Poradna duly
Jana Čurdová
michello - máme úplně nové auto a systém isofix, tam je zabudován. Jinak bychom o tom ani neuvažovali.
holky - já rodila přesně na termín. Většina z vás porodí mezi 38-42tt. Netrpte se předčasnými porody. Stejně s tím nic neuděláte a když se to stane, tak alespoň uvidíte, jak máte šikovného manžela. Pohlaďte bříška a myslete, že příjde jaro, teplo a sluníčko.
jsem tu nová, ráda bych se přidala, termín mám 12. června. Už jsem se zaregistrovala, ale ještě mi nepřišel ten potvrzovací e-mail.
Jsem Daniela, je mi 27 let, bydlím v Praze a čekám vysněnou holčičku ![]()
Ahojky,
Danielkho vítám tě mezi červňátky ![]()
K těm kurzům, v porodnici nám PA udělala malou přednášku o porodu
a nakonec říkala že každý porod je individuální že nám řeknou co kdy máme
dělat. Také si myslím že bude dost času.
Miminko mám taky na pravé straně,pořád a hlavičkou nahoru.Taky nevím proč, napadlo mě jestli třeba neni na levé placenta,třeba.
Výbavičku taky nemám - postýlku,plínky,do por. kalhotky a vložky atd.
Kamarádka si šla před porodem lehnout na šest neděl do špitálu ( tvrdlo jí bříško a otvíral se čípek,nesměla vůbec chodit a dostávala kapačky ) a vše sháněl manžel - kolega.Tak jsme mu s tím pomáháli.
Ahoj holky, je to divný, ale ten potvrzovací e-mail mi pořád ještě nepřišel ![]()
Koukala jsem, že tady řešíte výbavičku - já se musim přiznat, že už toho mám strašně moc. Jsem už přes měsíc doma, manžel je právník, takže je v práci od rána do večera a já jsem tu pořád sama
Nudím se a proto chodím pořád jenom nakupovat. Mám hrozný strach z toho, až se nám miminko narodí, jak to sama všechno zvládnu, když on bude pořád pryč.
Akorát ten kočárek jsem ještě nedokázala vybrat - je jich tolik, že se mi o tom už i zdá!!
holky, jak jste na tom s kocarkama? ja mam favorita: kombinovany kocarek od znacky Traxx, kocarek Jaguar, 4kolka. ale jeste porad jsem jej nekoupila. nejak vaham, koukam vsudemozne…pro co jste se rozhodly vy? diky a pekny vikend!!! j.
Tak jsem ted prisla od doktora,delal mi ten glyk.index,ale nic sladkyho vypit mi nedal,jen se me zeptal,jestli jsem snidala neco sladkyho.Vzhledem k tomu,ze jim temer jen sladky:-),tak me rovnou pichl do prstu a zmeril to.Pry mam ale malo,tak ze mi asi miminko vsechno zbasti:-)Sondu mi nedelal,takze pohlavi zas nevime.Jen rikal,ze mimi je peknej cvalik-nevim,z ceho tak usuzoval,kdyz mi nedelal UTZ a ze ja jsem nabrala 8 kg v 28 tt mi taky neprijde moc…
Tak koukám, že tvůj doktor to pěkně fláká. Ten test na cukrovku se dělá na lačno, v těhotenství by se měla brát krev z žíly, aby byl krevní obraz co nejpřesnější, né jenom z prstu.
Jinak jsem se dozvěděla, že pojišťovna hradí za celou dobu těhotenství jen 3 ultrazvuky, takže my, kterým se poštěstilo být na UZ víckrát máme doktory, kteří nám ho dělají nadstandartně.
Ale nechápu jak ti mohl říct, že mimi je cvalík, když ho neviděl ![]()
zlatičko , kde se dá zjistit, kolik těch UTZ pojišťovna hradí? Mně doktor taky dělá pokaždý - jednou za měsíc. Četla jsem tu, že budeš mít taky holčičku a asi sis jí přála stejně jako já ![]()
Daniela
Jééé tak to nevim, já vždycky někde na netu někam zabrousim a pak si nemůžu vzpomenout kde jsem co četla. Ale pojišťovna prý hradí jen 3. Já u doktora platim za těhu 3000,– a mám v tom všechno, UZ mi dělá pokaždý, fotek jsem měla kolik jsem chtěla, nahraje mi UZ na video, předporodní příprava, péče až do porodu, kurz pro otce aby mohl být u porodu prostě všechno, je tam super prostředí vůbec ne jako u doktora, občerstvení, dětský koutek… jsem moc spokojená.
Holčičku jsem si přála strašně moc, protože jsem úchylná na růžovou
ale samozřejmě na prvním místě je aby bylo miminko v pořádku je jedno jestli to nakonec bude kluk
tak bude chodit v růžový sukni no ![]()
Čau holky,hezký pátek.K tomu testu na cukrovku. Mě ho dělali minulý týden.Přijdeš nalačno s močí,vezmou ti krev z prstu(o tom, že by to mělo být ze žíly, nevím),vypiješ tu sladkou dobrůtku, za hodinu dáš moč, vezmou ti krev z prstu a zase po hodině se to opakuje.Jedině, že by ti dělali takovej ten rychlej test, teď si nevzpomenu, jak se jmenuje.Ale rozhodně to není ten pravý glykemický test.
Danielkho : Vítáme tě mezi námi. Nic si z toho nedělej, myslím,že nejsi sama, komu jde ze všeho kolem miminka hlava kolem. Mě se zdá, že už nedělám nic jiného, než, že sedím na netu a vyhledávám, čtu.....říká se tomu těhotenská demence
.Teda já jí mám určitě.
Tak mě budou brát krev ze žíly - říkala mi to sestra. Poprvé jak přijdu a podruhé hodinu po té co vypiju ten sladkej fujtajbl. Když jsem na tom testu byla asi před 5ti lety při podezření na cukrovku tak mi krev brali z prstu a celkem 3×, asi to dělaj všude jak se jim chce.
Hlavně, že všechny pořád do sebe ládujeme sladký a z tý glukózy co musíme vypít při testech je nám všem na blití ![]()
Holky pročítám si dubňátka a květňátka a fakt se s porodama o měsíc dřív roztrhnul pytel - nechci nijak stresovat nebo strašit ale je to tak. Polovina dubňátek se narodila v březnu a květňátkům už odtékaj plodový zátky ![]()
No prosím tě, nestraš. V čem by mi to mímo asi spalo
? A hlavně,1.6.06 nám budou v bytě dělat nová okna, tak to bude mimísová chvíli počkat, až bude doma pořádek
.To s ní budu muset začít vést hovory H o tom, aby byla v domečku co nejdýl.
No tak ja holky fakt nevim.Vzal mi krev z prstu a „vymackal“ ji do takovy krabicky, kde mel nejakej jednorazovej senzor nebo co.A za chvili mu to ukazalo,ze mam 0,4 coz rikal, ze je docela malo na to,ze jsem mela k snidani sladky.No ale vic nic neresil…Pak mi rekl,ze je zbytecny,abych sla na kontrolu uz za 14 dni,kdyz mi nic neni a neboli,tak ze se uvidime zas za mesic…A to je to nejvychvalovanejsi gynekolog v sirokym okoli.Tak pak babo rad:-)No treba to byl nejakej predbeznej test a tenhle s tim pitim fujtajblu me zatim ceka.Ikdyz to by mi asi rekl,at tedy za mesic prijdu na lacno…
Ahojky holky,
zase jsem tady hrozně dlouho nebyla. Ale to se od příštího týdne změní, protože v pondělí jdu naposledy do práce, pak si vybírám dovolenou, takže se nemůžu dočkat až si tady s vámy budu dopisovat.
Já mám nakoupený nějaký věcičky, pak jedno povlečení a tím to haslo, takže to na mě teprve čeká. Mimi je snad v pořádku na další kontrolu jdeme 19.4., kéž by mi i můj gynekolog potvrdil 100% holčičku, máme totiž vyhlídnutý nádherný kočáreke Gesslein, je to německá výroba a ten šedivorůžový je doopravdy nádherný. Sice už jiný doktor mi řekl, že budu mít na 100% holku, ale znáte to, stejně se ho bojím objednat, přece pak nebudu vozit kluka v růžovém kočárku.
Mějte se krásně Lenča