Chci používat výhradně plenky all in one

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
26.6.15 15:16

@catchthem tak jdi do SIO. Měla jsem 5× kalhotky a každý večer jsem si je nacvakala a připravila a další den jen měnila. Na spaní měl kalhotkovou, a prokládala jsem to AIO, když jsem věděla, že budu přebalovat za chvíli.

• Citovat
  • Upravit
831
26.6.15 15:18

@Svistice Tak to máš šikovného muže :palec: Věřím, že i ten můj by to zvládl a co si budeme povídat, i my ženské jsme v tom někdy poprvé a jde to. Jen on ten můj muž je takový dramatik než si zvykne:-) To mí zřejmě po mamince, protože když jsem té řekla, že bych chtěla látkovat, div mě nesežrala, že jsem blbá a budu muset žehlit a vyvařovat a jednorázovky jsou super. A na otázku, kam s odpadem? ( žiju na baráčku a popelnice nám vyváží jednou za 14 dní) mi řekla, že ona taky jezdí na tajňocha na sídliště vyhazovat odpad:-D No takže si připočtěte k neekologii ještě spotřebu za benzín:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33046
26.6.15 15:22

@catchthem Já měla představu, že bych to chtěla z ekonomických důvodu odlátkovat na čtvercích, plus vyzkoušet kalhotkovky a AIO na cesty.
Takže jsem koupila asi 30 čtverců, dvoje nebo troje kalhotkovky (z druhé ruky), jedny AIO, jedny SIO (ty jsem si nechala koupit jako dárek pro miminko), pár vkládaček a 2 svrchňáky.
Asi po 3-4 týdnech jsem viděla, že mi varianta vycpaný čtverec vyhovuje, takže jsem dokoupila ještě nějaké čtverce, nechala našít vkládačky, pořídila ještě jedny svrchňáky a jedny kalhotkovky.
Jak dítě rostlo, dokupovala jsem jsem větší svrchňáky, větší kalhotkovky již odzkoušených značek a noční plínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.15 15:23

@catchthem Manžela můžeš uklidnit, když bude chtít, zvládne to nejpozději během pár dnů. My látkujeme jen se čtverci a vkládačkami, takže skládání je relativně hodně, ale partner se to naučil stejně rychle, jako já, naučil se to za jeden den i náš bezdětný kamarád, který si to chtěl vyzkoušet a za pár dní se to naučila i naše 9letá neteř. Ono to není tak složité, jak to ze začátku vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
26.6.15 15:24

@Billi Děkuji za typ, to se mi hodně líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.15 15:27
@catchthem píše:
Pak mě tedy napadá, děláte to některá tak, že dáte pouze vkládačku nebo čvercovku a hned na to svrchní kalhotky? Nebo dáváte i kalhotkové pleny? Děkuji
Čtvercovku ano (složenou „na nudli“) přes den, vkládačku ne. Teda vlastně jo, ale až syn chodil na nočník, tak jen jako pojistku na ven a do školky, kdyby si zapomněl říct. Na dítě, co je plně na plenách určitě ne. Kalhotkové pleny žádné nemám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.6.15 15:31

@catchthem Já jsem na začátku spotřebovala i dva balíky jednorázovek, než se vyladila látkovací výbava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33046
26.6.15 15:38
@Pipet píše:
@catchthem Já jsem na začátku spotřebovala i dva balíky jednorázovek, než se vyladila látkovací výbava.

Jasně. Memí to tak, že člověk přijede z porodnice a hned jede na 100% látkovky. Stejně se nejdřív musí odhojit pupík, a pak člověk zkusil dát látkovku, pár dní to kombinoval s papírovkou a tak si osahal, co mu vyhovuje a mohl přikoupit. Stejně jsem vždy měla doma balík papírovek (na cesty či víkend na chalupě - tahat na celodenní výlet látkovky, to aby měl člověk ještě extra batoh, k doktorce, pokud nestihl vyprat/usušit apod.).

U dcery třeba najíždím víc na látku až poslední týden (v jejích téměř třech měsících), protože trpěla na prdy a koliky, takže látka pro ní dlouho nebyla ideálním řešením a byla v ní jen občas.

S tm odpadem je to fakt děs - jelikož kluk je pořád na plínách a s miminem jsou pro něj praktičtější papírové, tak se dvěma dětma v papíru jsem vynášela koš občas i 2× denně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
26.6.15 15:41

@catchthem používám výhradně AIO konkrétně Anavy Easy a mám jich dost…nic jiného…jen na šestinedělí jsem dávala čtverce - je tam opravdu velká spotřeba a to mimčo je navíc maličké..byla by škoda si tím špinit tyhle plenky. Takže v šestinedělí čtverce + svrchňáky, a pak už jen Anavy Easy do teď (je jí 15 měsíců, ale už je přes den bez..)

Nutno ale podotknout, že od 5. měsíce jsem malou dávala kadit nad misku, takže jsem řešila většinou jen počurané pleny, nebo případné fleky dobře pouštěli když se přetřely žlučovým mýdlem…flekaté je nemám…s věkem jsem přidávala jádra a na noc tam dávala stay dry vrstvu (imse vimse) Nikdy nic neproteklo, vydržela celou noc. :nevim: ale každému miminu sedne jiný střih, chce to vyzkoušet a až pak nakupovat ve velkém.. :kytka:

Jinak naše výbava byla v době maximální zátěže následující (dokupovala jsem později jádra, jako komplet aio považuji 1 dlouhé a 1 krátké):

16 komplet AIO

• navíc 31 dlouhých jader
  • 28 krátkých jader
  • 4ks tay dry vrstvy

Takže není nutné vždy kupovat celou plenku..ty vrchy schnou rychle a navíc často vyměňuješ jen vnitřky ;)

• Citovat
  • Upravit
35545
26.6.15 15:51

Všechny argumenty už padly a já se přidám - nepořizovat vše AIO, mě nevyhovovaly vůbec, ač se mi to před porodem líbilo, já jsem tak strašně přehodnocovala, až jsem se sama divila. Jinak existuje na FB skupina Poradna pro látkovačky a tam asi ví vše, občas více než výrobce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
26.6.15 15:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
26.6.15 15:56

@catchthem Ano, dám si do nepropustných svrchňáčků vícevrstvou vkládačku a je to. Dokud je mimčo kojené a kadí vaječinu, nemají podle mě separačky smysl (je jednodušší vaječinu nechat z plenky odtéct pod tekoucí vodou), jakmile začal tuhý bobek, hodí se tam ještě separačka. Kvůli muži jsme měli vícevrstvé čtvercové plenky - stačí je složit na třetiny, ten by se s žádným novoskladem nedělal, já dělala novosklad. Není to složité, po chvilce člověk získá grif tak jako s čímkoliv jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
26.6.15 15:57

Jinak bych doplnila, že na začátku jsem měla koupených ještě 15 kalhotkovek, že je použiju, až bude větší, ale poprodávala jsem to, protože malé fakt AIO stačila, navíc je hubená a byl to pytel když jsem jí to dala…jinak chlap zvládal i čtverce, když jsem mu to předskládala do šuplíku, se šnapkou to není složité..a ano, dávala jsem tam později jádra právě z aio)

• Citovat
  • Upravit
831
26.6.15 16:06

@kozisek O skupině na FB jsem již slyšela, ale FB jsem si již dávno zrušila, tak mám smůlu:-( Ale kouknu od někoho kdo FB má:-) Jináč já taky furt přehodnocuju a už mi jde hlava kolem ze všeho:-D Jo holt mít na výběr má i své nevýhody:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
26.6.15 16:09

Jo a ještě jedna věc. Kamenných obchodů moc není tak se chci zeptat, kde je nejlépe plenky koupit respektive, kde mě čeká férový obchod a né podvod? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí