Cestování vlakem přes noc s dětmi?

27.3.14 10:06

Cestování vlakem přes noc s dětmi?

Ahoj ve spolek. Chtěli jsme s mužem jet na dovolenou, takovou netradiční, vlakem za hranice a hned mě napadlo, že když vlak jede přes noc (někdy v době mezi jednou a šestou ranní s přestupem)jestli si tím nekoledujeme o průšvih? Jednou se mi probuduilo dítko asi v deset v noci a nemohlo usnout, chtělo si hrát, bylo teplo, tak jsme ho naložili do auta a jeli se projet. Pořád nespalo a tak jsme vytáhli kočárek, prošli se po městě a hned strážníci, že dítě by mělo spát doma. No sice jsme jim vysvětlili, že vyspalé je a že nespokojené a ospalé dítě se na ně nebude řehtat a nechali to být, ale… Až budeme v Praze přestupovat, čekat půl hodiny na přípoj a při tom nás uvidí policie, nebudeme mít nějaké problémy, že děti předškolního věku i mimino nejsou doma v posteli? Nechci je za každou cenu nikam vláčet, ale miminu je vcelku jedno kde usne (odzkoušeno ve dne i ve vlaku) a starší děti klidně ve vlaku usnou taky. Spát by šli brzy, aby nebyly na cestu unavené. Samozřejmě bych v případě, že je to kravina dovolenou zrušila, ale raději se zeptám, jak to vidí ostatní.

Příspěvek upraven 27.03.14 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.3.14 10:09

No jestli budete zevlit na lavičkách a shánět drogy, tak asi budete strážníky zajímat, pokud budete jen cestovat, je jim do toho prdlajs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.14 10:11

@Sibyla0 Nojo, budu mít stříkačku v ruce i se škrtidlem. :mrgreen: Myslím, zda jim nebude vadit, že děti ve tři ráno sedí na nádraží? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.3.14 10:11

Jo tak až příště budem hrát půlnoční honěnou a stezky odvahy, tak bacha, kdybych zahlídla měšťáky, jo? :think:

Vůbec bych nad tím nepřemýšlela 8o prostě jedu /kamkoliv/ - no a co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.3.14 10:12

Ahojky, ja casto letam s detma a jsou to lety okolo pulnoci a taky nic nam nerikaji, pravda je ta ze se taky citim trapne. Jinak vlakem jezdime ke tchyni na sr a deti tam jeeee, takze ja bych cestovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.3.14 10:13

@Pavlačová drbna No tak pokud jede vlak v noci, tak je to asi normální, ne? Zrovna na nádraží, s taškama vás snad nikdo ze zanedbávání nebude podezřívat. Asi je něco jinýho, když je tam špinavý dítě a otec s lahváčem, ale normální rodina na cestě na dovolenou je prostě normální :nevim: Možná se zeptají, třeba mají nějaké metodické pokyny, to já nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
27.3.14 10:15

No tak nad tím jsem nikdy nepřemýšlela. Proč by ti měli něco říkat? Prostě jedete pryč, děti máte pod dozorem, nic nevyvádíte, hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
27.3.14 10:20

Nikoho nebudete zajímat. Prostě jedete na dovolenou a kvůli vám asi vlak na odpoledne posouvat nikdo nebude. Takže klid. Nejste ani první ani poslední kdo s dětmi cestuje v noci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
27.3.14 10:24

Strážníkům do toho nic není. Timu vás byli jen trosku vic aktivní. A kdybyste letěli letadlem, taky se vás na letišti nebudou vyptával, proč s sebou mate deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.3.14 10:28

Taky jedeme a tohle řešit mě vůbec nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
27.3.14 10:32

Policajty bych neřešila vůbec, co jim je potom :zed: Na letišti se nad malými dětmi nikdo nepozastavuje a co jich v létě cestuje k moři. A to jsou odlety většinou kolem 5h ráno a ještě musíš být na letišti 2h předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
27.3.14 10:41

Co je komu do toho, navíc policajtům - až by mi ukázali zákon nebo vyhlášku, kde stojí, že děti musí spát od té do té hodiny, tak bych se s nimi bavila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.14 11:12

Já teda byla tehdy docela v šoku, jak na nás vystartovali, že dítě je před půlnocí v kočárku venku a nespí. :nevim: Od té doby se teda bojím vyjít s kočárkem po osmé večer před barák, co kdyby tam byli ti samí hoši. :mrgreen: Jsem hodně uštěkaná a asi bych se s nima začala hádat, pak by mohla být pokuty za urážku, co já vím… Raději se jim vyhýbám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.14 11:27

Já jsem jela s malým vlakem do Vídně, vyjíždělo to ve čtyři ráno. Bylo to v pohodě, byly mu dva a něco, dala jsem ho večer spát v teplákovce (už oblečeného na příští den), abych ho nemusela moc převlíkat, vstávala jsem ve dvě, abych všecko ještě dobalila a připravila, jemu jsem dala ve tři jen bundičku a botičky a šup do kočárku. V kočárku nespal, jen koukal, ale ve vlaku jsem si ho pak vzala k sobě a spinkal až do snídaně ještě pár hodin. Až se vzbudil, dali jsme si jídlo a ještě půl hoďky jeli a pak výstup. Takže úplně vklidu ;)

Akorát je důležité si všecko přesně naplánovat, aby při vstávání nebyl chaos, říct si v tolik a tolik vstanu, pak uvařím čaj a přeliju ho do lahve, pak seberu tamhle ty věci, zkontroluju doklady, peníze, udělám svačinu, poklidím, seberu dítě, dám do kočárku, doobleču, vyjedu ven, zamknu a jdu. Třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.3.14 11:35

Jezdime tak bezne od malinka. Ani v CZ, na zapade, vychode, jihu ci severu jsme s tim problem nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí