Chci říct dítěti pravdu o Ježíškovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
19.12.21 19:55
@andelka83 píše:
Tak mladšímu je 9,5 a věří taky, a ten je úplně standartní. Ty ses nezajímala o konkrétní dítě jako takové ( a je mnoho dětí, které nejsou úplně standartní), jen o věk.

Ale je to zvláštní, vždyť v tomhle věku museli už oba hodně krát narazit na pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
19.12.21 20:24
@Hlaholice píše:
Ale je to zvláštní, vždyť v tomhle věku museli už oba hodně krát narazit na pravdu.

To určitě ano, ale prostě se rozhodli v tu chvíli ( a zatím stále a konstantně) tomu nevěřit. O to aby byli ujištěni, že jde skutečně o reálnou, skutečnou pravdu a fakt, zatím nestojí. Jestli je to nalomilo, tak ne dost na to, abych cítila, že je nutné a správné jim to potvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 20:32
@andelka83 píše:
To určitě ano, ale prostě se rozhodli v tu chvíli ( a zatím stále a konstantně) tomu nevěřit. O to aby byli ujištěni, že jde skutečně o reálnou, skutečnou pravdu a fakt, zatím nestojí. Jestli je to nalomilo, tak ne dost na to, abych cítila, že je nutné a správné jim to potvrdit.

Podle mě to dávno ví a jen tu hru hrají s vámi dál…

• Citovat
  • Upravit
33020
19.12.21 20:37
@Limi123 píše:
Podle mě to dávno ví a jen tu hru hrají s vámi dál…

Nemyslím si. Ale věřím, že až se jim to potvrdí, tak hrát budou. Jednak je to pěkné, jednak kvůli nejmladšímu braskovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 21:00
@andelka83 píše:
Nemyslím si. Ale věřím, že až se jim to potvrdí, tak hrát budou. Jednak je to pěkné, jednak kvůli nejmladšímu braskovi.

Já dnes měla se svými dětmi rozhovor na téma, jestli by Ježíšek unesl myčku a jestli by unesl skrblikuv trezor plný prstýnků a taky mě bavilo vymýšlet, jak by to šlo. Myslím, že minimálně tvůj starší hraje stejnou hru kvůli mladšímu… A možná mladší kvůli staršímu také ;-)

• Citovat
  • Upravit
33020
19.12.21 21:49
@Limi123 píše:
Já dnes měla se svými dětmi rozhovor na téma, jestli by Ježíšek unesl myčku a jestli by unesl skrblikuv trezor plný prstýnků a taky mě bavilo vymýšlet, jak by to šlo. Myslím, že minimálně tvůj starší hraje stejnou hru kvůli mladšímu… A možná mladší kvůli staršímu také ;-)

To fakt nevím. Podobné debaty taky se vedou. To, že si dávají dárky před Vánocemi ve třídě mezi sebou jim přijde úplně cajk, ale 24 doma prostě jsou dárky od Ježíška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.12.21 22:01
@andelka83 píše:

A potřebují děti vůbec nějaké to potvrzení? Já u sebe nevím, věděla jsem to od tří let, jak to je, tak si to nedovedu představit, jestli to dětem prostě jen docvakne a nepotřebují žádné potvrzení od rodičů, nebo jestli s tím za rodiči chodí. Vím jen, že když jsem chodila do školky, tak z předškoláků až na jednu holčičku nikdo nevěřil a že jsem se tu holčičku snažili dost přesvědčit o tom, že dárky nosí rodiče. A že v první třídě už nevěřil vůbec nikdo a že jsme se v tý první třídě i učili, jak to s těmi dárky je. Tak tady docela koukám na to, jak dlouho některé děti věří. Nejen ty tvé. Jako bez nějaké urážky, prostě mi to jen opravdu hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12093
20.12.21 07:12
@Hlaholice píše:
Tak to máš dobrý ;)

Tak aktuální info - vyplynulo, neptala jsem se cíleně: „Ježíšek je duch, a když ty dárky položí, tak jsou skutečný. Protože jak jinak by dokázal dát dárky do všech domečků, i zamčených…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
20.12.21 07:18

@Sisika9 proč motat hlavu? Vždyť je to tak hezke, dětské, Vánoce jsou kouzelné a obzvlášť s dětmi, které čekají na Ježíška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.12.21 09:32
@jita22 píše:
Tak aktuální info - vyplynulo, neptala jsem se cíleně: „Ježíšek je duch, a když ty dárky položí, tak jsou skutečný. Protože jak jinak by dokázal dát dárky do všech domečků, i zamčených…“

Jé, dík za info :mrgreen: To je zajímavá představa. A kolik je vlastně dětem? Synovi jsou tři a ducha vůbec nezná. Nedávno přišel s otázkou na bubáka. A nejdřív docela vyšiloval, protože mu manžel nějak nedokázal odpověď tak, aby ho ta odpověď uspokojila. Pak jsem mu to teda začala vysvětlovat já, to se uklidnil, ale byl to pomalu dvouhodinový výslech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12093
20.12.21 10:24
@Hlaholice píše:
Jé, dík za info :mrgreen: To je zajímavá představa. A kolik je vlastně dětem? Synovi jsou tři a ducha vůbec nezná. Nedávno přišel s otázkou na bubáka. A nejdřív docela vyšiloval, protože mu manžel nějak nedokázal odpověď tak, aby ho ta odpověď uspokojila. Pak jsem mu to teda začala vysvětlovat já, to se uklidnil, ale byl to pomalu dvouhodinový výslech.

Tohle byla osmiletá. Už myslím dlouho věřit nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.12.21 10:42
@jita22 píše:
Tohle byla osmiletá. Už myslím dlouho věřit nebude…

Tak to už je o dost starší. Ale pěkný úvahy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109041
20.12.21 12:06
@andelka83 píše:
Tak mladšímu je 9,5 a věří taky, a ten je úplně standartní. Ty ses nezajímala o konkrétní dítě jako takové ( a je mnoho dětí, které nejsou úplně standartní), jen o věk.

Ty jsi taky napsala vek, bez upresneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2192
20.12.21 12:25
@JanaDaR píše:
Ode mne? V čem?

Prislo mi to trochu útočné. Já jsem se jen ptala, netušila jsem, že se tu rozpoutá taková diskuse. Že se strhne mela v diskusi o (ne)očkování proti covidu to chápu, ale kvůli Ježíškovi? Jen jsem chtěla vědět, jak to chodí jinde, vím, že někde se Ježíšek zamění za skřítky (taky zajímavé), nebo Santa Clause. A kdo má potřebu se vyjádřit, ať se vyjádří, a kdo ne, tak ať roluje dál a vyjádří se tam, kde uzná něco za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
20.12.21 12:27

@Bellino v pohodě, jsem útočná, když bráním právo rodin slavit si to podle sebe. Když se vymezím proti tomu, že kdo nemá Ježíška je sobecké, arogantní čuně a jeho děti zkazí Vánoce všem ostatním.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML