Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, maminky,
dle nazvu, prosim kdo poradi?
![]()
Hehe, jsme na tom podobně. Vyrazím, až budu mít aspoň 2 hodiny pravidelné kontrakce a nepomůže ani sprcha. Nebo když rupne voda, tak hned.
Gina108 píše:
Hehe, jsme na tom podobně. Vyrazím, až budu mít aspoň 2 hodiny pravidelné kontrakce a nepomůže ani sprcha. Nebo když rupne voda, tak hned.
Pravidelné kontrakce jsem měla jen 15 minut ![]()
pak už mimčo bylo v náruči ![]()
Ale abych poradíla tak vyraz hned ják ucitíš že je ten právy čas ![]()
Jsem prvnicka, a uz brzo to nastane a Muj furt nervni, kdy jako pak vyrazit
, ja ze nevim, az budou pry kontrakce a On jako kdy az zacnou…tak to ted konzultuju ![]()
No přece až začnou
neboj to poznaš…
až kontrakce bude trvat 3/4 minuty tak určo rodiš ![]()
Ahoj, mně u prvního dítěte praskla v 1 v noci voda, kontrakce žádné, takže jsem se v klidu dobalila a do dvou hodin jsme jeli do porodnice, autem nám to trvalo tak přes půl hodiny, byla noc, silnice prázdné. V porodnici mi začaly kontrakce a porodila jsem 16:40. U druhého dítěte mi začaly kontrakce, chtěla jsem tentokrát být co nejdéle doma, takže jsem čekala, až byly asi po 10 min., tak jsme jeli, taky kolem 1 v noci a malá se narodila 2:56. Takže jsme to do porodnice stihli tak tak.
Ale to bylo tím, že už jsem rodila podruhé. Já bych na „pravidelné“ kontrakce taky moc nespoléhala. Jela bych raději dřív než později. ![]()
Je to hodně individuální.
Taky jsem rodila poprvé, týden jsem přenášela a pořád si myslela, že to nepoznám. Poznala
,Bolesti začali rovnou po pěti minutách, manže by jel nejraději hned(a to to máme 10minut), vydržela jsem ještě 1.5 hodiny doma a pak jsme jeli. V porodnici mi doktor řekl, že jsem přijela brzo, že to k porodu zdaleka není(otevřená jen na jeden prst)Dal mě na pokoj, manžela poslal domu. Do dvou hodin jsem se otevřela na 8 prstů, a za dálší hodinu byla malá na světě ![]()
Takže radši jeď dřív a chvilku si tam pobuď než přijet pozdě.
Přeji příjemný a rychlý porod
No, tak to já bych přijela pozdě, kdybych čekala na jakékoliv kontrakce
natož pravidelné, pravidelné byly posledních cca 20 minut. Do porodnice jsem přijela na pravidelný monitor, bez kontrakcí, otevřená na 4 cm, sama a bez věcí ![]()
Ale tím tě nechci strašit, zas to bylo úžasně rychlé ![]()
souhlasím s lennel, u každého je to jiné a ani doktor to nepozná, řekli mi na příjmu totéž, že nejsem ještě otevřená, byla jedna hodina v noci a do rána prý to určitě nebude, manžela chtěli poslat domů a já prý mám jít na pokoj spát, já se nedala a vynutila si, aby tam zůstal, ve 3 hodiny byla malá na světě ![]()
takže pokud je to v termínu, tak jet raději dřív než později ![]()
juju, ja spis se bojim, ze zacnu hekat, Muj me chytne a odtahne, a pak tam stravim krasnych 8 az 10 hodin,
a stejne nakonec bude cisar, protoze jsme KP ![]()
Tak taky toto řešíme
do porodky to máme 30km, tak snad poznáme kdy rodíme
termín už za týden
jejda už ať je to za mnou
a malou už máme doma ![]()
Tak já jsem porodnici měla od domova přes 100km a v noci mi praskla plodovka ve 1 ráno ještě jsem se šla v klidu vykoupat a do poordnice jsme vyjížděli kolem 4 ráno a rodila jsem nakonec po vyvolání a od přijetí jsem rodila za 38 hodin takže já jsem měla času haba děj.
Já vždycky volala do porodnice, jak to vypadá a jestli mám vyrazit.