Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1119
30.3.06 18:50

michello - máme úplně nové auto a systém isofix, tam je zabudován. Jinak bychom o tom ani neuvažovali.
holky - já rodila přesně na termín. Většina z vás porodí mezi 38-42tt. Netrpte se předčasnými porody. Stejně s tím nic neuděláte a když se to stane, tak alespoň uvidíte, jak máte šikovného manžela. Pohlaďte bříška a myslete, že příjde jaro, teplo a sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 21:21

Ahoj holky

jsem tu nová, ráda bych se přidala, termín mám 12. června. Už jsem se zaregistrovala, ale ještě mi nepřišel ten potvrzovací e-mail.
Jsem Daniela, je mi 27 let, bydlím v Praze a čekám vysněnou holčičku :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.06 22:35

Ahojky,
Danielkho vítám tě mezi červňátky :-)
K těm kurzům, v porodnici nám PA udělala malou přednášku o porodu
a nakonec říkala že každý porod je individuální že nám řeknou co kdy máme
dělat. Také si myslím že bude dost času.
Miminko mám taky na pravé straně,pořád a hlavičkou nahoru.Taky nevím proč, napadlo mě jestli třeba neni na levé placenta,třeba.
Výbavičku taky nemám - postýlku,plínky,do por. kalhotky a vložky atd.
Kamarádka si šla před porodem lehnout na šest neděl do špitálu ( tvrdlo jí bříško a otvíral se čípek,nesměla vůbec chodit a dostávala kapačky ) a vše sháněl manžel - kolega.Tak jsme mu s tím pomáháli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.06 22:36

Nejsem přihlášená :-(
ahojky xMarketa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.3.06 08:42

Ahoj holky, je to divný, ale ten potvrzovací e-mail mi pořád ještě nepřišel :-(
Koukala jsem, že tady řešíte výbavičku - já se musim přiznat, že už toho mám strašně moc. Jsem už přes měsíc doma, manžel je právník, takže je v práci od rána do večera a já jsem tu pořád sama :( Nudím se a proto chodím pořád jenom nakupovat. Mám hrozný strach z toho, až se nám miminko narodí, jak to sama všechno zvládnu, když on bude pořád pryč.
Akorát ten kočárek jsem ještě nedokázala vybrat - je jich tolik, že se mi o tom už i zdá!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.3.06 09:55

holky, jak jste na tom s kocarkama? ja mam favorita: kombinovany kocarek od znacky Traxx, kocarek Jaguar, 4kolka. ale jeste porad jsem jej nekoupila. nejak vaham, koukam vsudemozne…pro co jste se rozhodly vy? diky a pekny vikend!!! j.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.3.06 11:44

Tak jsem ted prisla od doktora,delal mi ten glyk.index,ale nic sladkyho vypit mi nedal,jen se me zeptal,jestli jsem snidala neco sladkyho.Vzhledem k tomu,ze jim temer jen sladky:-),tak me rovnou pichl do prstu a zmeril to.Pry mam ale malo,tak ze mi asi miminko vsechno zbasti:-)Sondu mi nedelal,takze pohlavi zas nevime.Jen rikal,ze mimi je peknej cvalik-nevim,z ceho tak usuzoval,kdyz mi nedelal UTZ a ze ja jsem nabrala 8 kg v 28 tt mi taky neprijde moc…

• Citovat
  • Upravit
520
31.3.06 14:49

Tak koukám, že tvůj doktor to pěkně fláká. Ten test na cukrovku se dělá na lačno, v těhotenství by se měla brát krev z žíly, aby byl krevní obraz co nejpřesnější, né jenom z prstu.
Jinak jsem se dozvěděla, že pojišťovna hradí za celou dobu těhotenství jen 3 ultrazvuky, takže my, kterým se poštěstilo být na UZ víckrát máme doktory, kteří nám ho dělají nadstandartně.
Ale nechápu jak ti mohl říct, že mimi je cvalík, když ho neviděl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.06 15:05

zlatičko , kde se dá zjistit, kolik těch UTZ pojišťovna hradí? Mně doktor taky dělá pokaždý - jednou za měsíc. Četla jsem tu, že budeš mít taky holčičku a asi sis jí přála stejně jako já :)

Daniela

• Citovat
  • Upravit
520
31.3.06 15:40

Jééé tak to nevim, já vždycky někde na netu někam zabrousim a pak si nemůžu vzpomenout kde jsem co četla. Ale pojišťovna prý hradí jen 3. Já u doktora platim za těhu 3000,– a mám v tom všechno, UZ mi dělá pokaždý, fotek jsem měla kolik jsem chtěla, nahraje mi UZ na video, předporodní příprava, péče až do porodu, kurz pro otce aby mohl být u porodu prostě všechno, je tam super prostředí vůbec ne jako u doktora, občerstvení, dětský koutek… jsem moc spokojená.
Holčičku jsem si přála strašně moc, protože jsem úchylná na růžovou :P ale samozřejmě na prvním místě je aby bylo miminko v pořádku je jedno jestli to nakonec bude kluk :) tak bude chodit v růžový sukni no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
31.3.06 15:49

Čau holky,hezký pátek.K tomu testu na cukrovku. Mě ho dělali minulý týden.Přijdeš nalačno s močí,vezmou ti krev z prstu(o tom, že by to mělo být ze žíly, nevím),vypiješ tu sladkou dobrůtku, za hodinu dáš moč, vezmou ti krev z prstu a zase po hodině se to opakuje.Jedině, že by ti dělali takovej ten rychlej test, teď si nevzpomenu, jak se jmenuje.Ale rozhodně to není ten pravý glykemický test.
Danielkho : Vítáme tě mezi námi. Nic si z toho nedělej, myslím,že nejsi sama, komu jde ze všeho kolem miminka hlava kolem. Mě se zdá, že už nedělám nic jiného, než, že sedím na netu a vyhledávám, čtu.....říká se tomu těhotenská demence :roll: .Teda já jí mám určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
31.3.06 16:11

Tak mě budou brát krev ze žíly - říkala mi to sestra. Poprvé jak přijdu a podruhé hodinu po té co vypiju ten sladkej fujtajbl. Když jsem na tom testu byla asi před 5ti lety při podezření na cukrovku tak mi krev brali z prstu a celkem 3×, asi to dělaj všude jak se jim chce.
Hlavně, že všechny pořád do sebe ládujeme sladký a z tý glukózy co musíme vypít při testech je nám všem na blití :P
Holky pročítám si dubňátka a květňátka a fakt se s porodama o měsíc dřív roztrhnul pytel - nechci nijak stresovat nebo strašit ale je to tak. Polovina dubňátek se narodila v březnu a květňátkům už odtékaj plodový zátky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
31.3.06 16:23

No prosím tě, nestraš. V čem by mi to mímo asi spalo :roll:? A hlavně,1.6.06 nám budou v bytě dělat nová okna, tak to bude mimísová chvíli počkat, až bude doma pořádek :D .To s ní budu muset začít vést hovory H o tom, aby byla v domečku co nejdýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.06 18:20

No tak ja holky fakt nevim.Vzal mi krev z prstu a „vymackal“ ji do takovy krabicky, kde mel nejakej jednorazovej senzor nebo co.A za chvili mu to ukazalo,ze mam 0,4 coz rikal, ze je docela malo na to,ze jsem mela k snidani sladky.No ale vic nic neresil…Pak mi rekl,ze je zbytecny,abych sla na kontrolu uz za 14 dni,kdyz mi nic neni a neboli,tak ze se uvidime zas za mesic…A to je to nejvychvalovanejsi gynekolog v sirokym okoli.Tak pak babo rad:-)No treba to byl nejakej predbeznej test a tenhle s tim pitim fujtajblu me zatim ceka.Ikdyz to by mi asi rekl,at tedy za mesic prijdu na lacno…

• Citovat
  • Upravit
307
31.3.06 18:45

Ahojky holky,
zase jsem tady hrozně dlouho nebyla. Ale to se od příštího týdne změní, protože v pondělí jdu naposledy do práce, pak si vybírám dovolenou, takže se nemůžu dočkat až si tady s vámy budu dopisovat.
Já mám nakoupený nějaký věcičky, pak jedno povlečení a tím to haslo, takže to na mě teprve čeká. Mimi je snad v pořádku na další kontrolu jdeme 19.4., kéž by mi i můj gynekolog potvrdil 100% holčičku, máme totiž vyhlídnutý nádherný kočáreke Gesslein, je to německá výroba a ten šedivorůžový je doopravdy nádherný. Sice už jiný doktor mi řekl, že budu mít na 100% holku, ale znáte to, stejně se ho bojím objednat, přece pak nebudu vozit kluka v růžovém kočárku.
Mějte se krásně Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital