Chci říct dítěti pravdu o Ježíškovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12885
24.12.21 08:19
@Gorlami píše:
Pro mě jako dítě měly vánoce největší kouzlo, když jsem věřila na Ježíška. Nebylo to bohužel dlouho, že Ježíšek neexistuje nám řekla komunistická kráva učitelka ve školce. Máma se to snažila nějak okecat, ale prostě ta kouzelná atmosféra byla pryč. Pro své děti ji chci zachovat co nejdyl.

Já cítím kouzlo Vánoc dodnes, Ježíška k tomu nepotřebuju. Naopak mi přijde, že děti kolikrát o to kouzlo přijdou právě když prohlédnou tu pohádku (záměrně nepoužívám slovo lež).
Osobně mám taky pochyby, přijde mi jako dobrý kompromis že si všichni „hrajeme“ na Ježíška, děti velmi dobře chápou hru a nijak jim to neumenšuje požitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
24.12.21 08:47
@hospodki píše:
Super, takže my co chceme pro děti to kouzlo a tajemno s Ježíškem se musíme podřídit par ignorantum, protože jejich decka hned ve dveřích ve školce začnou hlásat ze Ježíšek neexistuje. Předem fakt díky :roll: pro me byly Vánoce kouzelne dokud byl Ježíšek, pak už to pohaslo a byly jen dárky. Jsem rada, ze s manželem a v rodině to máme všichni stejne a nebude se někdo snažit dítěti vnucovat za každou cenu pravdu. Dětství jsou bezstarostnost, pohádky a kouzla, nechat pracovat představivost a ne z nich dělat uvědomele dospělé a nutit je předčasně stárnout :nevim:

Tyjo ale řekni mi jediný důvod, proč automaticky předpokládáš, že je správné aby se všichni přizpůsobili tomu, jak to chceš ty, a ne naopak?

Navíc ty děti si to ve škole řeknou i když rodiče na Ježíška hrají, však jak jsme se to dozvěděli my :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí