsem těhu…
zítra jdu k dr opět pro léky, neboť zánět močových se cest se mi nevyléčil ![]()
ahoj zuzko,ajiku!!…zase vas vidim po delsi dobe…
chlapak odjel do prace delat za jednoho co ma anginu,tady je takovy krasny klidek a bajecne!!S Tomaskem jsme odstojili stromecek,misto neho postavili koleje na vlacky,na plotne se me dela kralik na paprice,vse mam poklizene.....no parada
Je mi takhle moc fajn,chlapak kdyz je doma tak me akorat vnitrne rozciluje ze se jen vali,dela bordel a nic nedela a nepomuze…pro me opravdu radeji kdyz je v hajicku ![]()
vybavicka holky…to vubec nereste,bude leto…nakupte si na zacatek par bodycek s kratkym rukavem par s dlouhym par dupacek,cepicky,ponozticky,katatka treba......Stejne az se mimi narodi tak beztak pujdete do toho obchodu a beztak budete chtit jeste neco dalsiho koupit
Co doporucuji urcite je do vybavy rychlozavinovacku..nezapomente na nejake latkove plenky protoze po papkani i mimo papkani miminka ublinkavaji tak at jim otrete pusinku nebo oblicejik apod…Ridit se radami kolik presne ceho.....Pokud nejste ochotne hned prepirat oblecenicko tak toho kupte vic protoze casto se miminka i prokakaji jak to maji na zacatku ridke tak to proste tece,tak at toho mate dost…ale vse poznate po par dnech ze treba denne spotrebujete treba 4ks obleceni tak si to projedete co jeste potreba a co ne ![]()
Ja zase padim,beha me tu malej tak nez pujde spinkat si jeste pohrajeme..
jo a omlouvam se za me prepisy ale mam dlouhe nehty a blbou klavesnici,musim si je nechat dodelat(mam gelove)
Haidu to je vážně smutný, co se z některých chlapů vyklube. Je mi líto, že musíš ronit slzičky, místo abys byla veselá a užívala si rostoucí bříško a krásnýho kluka… Určitě by každá těhulka zasloužila víc pochopení ze strany manželů, protože ta únava je velká a pohrát si se synem, abys ty si mohla lehnout - to mi přijde, že by mělo být samozřejmý.
Já taky občas roním slzičky, ale to jsou takový ty „psychicky labilní“, když třeba zhlídnu reklamu na dětskej nurofen anebo nějaký film, kde se koná nějaký doják a někdy mi stačí i jen pomyšlení, že mám v sobě malýho tvorečka, který si ve mě akrobatí a za pár týdnů mě už bude kopat…
Milan má ze mě srandu, když vidí, že slzím ![]()
U nás je to spíš naopak, já občas bývám protivná a vzteklá, že se nepoznávám, jsem kolikrát jak nášlapná mina a obořuju se na Milana, a on je naštěstí flegmouš, tak se ani moc nehádáme, ale bojím se, že jednoho dne vybuchne. protože si uvědomuju, že dokážu být fakt protivná a kousavá. Týká se to hlavně bydlení, bydlíme s jeho rodičema v baráku… a někdy mě dokážou dost vytočit, když mi třeba neustále vypínají topení (šetří) u prádla, který prostě v tý studený místnosti ne a neuschne a neumím si moc představit, jak tady budu vychovávat děti… nejen kvůli úplně blbýmu rozestavění v baráku, ale taky kvůli všetečný a nejchytřejší „tchýni“… ![]()
Obrázku to znám. My bydleli do září s Vojtovo babičkou, měli jsme 2 malý pokojíky, naštěstí o patro víš než babička, která nahoru nevylezla a v druhým baráku, bydlel tchán.(měli dva RD na pozemku). Takový 2 roky mi trvalo, než jsem jim vysvětlila, že to prádlo co visí na dvoře je moje a nemusí ho sundavat, že oběd si uvaříme samy, že já pak ty jídla akorát vyhazuju, protože vojta nedokázal odmítnout to babiččino a tátovo. A do toho všeho se o babičku staral její dcera, která mi neustále otevírala okno v koupelně, kde jsem já jako blbec v zimě topila, abych se tam mohla umýt, že prý když peru na 90 stupnů, tak že se mi v koupelně udělá plíseň, že z tý pračky jde pára. Mno ale teď už jsme odstěhovaný a máme svatej klid a pokoj. Nedokážu si představit, že bych byla těhotná tam.
haidu zrovna včera jsem to v hlavě řešila, když jsem měla malou depku.
Jak to tady v tom baráku všecko zvládnu, protože ač je Milan jinak zlatej kluk, tak co se týká bydlení, máme úplně odlišný názory, on je stejnej jako jeho rodiče, což tady bude problém. Oni prostě bydlí, aby bydleli a když něco chtějí, tak improvizují. Trochu mi to tu přijde jak u cikánů. Spatlaný ze všeho co kde zbylo, aby se nemuselo kupovat nový. A co mě hrozně vytáčí, je jejich vlastnost „syslení“. Oni prostě shromažďují veškerý krámy, který já bych vyhodila, a ty pak jsou pod schodama, nad schodama, místo aspoň ve skříních tady mají police přikrytý nějakýma záclonama - tyjo, fakt strašný.
Já bych to tady chtěla zútulnit, krámy vyházet, okolo schodů dát dřevo nebo aspoň nějakou imitaci, místo tý levný omítky, která vám zůstane na oblečení, když se o ní otřete… ale Milan o tom nechce ani slyšet, prý že takhle je to dobrý, vůbec nechápe, proč by měl něco měnit…
![]()
Pro ně je prioritní vybavení. Hlavně elektronika. teď plánuje koupit ňákou supr placatou tv obrovskou, stála před vánocema cca 70.000,–
Přitom tv máme, funguje, dokonce v hořejším „pařícím“ pokoji máme dvd kino s ještě větší tv než dole, kde bydlíme…
jak mu to mám rozmluvit, že bysme ty peníze měli radši dát do nové předsíně nebo šetřit na miminko???
on si chce udělat „poslední radost“ prý… s dětma už na nic takového že nebude…
No prostě mě včera chytla beznaděj a depka. Takový to - buď ráda, že máte kde bydlet - to si říkám furt. achjo.
![]()
Haidu nějak jsem se nechala unést naším bydlením… ze začátku jsem jen chtěla říct, že jsem myslela na to, co všechno budem muset mimískovi pořídit, a tak jsem si to od tebe hned opsala ![]()
rychlozavinovacka… to si nekde najdu, to je asi jen takova ta decka se suchym zipem, ne… ![]()
Lentilko no tak to je přesný… ale nám asi nehrozí, že se odstěhujem, protože rodiče fikaně převedli barák na Milana s malinkatým dodatkem - že tu dožijí........... ![]()
Jó jeho brácha, ten to před lety vyhrál. Milan ho z půlky baráku vyplatil, i když to nebylo vůbec snadný, a ten má teď baráček sám pro svou rodinku.
A Milanovi zbyl starej barák, kterej aby vydržel pohromadě, tak ho zaslepuje „děda kutil“ vším možným. Je to bývalá hospoda, jsme ve svahu a máme dokonce 2 patra gotickejch sklepů, protože ta hospoda tu byla před 200lety a jsme na území bývalého hradu…