Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
29.3.06 13:01

Mně se povedlo dát si sem metřík :P to jsem ani nečekala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
29.3.06 13:40

Čau holky, já jdu na předporodní kurz poprvé tento pátek.Chci rodit v Krči a oni spolupracují s fa Graviditas. Je to na šest dvouhodinových lekcí.Jedna za 300,–.Tak v pátek uvidím a poreferuji.

Holky, už jsem asi plašan,ale mě mimís leží jenom na jedné straně břicha. Je to normální?A že by nějak moc kopala a blbla, to teda ne. Mám trochu obavy, jestli je vše v poho.Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.3.06 13:49

Ahoj tehulky,

Moni , tak me lezi a kope mimco za:,–(ne jenom na prave strane, je jedno jestli nahore nad pupikem nebo hodne nizko, ale je to porad jenom napravo nikdy vlevo. Zitra jdu na ten UZV v 30.t., takze jsem zvedava, co mi Dr. rekne a jak je tam vlastne ulozeny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.3.06 13:52

Mončo
já ho mám hlavou dolů, kámoška hlavou nahoru a jedna holčina ze cvičení ho má napříč.
Nic si z toho nedělej. Doktor mi říkal, že stále ještě má dost místa a může se otáčet. Nejdůležitější je poloha až tak týden před předpokládaným porodem. Do té doby si prý nemusím dělat starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
29.3.06 13:56

Maarky :moc děkuji, to jsi mě uklidnila. Já jdu na UTZ příští týden, tak jsem ráda, že to má někdo stejně. Už mi to bylo nějaký podezřelý :roll: , že by se jí líbilo jenom vpravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.3.06 14:43

Ahoj holky,
Danielo, tak já můžu potvrdit, že poslíčky opravdu už teď mám. Jsou to takové ty „menstruační bolesti“. Někdy celý den nic a jindy zas několikrát denně. Znám to z prvního těhotenství, i když ty jsem začala pociťovat až poslední měsíc. A ještě v den porodu, respektive v noci, když mi začaly asi po hodině, jsem si myslela, že o nic nejde :) a hle, zhruba za 20 hodin byla malá na světě.

Petulo, taky bych raději doktorovi zavolala - když nic jiného, tak pro klid duše. Bereš magnézko? Třeba jde „jen“ o svalové křeče.

Petra

Karolínka""http://bd.lilypie.com/IvFup2/.png:http://bd.lilypie.com/IvFup2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.3.06 16:03

Jako prvorodička jsem nechtěla nic ponechat náhodě a na exkurzi nemocnice jsem se ptala, zda pořádají nějaké kurzy a kdy je nejlepší na ně chodit. Sestra se div nerozesmála - že sice kurzy mají ale že je to zbytečné vyhazování peněz, že dýchání se bez kontrakcí stejně naučit nedá a že z toho, co si maminka naplánuje většinou stejně nic nepoužije (měla jsem pocit, jako by naznačovala „ať chcete, co chcete, my to tady stejně děláme po svém“). Kolem šla nějaká její kolegyně (měla jiný plášť, možná PA nebo lékařka) a ta přisvědčila. Z preventívních důvodů, abych nebyla příliš rozčarovaná, raději na žádný kurz chodit nebudeme. Na cvičení, která absolvuji každý týden nám paní PA hodně vysvětlí, tak se na to budu spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.3.06 17:50

Ahoj holky
Tak jsem po kontrole u doktora. Přibrala jsem 11kg. Připadám si jak vydýchaný slon :lol:
My jdem s manželem na předporodní kurs až někdy po 30tt. Kurs znamená u nás porodnici, prohlídnutí porodních boxů. Kde co mají, abychom se jim tam zbytečně někdo nepletl pod nohama. Potom nám pustí kazetu o porodu. Já už ji nechci vidět. Stejně budu jiným účastníkem.
Dýchání mě učila sestra při dalším kursu. Stejně jako úlevové polohy při porodu. Bylo to na prd. Když to na mě přišlo, všechno jsem dělala jinak a vůbec jsem na všechno zapoměla. Musela mi to sestra vysvětlit znovu. 8O
Postýlku manžel vytáhne, až budu v porodnici dřiv to stejně nemá cenu. Akorád by se nám pletla pod nohama. Věcičky už mám připravené na praní. Ještě musíme koupit sterilizátor lahví, novou matraci do postýlky, podložku na přebalování atd.
Kosmetiku zatím neřeším. Po předchozí zkušenosti si koupím jen Bepanten mast- na opruzeniny a na bradavky
Krém s vysoký UV fitrem- mimi kůže nesnáší sluničko
Líh z lékárny- na pupík, potom jej můžete použít na naušničky. Dají se
před píchnutím či nastřelením na noc do lihu.
Olivový olejíček- Koupí manžel v lékárně, než přijedete z porodnice.
Není drahý a je lepší než chemie z drogerie.
Pěnu do koupele- sami vám v porodnici asi řeknou, že nejlepší je mimiko omýt v čisté vodě, a to ne až tak často. Miminko je náchylné na časté mytí vám odpoví nějakou vyrážkou. Já malou otírala žínkou namočenou ve vodě.
Teploměr do vaničky- ze začátku mimi potřebuje určitou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
29.3.06 18:03

A jaký ten krém s UV filtrem budeš kupovat? Ráda se nechám inspirovat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
29.3.06 22:10

Ahoj.
tak to ja to mam s tou vybavickou dost nedoresene…postylku musim teprve objednat+matraci+povleceni a perinku.vanicku taky,teplomer.....mam dojem,ze nestiham 8O
mam snad jen hromady obleceni od kamaradek a znamych…
s tou kosmetikou to taky nebudu prehanet.na myti staci opravdu jen cista voda,Bepanthen…souhlasim…a olivovy olej snad pro zacatek postaci…
me ted dost trapi tvrdnuti bricha.prijde mi to nejak moc časté…na dalsi kontrolu jdu ale az 20.4.tak nevim,jestli mam volat doktora…minule mi rikal,ze 8-10× denne je normal,ale me to potkava urcite casteji.
s tou polohou mimca si nic nedelejte…moje miminko je sice uz hlavou dolu,ale to se klidne muze jeste nekolikrat zmenit…tak s tim radsi pocitam.
dneska jsem zase byla na gravidjoze.vzdycky,kdyz odtzamtud jdu,citim se skvele.mela bych cvicit i doma,ale bohuzel tady me laka hlavne lednice :D
tak peknej vecer vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.3.06 08:48

Já jsem koupila krém s UV filtrem 40 v Drogerii DM. Babylove. Dá se koupit prakticky jakýkoliv. Jen se dívej na nejvyšší faktor. Nejlepší je mít na tělíčko ještě jeden s částečkami kovu, který odráží sĺuníčko. Potom ho bez problémů umyješ.
Teploměr jsem si koupila u malé, a to do uší. Jenomže půl roku byl k ničemu, protože měla jinak zakřivené ouška. Tak jsme používali rychloběžku nebo obyč digitál do zadečku.
Taky mě čeká ještě spousta nákupů. Musíme teď řešit Aničce autosedačku. Docela z ní vyrostla. Uvažovali jsme se systémem isofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
30.3.06 10:49

LUCA235> pokud ten systém má vaše auto namontovaný z výroby. Jinak je Isofix bezpředmětné a budeš opět montovat klasickým způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
30.3.06 11:25

Jojo taky jsem si na různých diskuzích i tady na emiminu všimla, že je teď „modní“ rodit tak o měsíc dřív. Takže asi radši nic nenechávat na poslední chvíli. Já pořád váhala nad kočárkem a teď když už jsem se konečně rozhodla tak jsem zjistila, že ho nikde nemají skladem a budu ho muset objednat a trvá to 2,5 měsíce takže to je přesně termín mého porodu. Kdybych náhodou rodila dřív tak budu bez kočáru :(

Moje miminko je taky jenom na pravý straně, ale nepoznám jestli má hlavičku dole nebo nahoře, ale dřív mě kopala spíš vlevo takže to měla asi nožičky tam a teď cítím kopání a dloubání spíš nahoře vpravo takže je možná hlavičkou dolu, no nevim :)

Na kurzy jsem se taky připravovala, že budu chodit do Krče s Mončou11, ale sestra u mého doktora je porodní asistentka a prý mi bude dávat kurzy ona takže nebudu chodit nikam zbytečně 2×, škoda času a peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 13:19

Holky nestraste s tema predcasnyma porodama,ja mam 14 dni pred terminem posledni statnici ve skole!!:-)

• Citovat
  • Upravit
520
30.3.06 13:38

Tak půjdeš dělat státnici s uzlíčkem v šátku :P néé, dělám si srandu. Měly bysme všechny donosit miminka co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí