Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1119
5.4.06 10:42

holky s tím mazáním proti striím. Já neměla při první těhu ani jednu strii. Po porodu jsem se podívala na břicho a bylo celé potrhané. Mám potrhaný celý podbříšek. Slyšela jsem, že nejlepší mast pro striím, je obyčejné sádlo. Já používala při prvním bonellu a nyní používám Dove. Spíš na celulitidu, nějak se mi během těhu zhoršila. Většina strií se objeví, až po navracení kůže zpět. Záleží spíš na vaší elastičnosti kůže, která je vrozená. Masti pomáhájí jen málo, ale pomáhají. Tak se mažme, ať máme o něco méně strií. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
5.4.06 10:45

Ahojky děvčata :-) Mimíšek kope, spokojeně…doufám. Zatím co jsem první dva trimestry byla asi na 7 UTZ, tak teď nic. Pořád mne prohlíží vaginálně, je to už velmi nepříjemné, chvilkami to i trošku bolí. Kontroluje co dělá mimi a čípek. Hodnoty cervix skore v těhu průkazce zatím nemám, oficiálně dle UTZ ze 16. týdne jsme právě ve 29. týdnu, na kontrolu jdu příští týden, tak su zvědavá, zda mi ho bude dělat. Při vyšetření srdíčka nám lékař ukázal mimíškovu nádheru mezi nožičkami, možná až půjdu na další UTZ tak se té své doktorky zeptám, jestli vidí to samé. Doufám, že se na mě za to mimíšek nebude zlobit :-) Čípek vám doktoři hlídají, většinou straší a dělají opatření dříve než se něco děje, takže se nebojte, že by něco zanedbali. Mě doktorka jeden týden vyděsila a o týden později se na mě šklebila, že jsem naprosto OK. Protože jsem oficiálně na neschopence, nemůžu chodit na těhu cvičení, což mě docela mrzí. Blokují se mi žebra a trochu pánev a rehabilitační sestřička - mimochodem ukazuje mi cviky od Mojžíšové, úžasná to žena! mi dost pomohla. Takže cca 6 týdnů před termínem oficiálně nastoupím na mateřskou, ukončím neschopenku a snad mi konečně doktorka povolí chodit na ten zbytek (bude to předpokládám jen párkrát, co bych nechtěla v 34. týdnu, že?) týdnů před porodem na cvičení. Každopádně nevím, jak to máte vy, ale mě pomáhá hýbat se. Když sedím u počálu (už skoro nemůžu dělat pro šéfa věci) tak mimíšek kope a kroutí se, nelíbí se mu to, když si sednu, tak jakbysmet, takže pro mě je jediná šance doma pořád něco dělat. Jak jste na tom vy? Ležení mě neba…zítra v noci se nám vrátí tatínek z dvoutýdenního prac. pobytu na Slovensku,tak se nemůžu dočkat. Na velikonoce chceme jet za mou rodinou do Tábora, poslední návštěva na hodně dlouhou dobu, bo do porodu se už nikam nedostanu. Obhlížela jsem kočárky, ale ještě pořád jsem se nerozhodla…viděla jsem jeden sympatický český Trend Line, ale nejsu si jistá. Bude si některá z vás pořizovat hlubokou čtyřkombinaci nebo všechny pořizujete kombinované sporťáky? Postýlku chce mužíček vyrobit sám, což je velmi chvályhodné. Líbily se nám sice postýlky z IKEA, ale dívala jsem se na jejich web a nemají je ani v Brně ani v Praze na skladě. Co se týče podprsenek - dle mého drahé a značkové nejsou na místě. Stejnou službu splní i podprda za 300 Kč, která se dá koupit běžně v dámském prádle. Stejně jich je potřeba více, navrch chce to min. další dvě a ty budou závislé, jak se prsa nalijí. takže bych počkala s nákupem až na porodnici, ostatně dle mého chlap také dokáže koupit podprsenku, když bude vědět jakou a jak velkou. Protože počítejte s tím, že tam budete vkládat vložky či plenky na odsávání unik. mléka. Já si budu pořizovat pratelné vložky do podprsenky - http://www.latkovky.cz/…/cPath/26_44 doporučují je i porod. asistentky. Ale záleží na vkusu každého. Co se týká strií, některé ženy mohou mazat jak chcou a stejně se jim udělají, ale každopádně lepší je kůži promašťovat. Používám od Weleda olej pro těhu a je to bomba, mastný pocit mi nevadí, prádlo od olejíčků špinavé nemám, takže pohoda. Na www.nobilis.cz a www.eone.cz mají spoustu fajn přípravků pro těhu, maminky i mimíšky, vřele doporučuji. Jednorázovky kalhotky do porodnice jsou fajn, ale dá se bez nich přežít. Každopádně je vždy nejlepší zeptat se přímo v porodnici co dávají a co ne, abyste nebyly překvapené. Opatrujte se, užívejme si jara…sice nám tu zase dnes padaly sněhové vločky, ale to jsou poslední záchvěvy. Mějte se nádherně, užívejme si ty krásné týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.4.06 10:45

Ahoj těhulky,

to máme ale škaredě!!U nás padá sníh s deštěm, je šílená zima, brr :cry: :cry: Ale na víkend mám být zase teplíčko, tak snad bude..
Já se mažu tělovým olejem od Nivei a mažu se fakt poctivě každý den, ale na prsu se mi asi před měsícem udělaly strie, sice nejsou moc velké, ale pěkně fialové a ted se mi zdá, že se trochu zvětšují, jsem z toho docela neštastná, ale co se dá dělat, k těhu to patří. Na bříšku nemám zase nic, ale musím zaklepat někde na dřevo, ale jěště není všemu konec, ted teprve to bříško začíná nabírat na objemu :lol: :lol:
Seznam co si vzít sebou mi dala sestřička v poradně, ale určitě nás s tím seznámí ten poslední měsíc v porodnici kde budeme chodit na kontroly.
Moje mimčo taky hlavně dělá boule a převaluje se ze strany na stranu, ale asi už tam začíná mít mín místa tak ty pohyby nebudou tak výrazný když se tam mohlo otáčet. Ale je pravda, že ty kopance jsou super a dost silný, včera jsem se málem počůrala jak mě kopla potvůrka jedna :lol: :lol: :lol:
Do poradny chodím už asi 2 měsíce co 14 dní.

tak se mějte hezky ahoj

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.4.06 11:03

Chci se jen zeptat - ke konci tehu se uz chodi na prohlidky rovnou do nemocnice a ne ke svemu gynekologovi?Je to pravidlo nebo je to individualni?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.4.06 11:23

Mně Dr. říkala, že ten poslední měsíc už budu chodit jen na kontroly do nemocnice. Ale kamarádka chodila i do nemocnice, ale i do poradny ke svě Dr., takže to bude asi individuální. Zkus se zeptat sestřičky v poradně.

• Citovat
  • Upravit
58
5.4.06 12:05

Ahojky

já na strie používám krém od Avonu a jsem s ním moc spokojená. Zatím se mi nikde žádné neobjevily. Tak doufám, že ani neobjeví. Ale fakt záleží na kůži. Moje kamarádka se mohla mazat celý den a měla prasklinky po celém břiše a stále se zhoršovaly. A to ani tak moc nepřibrala.

Faninko
Já mám kočárek Trend line. Včera jsem si ho byla koupit. Teda zaplatila mi ho moje mamča. Je to trojkombinace. Vnitřní délku vaničky má 100 cm, což je bezva. Protože mimís bude v zimě už větší a tak jsem chtěla aby se tam vlezl i s fusakem. Taky není problém s náhradními díly a je to česká firma, která sídlí v Bruntálu, takže není problém tam i zajet.

Já musím nechat podprsenku až na poslední chvíly. Sice se mi prsa trochu zvětšily, ale stále se vlezu do stejné velikosti.

Bepanthen na prsní bradavky si pořizovat nebudu. Porodní asistentka nám doporučuje jiné přípravky. Bepanthen totiž podporuje laktační ligu a nemá takový hojivý účinek jako jiné výrobky. Prý je to jen jako prevence.
Doporučila nám firmu Eone.

Mějte se krásně a opatrujte si bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.4.06 12:22

Holky
Záleží na místě kde budete rodit. Pokud je v jiném městě, tak vám gynekolog navrhne, abyste zůstala až do porodu u něj. Já to tak mám. Lepší než se ke konci těhu plahočit autobusem do jiného města.
Kojící podprdu jsem si kupovala v Makru asi měs. před porodem. Velikostně je stejná, jako moje netěhu, ale zdálo se mi, že byla přece jen větší. Já našla jen jednu mezi věci v posteli. Ta mi bude stačit, stejně mám nakázáno kojit jen 6týdnů.
Před třemi lety stála podprda kolem 200kč. Byla značková.
Já zase koukám na sterilizátory kojeneckých lahví.
Pleny asi zase koupíme v Makru. Na začátek stačí ty nejlevnější. Tak dva měs. budeme stejně přebalovat každou chvíli. Mimi totiž pořád kadí. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.4.06 12:24

zapomněla jsem se přihlásit Luca235

• Citovat
  • Upravit
79
5.4.06 12:45
79Simi píše:
Chci se jen zeptat - ke konci tehu se uz chodi na prohlidky rovnou do nemocnice a ne ke svemu gynekologovi?Je to pravidlo nebo je to individualni?

Ja myslim, ze je to individualni. Kamaradka, co bude rodit v te same porodnici co ja, bude chodit az do konce jen ke svemu doktorovi, protoze ten ma v ordinaci i UZV i monitor a je schopen ji udelat vsechna vysetreni pred porodem sam. Moje Dr. ma tak max. krejcovsky metr na mereni fundu :roll: , takze me taky zhruba mesic pred porodem chce uz poslat do porodnice, kam budu chodit na kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
5.4.06 13:31

Ahoj,
naše mimčo roste den ode dne, ale stále má asi místa dost, protože strašně řádí po celém břiše, od žeber až k podbřišku :D
S kontrolami v porodnici je to asi dost individuální, v Motole, co vím, tak vyžadují ten poslední měsíc, aby rodička dojížděla k nim, ale např. v Hořovicích, pokud má ošetřující doktor monitor v ordinaci, tak to nevyžadují, což je příjemné, že se nebudu muset trmácet busem až do Hořovic, ale jen pár zastávek do Berouna, protože můj doktor ten monitor naštěstí má :D
Věci do porodnice zatím neřeším, stále si říkám, že je ještě dost času, zbývá mi stále ještě 8 týdnů, tak snad za měsíc už to možná řešit budu, kdyby náhodou… - stejně tak i podprdu, nejsem si jistá, že by manžel pak chtěl vybírat podprdu sám, to bych po něm snad ani nemohla chtít :wink:
Truhlář nám odložil dovezení komody pro mimi na čtvrtek, tak doufám, že tentokrát už to bude pravda a já se budu moct po kouskách pustit do praní a žehlení …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
5.4.06 15:05

Ahoj holky,

tak mě nakonec vyšla porodnice v Podolí, ale stejnak mám prý počítat, že se může stát, že na šestinedělí bude plno a budou mě muset odeslat jinam. No ale to mi nevadí. Za zkoušku to stojí. Kdybych se tam nedostala, tak bych stejnak musela frčet jinam a rovnou. Tak si udělám kdyžtak okružní jízdu po Praze či středočeském kraji :-)). Jinak v Podolí se prý stačí ukázat jen jednou na kontrolu a pak až k porodu či když budu přenášet. Takže taky žádné cestování navíc.

Příští středu budu 31+0 a jdu na UTZ, tak se už nemůžu dočkat. Mimís kope jako o život, dneska se mu zalíbil močák. Občas mám pocit, že se počůrám.

Jinak do porodnice si koupím prsní vložky, vložky do porodnice (jsou to mackové, ale pořádně sají a stojí pár Kč) a přemýšlím o YAL gelu místo klystýru. Jen nevím zda si nemám koupit rovnou dva či zda mi postačí jeden. A přemýšlím o Bepanthenu, ale ten nejspíš koupím až jen když bude třeba. Nevím jestli je dobré se s ním mazat třeba preventivně nebo až když přijde problém. Plenky pro miminko koupím asi jedny lepší, nejspíš Pampers New born a jedny obyčejné Tesco. Prý docela ujdou a jak psala Luca 235, tak malé mimi se přebaluje každou chvíli a to ty plenky určo vydrží a pokožku snad nepodráždí. Švagrová je používala na doma a byla a je spokojená.

Břicho si mažu vždy jen po sprchování tím co mi zrovna příjde pod ruku. Měla jsem tu spoustu nevypatlaných tělových mlék, převážně od Avonu, tak jsem je aspoň zdělala. Ale moc tomu nedám. Zatím ale na břichu nemám jednu jedinou trhlinku navíc. Myslím, že převážně to opravdu závisí na tělesné dispozici každé z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.4.06 07:59

Monika26
Tak vidím, že jsme na tom podobně. Předevčírem, zas po dlouhé době mimiš taky pěkně kopal do močáku. Ale jelikož je hlavičkou dole, tak asi ručičkama.
Taky přemýšlím o Yalu a Bepanthenu (ten už mám doma). Několik kámošek mi říkalo jak je Bepanthen super, jak jim pomohl … A já mám velmi ráda panthenol jako látku, které v Bepanthenu je (dokonce se přece dává i na spálenou kůži od sluníčka), který má dobrý hojící efekt, takže tomu věřím.
Zatím taky nemám praskliny. Mažu se po sprchování. Občas ale na to zapomenu, ale většinou se poctivě po tom sprchování mažu. Ale bříško ještě naroste a prsa se po porodu nalijí, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. :)
Na kontorlu jdu v úterý to budu 30+5tt a doktorka mi bude měřit ultrazvukem miminko, tak se moc těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.06 08:45

To je nespravedlivy!!!!!!!:-)Ja jdu na UTZ az skoro na konci 32tt - vsichni chodite driv.Ja uz se tak nemuzu dockat,doufam,ze tentokrat uz miminko ukaze,co je vlastne zac!!:-)
Nejak mi ted v brisku taky radi,od vcera v podstate nepretrzite,tak nevim,jestli se mu neco nelibi nebo co…

• Citovat
  • Upravit
1119
6.4.06 09:05

Ahoj budoucí maminky
Já jdu taky do gelu YAL. Měla jsem ho i minule. Jsou tam dvě lahvičky, tak by vám měl vydržet. Mně po aplikaci v porodnici docela prohnal :oops:. Někomu prý ale moc nepomohl. YAL je na předpis a stojí buď plná cena kolem 200kč, nebo přes pojišťovnu asi 30kč. Záleží, jak vám jej doktor předepíše.
Bepanthen si stopro koupím. Je dobrý i na bolavé bradavky a nemusí se před kojením smývat. Pokud se samozdřejmě nenamažete ihned před kojením. Já si ho mazala i preventivně po kojení. Bolavé bradavky jsem skoro vůbec neměla.
Podložky do podprdy doporučuji. Mně zbyla krabice z minula. Zabrání nehodám s unikající mlékem. Zvláště v létě to příjde vhod.
Já mám na přebalovací podložku savou plenu. Myslím Fixis. Můžete přebalit mimi všude na té podložce. Jen je problém s miminkem. Vždycky když se rozbalí, tak čůrá. Tak jsem nestihli tyto pleny dokupovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
6.4.06 09:14

Mně taky řádí v břichu. Teď má ještě dostatek místa. Proto se tolik hýbe. Potom se už tolik hýbat nebude. Já jako druhorodička vnímám pohyby silněji než u prvního těhotenství. Takže to co mě už bolelo ke konci, jak mě Áňa kopala, tak takové pocity mám o deset týdnů dřív. Jen vám závidím sestoupení miminka. Teď někdy vám sestoupí do pánve a vám se uleví s dušností. Mě to čeká až na konci. Zase ale bude chodit častěji na záchod, a to já mít nebudu. Radějí bych lítala na záchod, než neustále chytala dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí