Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1052
4.4.06 16:54

hu

Já se mažu nějakým krémem z lékárny. Je to v kelímu od lékárny, takže to tam asi patlají speciálně. Stál mě 75,– Kč a je masntý jak Hera na pečení :D :D . Paní lékárnice byla supr a říkala, že je vlastně jedno čím si to člověk maže, hlavně to musí být hodně mastné. Né žádné hydratační apod. A jestli chci uvalit 300,– Kč za nějaký krém z reklamy, tak klidně můžu :D Dala jsem na její rady a taky nemám žádné jizvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
4.4.06 16:57

Ahoj,
79Simi - s těmi striemy máš zřejmě pravdu. U mě se objevily vážně až několik měsíců po porodu (na prsou), celé těhotenství jsem poctivě mazala a po porodu už jen tak občas :oops: S první tvorbou mléka se mi prsa ještě zvětšily a napínaly (ty první dny jsem měla pocit, že mi prasknou), takže bych se vlastně divila, kdyby na nich nezůstaly nějaké stopy.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.4.06 16:59

No, já mám v těhu průkazce hodnoty CS jenom do 2, nevím co znamená trojka :? Ta dvojka znamená, že je čípek zkrácený a měkký a hrdlo se otvírá. Raději se na to zeptej doktora. Ale třeba se jenom přepsal :) Není ještě brzo na to, aby ses otvírala?
A s tím mazáním po porodu to je asi pravda. Ta kůže se teď dost namáhá a potřebuje promazat, aby se mohla „smrsknout“ zpět. To ElastiQ mi ale dost smrdí, tak raději používám Bonellu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
4.4.06 17:02

Já se mažu měsíčkovým olejem od Weledy a teď si právě chci koupit ještě nějakej ten krém protože ten olej se nedá používat ráno jen večer. Stačí, že chodim jako olejnička spát, nasáklý oblečení mít nechci. Ta Bonella se dobře vsakuje i roztírá? A nejste potom moc mastný? Strie se dělají hlavně po 33. týdnu kdy mimi přibírá až 300g týdně a to vlastně strašně rychle roste. Taky mám strach a pořád se prohlížim jestli někde nějaká mrcha neni… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.4.06 17:05

Ja se poctivě mažu denne a střídám Bonel a Elastin Q. Břicho je v pohohodě, ale dneska ráno jsem objevila na prsou ze strany od bradavky po třech jakoby nafialovělých proužcích či čárkách. Obávam se, že to budou strie. A to bych neřekla, že se mi prsa nějak moc zvětšily, vejdu se do dvé puvodní podprsenky, ale doma chodím pro pohodli bez. Tak nevim, nemáte některá z vás zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.4.06 17:24

Prsa mám popraskané taky, ale to bylo už před těhu. Vůbec to neřeším, stejně je nikde nevystavuju a manželovi to nevadí. To břicho by mě trápilo více.
Bonella se vtírá celkem snadno a žádné fleky nedělá. Z oleje bych měla asi strach. Musí se to docela špatně prát. Co se týče fleků, mě teď trápí mlezivo. Přes den je to v pohodě, ale v noci vytýká, tak mám pořád špinavé trička. A v podprdě spát nechci :( Už tak mám problémy se spaním, ještě se otravovat s ní!
Už jste holky přemýšlely o kojících podprsenkách? Mně se nechce kupovat nějaká za 15set, ale zase nechci nějaký šmejd, co se hned rozpadne. A taky přemýšlím, jaký materiál. Ty umělé asi nebudou nejvhonější, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.06 17:29

Ahojte maminy,
dnes jsme byli na UZ. Mimčo je už hlavičkou dolu a váží 1480g.
V průkazce mam CS 2 ale v té tabulce uprostřed nemám ani čmrknutý.
Přibrala jsem 6kg. Strie jsem našla nad pupikem i přezto že se mažu.
79Simi - bříško praská teď , štípe to. Taky mám Elasti Q
Kalhotky do por. jsou třeba na www.9mesicu v e-obchod i vložky - Hartmann
20ks za 25,60. Kalhotky jsou dražší Chicco 4ks za 116,10 třeba víc vydrží :-)
Už mate koupenou koj. podprsenku ?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.4.06 17:31

Zase jsem anonymní! Čauky xMarketa 31týden

• Citovat
  • Upravit
520
4.4.06 17:31

Mě ten olej zatím žádný fleky neudělal, musí se to jenom dost dlouho roztírat a pak počkat až se vsákne, ale používám ho fakt jen na noc. Od mleziva jsem měla 2× flíček na podprsence ale v poho se to vypralo. Kojící podprsenku si koupím až těsně před porodem a má se kupovat prý o číslo větší protože se prsa nalejou až cca 3 dny po porodu (to jsem četla :) ), a taky se mi nechce moc investovat, kamarádka si koupila hned 2 docela drahý protože má velký prsa tak aby byla v kvalitce a pak kojila jen 14 dní - neměla mlíko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.4.06 17:41

Tak já si teda ještě počkám :) I když z běhání po obchodech týden před porodem moc nadšená nejsem, dělá mi to problémy už teď.
Viděla jsem nějaké podprdy v Tveretu,ale příjdou mi nějak drahé :( Nevíte o nějakých levnějších? Ještě se asi podívám po jiných obchodech na netu.
O mlíko bych po porodu přijít nechtěla. Už teď se na kojení docela těším, i když začátky asi nebudou nejjednodušší. Hlavně nechci, aby malá skončila na Nutrilonu. Myslím, že to není zrovna nejlepší start do života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.06 18:38

DanielaB - ten CS mam 1 za:nalehajici cast,zkraceni cipku a konsistence.Zbytek ma vyskrtanej bez bodu…Tak fakt nevim…No snad je to v pohode, protoze doktor rikal,ze dobry.
Jo,holky,dostaly jste od doktora nebo nekde jinde primo seznam,co se ma brat do nemocnice?Rada bych si uz vsechno nakoupila,ale je fakt,ze treba s tema tehu podprsenkama radsi pockam…Mam vetsi prsa,tak nevim,kam se az dostanu…:-)Zatim sice nosim svy stary podprsenky,ale clovek nikdy nevi:-))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.4.06 19:49

79Simi - ja mam CS 2 .Doktorka mě prohlížela i dole protože mě hodně bolí v podbříšku.Namohla jsem si nějaké svalstvo - utíkala jsem na autobus, mám se phybovat opatrněji,teď prý stačí málo. Dívala se i na čípek je v pořádku,
normální, děloha měkká.
Lístek co s sebou jsem dostala v por. : průkazku, pojišťovnu, OP, oddací list, rodný list (u nesezdaných rodičů doklad z matriky o příjmení dítěte)
hyg. potřeby, ručník, osuška, přezůvky, jednorázové kalhotky síťované, koj, podprsenku + vložky do podpr. vložky cca 20ks, toal. papír, plenky pro dítě cca 30ks.
Pro otce tričko a kraťasy
Půjdu do por. v Brně - Bohunicích
xMarketa

• Citovat
  • Upravit
200
4.4.06 20:34

Čau, čau,
já měla koupené asi měsíc před porodem dvě podprsenky o dvě čísla větší (jedna cca za 300,–), prsa se mi nalila druhý den po porodu a den třetí mi manžel musel dokoupit další podprdu, protože ty dvě mi byly dost těsné. Mám docela vítr z toho, jak mě zase budou příšerně bolet uzliny v podpaží - což je podle MUDr. způsobeno tvorbou mléka - a já zas budu muset odsávat a odsávat a odsávat a když skončím, budu moct začít znovu. :cry: To vás, holky určitě nechci strašit, každá to prostě máme jinak.

Jinak, seznam věcí do k porodu i do porodnice vám dají přímo v té porodnici.

Petra + Karolínka 2,5 roku + 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
4.4.06 22:59

Ahoj holky,

tak mam za sebou UZV ve 30.tydnu, tak maly uz mel spocitanou vahu na 1830 g, pekny cvalik. :lol: Jen se doktorovi trochu nezdala hlavicka, byla o neco napred velikosti, takze musim na dalsi kontrolni UZV za 14 dni, tak kez by vsechno bylo v poradku.

Jinak mazu Bonellou, prijemne voni a neni nijak mastna, brisko zatim OK, na prsou jsem objevila taky 2 fialovy carky, ale to uz je tak 14 dni, tak mazu dal a od ty doby zatim nic, tak uvidim.

Mimisek je ted nejaky linejsi, jen se tak prevaluje a bouli ze strany na stranu, tak jsem zvedava, jestli zase zacne to aktivni obdobi. :)

Tak dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.4.06 10:34

Ahoj holky
Já jdu na poslední UZ příští týden. Áňa měla váhu v 30tt 1850g. Pořád mi tvrdili, že budu mít velké dítě. Narodila se s 3350g, takže žádný cvalík. Já ležela při prvním těhu týden na rizikovým a jedna paní tam šla na plánovaný císař. Den před operací jí dělali UZ a říkali váhu 4000g. Potom jí dítě zvážili po porodu a mělo 4700g. Takže váhu dítěte řešit nebudu.
Přihlásila jsme se do porodnice, koncem dubna mám přijet sepsat porodopis.
Nějak neřeším tašku do porodnice. Chci si vzít zase nadstandard. Dostala jsem tam všechno neomezeně plen, vložek, Bephanten atd. Takže bych zase ráda ležela tam.
Chceme řešit s doktorem v porodnici komerční odběr pupečníkové krve. Chtěla bych si ji uschovat pro nás. Už máme formuláře. Tak uvidíme, doufám, že všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí