Chci říct dítěti pravdu o Ježíškovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
18.12.21 15:50

Jako mimochodem, skoro pětiletý mi tady právě udělal přednášku na téma Santa Claus, na jejímž konci mi ovšem položil záludnou otázku, kam, sakra, parkuje ty sáně. Sakra nevím, když je dost velká střecha, možná na ni, když ne, asi někde vedle. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14110
18.12.21 15:51

To fakt máte Vánoce spojené jen s Ježíškem? Vždyť je to docela smutný, že se celé Vánoce rozpadnou po zjištění, jak to celé je. Nemáte žádné tradice, které mají děti rády? Fakt vzpomínáte jen na to, jak jste koukali z okna a čekali, až teda dorazí ten Ježíšek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
18.12.21 15:51

@JanaDaR neparkuje, levituji nad střechou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
18.12.21 15:53

@Pidulka1991 asi by to reklamoval, že Rudolf a spol chtějí odpočívat. Jo, milé dámy, kdo chce chaos, honem k nám. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
18.12.21 15:55

@Pidulka1991 a zrovna nedávno jsem mu z legrace řekla, že letos mu to možná donese Alzák, byl zřetelně zhnusen, argumentoval tím, že Alzák je de.bil a od něj dárky nechce. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
13010
18.12.21 16:51
@JanaDaR píše:
@Pidulka1991 a zrovna nedávno jsem mu z legrace řekla, že letos mu to možná donese Alzák, byl zřetelně zhnusen, argumentoval tím, že Alzák je de.bil a od něj dárky nechce. :lol: :lol:

Alzák :lol: :lol:
uáááá

mladej správně :palec:

jinak kolik lidí, tolik vlastních historií…já například pocházím ze země, i z oblasti, kde se neježíškuje a toto jsem z dětství neznala

a když jsem se octla zde, přišlo mi to mírně " dementní" hlavně takové ty dopisy, jako kdyby šlo o nějakého kurýra a objednávkovou službu :think:

ale neřešila jsem to, protože jsem neměla děti

když jsem pak měla děti, stále mi to připadalo poměrně dementní a nechtělo se mi děti vychovávat k tomu, aby si psali dopisy nějaký kurýrní službě, prostě mi to nesedělo, muž měl stejný názor
on ale z jiných důvodů, obvykle se jeho rodiče o vánocích brutálně zhádali, doma bylo dusno, peklo…hádky…házení talířů…pak najednou střih, 24 večer se sedělo a předstíralo a „čekalo na ježíška“, rodiče absolutní ateisti a materialisti, nějak to celé kolem toho neměl rád, to divadlo

no a tak jsme se shodli, že u nás se doma až děti poberou rozum ježíškovat nebude, jemu to šlo na nervy, měl to spojený s divadlem a přetvářkou, a mě to stále připadalo dementní…a tak jsme neježíškovali

pochopitelně rodič ví co si dítě přeje a tak nebyl problém děti překvapit a udělat jim radost a u nás to halt byla „záhada“ kdy se dárečky postupně objevovaly pod stromečkem" samy od sebe", protože pod stromečkem se objevují, když jsou děti hodné

a mohou zase zmizet, když děti zlobily

děti kulily oči, záhada byla velká, radost ještě větší, no a bylo… :nevim:

to je celý

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
18.12.21 17:03

@Borrealis dopisy kurýrní službě… :D Mně přijdou popravdě dementní ty dopisy od Ježíška, co si teď může rodič objednat.

• Citovat
  • Upravit
11954
18.12.21 17:03
@Borrealis píše:
 uáááá

jinak kolik lidí, tolik vlastních historií…já například pocházím ze země, i z oblasti, kde se neježíškuje a toto jsem z dětství neznala

a když jsem se octla zde, přišlo mi to mírně " dementní" hlavně takové ty dopisy, jako kdyby šlo o nějakého kurýra a objednávkovou službu :think:

když jsem pak měla děti, stále mi to připadalo poměrně dementní a nechtělo se mi děti vychovávat k tomu, aby si psali dopisy nějaký kurýrní službě, prostě mi to nesedělo, muž měl stejný názor
on ale z jiných důvodů, obvykle se jeho rodiče o vánocích brutálně zhádali, doma bylo dusno, peklo…hádky…házení talířů…pak najednou střih, 24 večer se sedělo a předstíralo a „čekalo na ježíška“, rodiče absolutní ateisti a materialisti, nějak to celé kolem toho neměl rád, to divadlo

no a tak jsme se shodli, že u nás se doma až děti poberou rozum ježíškovat nebude, jemu to šlo na nervy, měl to spojený s divadlem a přetvářkou, a mě to stále připadalo dementní…a tak jsme neježíškovali

pochopitelně rodič ví co si dítě přeje a tak nebyl problém děti překvapit a udělat jim radost a u nás to halt byla „záhada“ kdy se dárečky postupně objevovaly pod stromečkem" samy od sebe", protože pod stromečkem se objevují, když jsou děti hodné

to je celý

A asi bys nenapsala, jak nebo jestli jsi slavila Vánoce jako malá ty? Jen pro zajímavost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
18.12.21 17:07
@jita22 píše:
A asi bys nenapsala, jak nebo jestli jsi slavila Vánoce jako malá ty? Jen pro zajímavost?

jééé na to mám hezký vzpomínky

naši sice oba vysokoškoláci, ale moc peněz nebylo, takže pár dárků, jen dětem, ale skromně

ale był klid, pohoda, nehádali se, i ten stromek był, něco jsme pekli s mámou, já levá, takže moje výtvory byly takové…ubohé, ale co už… ;)

nepeklo se to, co je zde známo jako cukroví, ale spíše něco jako vánoční poleno, pak různé záviny…
chodilo se na půlnoční, pak další den na boží Hod…zpívalo se…bejvalo sněhu, mrazu…dítěti stačí málo, svíčka na stromku, vůně jehličí… a vidí za tím velký věci…a pohádku
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11954
18.12.21 17:11
@Borrealis píše:
jééé na to mám hezký vzpomínky

naši sice oba vysokoškoláci, ale moc peněz nebylo, takže pár dárků, jen dětem, ale skromně

ale był klid, pohoda, nehádali se, i ten stromek był, něco jsme pekli s mámou, já levá, takže moje výtvory byly takové…ubohé, ale co už… ;)

nepeklo se to, co je zde známo jako cukroví, ale spíše něco jako vánoční poleno, pak různé záviny…
chodilo se na půlnoční, pak další den na boží Hod…zpívalo se…bejvalo sněhu, mrazu…dítěti stačí málo, svíčka na stromku, vůně jehličí… a vidí za tím velký věci…a pohádku :mavam:

Děkuju :srdce:
A ty dárky jste si nějak přáli a byly od rodičů, nebo jste to neřešili?
Jo, ten sníh o Vánocích, to bývaly časy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.12.21 17:22
@Borrealis píše:
 uáááá

to je celý

Mně zase přijde praštěný to tomu dítěti vnucovat, když samo neprojevuje zájem. A takové neuchopitelné. U sebe si pamatuju, že mě děsně vadilo, že mi nikdo není schopný říct, co je přesně zač. Pořád dokola jsem pokládala jeden dotaz za druhým a rozčilovala kvůli odpovědím a měla z něj čím dál větší strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
18.12.21 17:28

@Hlaholice já znám třeba několik rodin, kde normálně buď přešli, nebo od začátku jeli Santa Clause. A pro ty děti je to naprosto uchopitelné, barevné, veselé. Ostatně jak sama píšeš, ne každý bude typ na záhady. Pak několik rodin, křesťanských rodin, kde slaví narození Krista, ale dárky si dávají navzájem načisto sami. A pak znám křesťanské rodiny, kde si dárky nedávají vůbec, protože narozeniny má ten Ježíšek, ne oni. Těch možných přístupů je tolik, že by se z toho některým možná i něco přihodilo.

• Citovat
  • Upravit
3236
18.12.21 18:00
@JanaDaR píše:
@Hlaholice já znám třeba několik rodin, kde normálně buď přešli, nebo od začátku jeli Santa Clause. A pro ty děti je to naprosto uchopitelné, barevné, veselé. Ostatně jak sama píšeš, ne každý bude typ na záhady. Pak několik rodin, křesťanských rodin, kde slaví narození Krista, ale dárky si dávají navzájem načisto sami. A pak znám křesťanské rodiny, kde si dárky nedávají vůbec, protože narozeniny má ten Ježíšek, ne oni. Těch možných přístupů je tolik, že by se z toho některým možná i něco přihodilo.

Jo, já si myslím, že mně by ten Santa vyhovoval jako dítěti určitě lépe. Tam je ta identita mnohem jasnější a dalo by se o něm dlouze vyprávět.
Taky si myslím, že těch přístupů je možných spousta. Moc nerozumím tomu, proč z toho někteří dělají takovou vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32972
18.12.21 20:16
@curria píše:
Ne, fakt nevěřím tomu, že dvanáctiletý kluk věří na Ježíška. Buď na tebe hraje habaďůru, což některé děti dělají, nebo nebude zrovna ta nejostřejší tužka v penálu.

No dovol? Chceš znát jeho IQ nebo vidět vysvědčení? Obojí by tě asi překvapilo. Ale ano, není úplně standartní, má Adhd, má svůj svět, zájmy, a hodně lpí na tradicích, nemá rád změny. A jestli věří jen proto, že chce a že se mu to líbí, tak ať to tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32972
18.12.21 20:19
@pet p píše:
Ten výraz „nejostřejší tužka v penálu“ mi přijde neuvěřitelně trapný. Divím se, že to pořád někdo používá.

Asi tak. Navíc použít to jako hodnocení pro dítě, o kterém navíc kromě té informace, že věří na Ježíška nic nevíš, vypovídá spíš o autorovi tohoto bonmotu než o tom, na koho to míří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí