Chci říct dítěti pravdu o Ježíškovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2531
19.12.21 07:42
@Pidulka1991 píše:
To fakt máte Vánoce spojené jen s Ježíškem? Vždyť je to docela smutný, že se celé Vánoce rozpadnou po zjištění, jak to celé je. Nemáte žádné tradice, které mají děti rády? Fakt vzpomínáte jen na to, jak jste koukali z okna a čekali, až teda dorazí ten Ježíšek?

My delali tak nejak vsechno, mam to spojene s pecenim cukrovi, zdobenim stromecku, koledy, Ruzne tradice, skorapky, rozmrajovani jablicek, jezdili jsme na hrbitov zapalovat svicku, mama mi vypravela jak se slavili vanoce driv, o ruznych tradicich, co se jedlo driv a zavrsenim toho vseho byl Jezisek a ano jako dite jsem se tesila nejvic na nej, bylo to neco co je jen jednou za rok, istatni veci byly hezke, ale u nas jsme casto delali veci spolu, tvorili apod..takze ten jezisek bylo neco kouzelneho navic, pozdeji kdyz uz jsem vedela, to bylo hezke stale, ten spolecny cas, ta atmosfera, ale chybelo mi k tomu to neco jedinecneho, co vnimam zas ted po letech s detmi, kdyz vidim jak veri na jeziska a tiji jeste v tom svem kouzelnem fantazijnim svete, nez prijde vsedni realita… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.12.21 09:36

@PAN66 Realita, že místo kouzelnýho dědka si dávají dárky lidi z lásky, protože se maj rádi :nevim: Ne, to se prostě neshodneme :lol: Ale chápu, že to může každý vnímat jinak. Moje tchýně manžela vysloveně vychovávala v tom, že si musí užít dětství, protože pak přijde krutá drsná realita toho „skutečného života“. No nemusím říkat, že se pak v osmnácti děsně těšil na dospělost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2531
19.12.21 09:48
@Dobrej_tym píše:
@PAN66 Realita, že místo kouzelnýho dědka si dávají dárky lidi z lásky, protože se maj rádi :nevim: Ne, to se prostě neshodneme :lol: Ale chápu, že to může každý vnímat jinak. Moje tchýně manžela vysloveně vychovávala v tom, že si musí užít dětství, protože pak přijde krutá drsná realita toho „skutečného života“. No nemusím říkat, že se pak v osmnácti děsně těšil na dospělost :nevim:

Ja ti to neberu, ale je to oro me jiny, z lasky si muzem dat k narozeninam, vyroci nebo i jen tak, jen rikam, ze oro me jako dite ta jedinecnost byla v to. Jeziskovi. A nechat verit na Jeziska nema nic spolecnyho s pripravou na drsnou realitu, ktera ani nemusi byt drsna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.12.21 11:39
@Dobrej_tym píše:
@PAN66 Realita, že místo kouzelnýho dědka si dávají dárky lidi z lásky, protože se maj rádi :nevim: Ne, to se prostě neshodneme :lol: Ale chápu, že to může každý vnímat jinak. Moje tchýně manžela vysloveně vychovávala v tom, že si musí užít dětství, protože pak přijde krutá drsná realita toho „skutečného života“. No nemusím říkat, že se pak v osmnácti děsně těšil na dospělost :nevim:

Taky nechápu, co je tak děsně „krutého“ na tom dostat dárky od někoho, kdo tě má rád a na kom ti záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
19.12.21 14:14
@Dobrej_tym píše: :O Tak to jsem v šoku, ty bys čtyřletému jako kecala, jak se dělají děti? Teda, ne že bych do podrobnat popisovala soulož a zásun, to ale syna ani nezajímalo. Ale samozřejmě ví, co je spermie, vajíčko a že k oplodnění dojde, když se žena a muž „tulí“ a tyhle dvě buňky se spojí :nevim: Víc ho nezajímalo, ale neměla bych problém mluvit o penisu a vagině :nevim:

Já ne, neřekla, ale také bych dítěti nekazila kouzlo Vánoc tzv. pravdou, na kterou není dítě zralé. Ta tzv. pravda je jen fanatismus a potřeba dotyčné pisatelky, nikoliv dítěte. Mým dětem nosí dárky Ježíšek a to jsme věřící. Jistě mě za úsměv dítěte u stromečku Pán Bůh nestrčí po smrti do pekelného ohně, protože o takového Pána Boha bych ani nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
19.12.21 16:10

@Kipa22 prosím tě, co komu kazíš, když v tom prostě vyrůstá? To je nějaká obsese už, tohleto.

• Citovat
  • Upravit
40771
19.12.21 16:15
@Kipa22 píše:
Já ne, neřekla, ale také bych dítěti nekazila kouzlo Vánoc tzv. pravdou, na kterou není dítě zralé. Ta tzv. pravda je jen fanatismus a potřeba dotyčné pisatelky, nikoliv dítěte. Mým dětem nosí dárky Ježíšek a to jsme věřící. Jistě mě za úsměv dítěte u stromečku Pán Bůh nestrčí po smrti do pekelného ohně, protože o takového Pána Boha bych ani nestála.

A jakou to myslíš pravdu? :)

Tu, že v naší minikotlině je u některých (ano, jen u některých) lidí populární neexistující Ježíšek a kousek dál po něm pes neštěkne a fungují DědaMrázové, různí skřítci a kdoví kdo ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
19.12.21 16:30

Proč se tu zaměňuje Ježíš/bůh a Ježíšek? Ježíšek je skvělá dětská fikce. Navíc může být Ježíšek i dávání dárečků z lásky, babičce atd.. Ale co to má společného s bohem? :))

• Citovat
  • Upravit
3236
19.12.21 17:15
@TO_IT píše:
Proč se tu zaměňuje Ježíš/bůh a Ježíšek? Ježíšek je skvělá dětská fikce. Navíc může být Ježíšek i dávání dárečků z lásky, babičce atd.. Ale co to má společného s bohem? :))

Pro mne je Ježíšek malý Ježíš. A to ani nejsem věřící. A nějak zase nechápu to tvoje dělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
19.12.21 17:55
@TO_IT píše:
Proč se tu zaměňuje Ježíš/bůh a Ježíšek? Ježíšek je skvělá dětská fikce. Navíc může být Ježíšek i dávání dárečků z lásky, babičce atd.. Ale co to má společného s bohem? :))

Ježíš je Boží syn. Takže Ježíšek ( a celá ta historie ohledně jeho narození a později tři králové) s Bohem souvisí nedílně. My chodíme se dívat na betlémy, a povídáme si o tom, co na nich je zobrazeno. I to, že dříve lidé neměli stromeček, ale měli doma betlémy děti ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109041
19.12.21 18:48
@andelka83 píše:
No dovol? Chceš znát jeho IQ nebo vidět vysvědčení? Obojí by tě asi překvapilo. Ale ano, není úplně standartní, má Adhd, má svůj svět, zájmy, a hodně lpí na tradicích, nemá rád změny. A jestli věří jen proto, že chce a že se mu to líbí, tak ať to tak má.

Tim je to vysvetleno
Pokud takto stare dite veri na jeziska, lze predpokladat, ze standartni nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 18:58
@JanaDaR píše:
A teď mi řekni, autorko dotazu, pomohla ti tato diskuse k uklidnění, navození pohody? Asi ne, co? :lol:

Proc ne? Jestli doslovně pomohla, to netuším, ale je zajímavé dozvědět se, jak to chodí jinde a co člověk, to názor. Jinak, trochu pokory by to chtělo.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
19.12.21 19:05
@Anonymní píše:
Proc ne? Jestli doslovně pomohla, to netuším, ale je zajímavé dozvědět se, jak to chodí jinde a co člověk, to názor. Jinak, trochu pokory by to chtělo.

Ode mne? V čem?

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
19.12.21 19:18

@TO_IT pokud máš na mysli označení nadílky jako takové, tak tam se to používá s malým j. S velkým je to zkrátka osoba, zde malý Ježíš.

• Citovat
  • Upravit
33020
19.12.21 19:36
@Venetia píše:
Tim je to vysvetleno
Pokud takto stare dite veri na jeziska, lze predpokladat, ze standartni nebude

Tak mladšímu je 9,5 a věří taky, a ten je úplně standartní. Ty ses nezajímala o konkrétní dítě jako takové ( a je mnoho dětí, které nejsou úplně standartní), jen o věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí