Chci se vrátit,ale řeším milion věcí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
3.8.17 22:03
@Anonymní píše:
Ahoj. Bydlíme s přítelem a dvěma dětmi v paneláku. Jsem jinak holka z vesnice. Teď máme možnost se vrátit bydlet do rodinneho domku v mém rodišti. Přítel je nadšený a děti taky i já, ale…Nevim proč, ale pořádv hlavě řešim: jestli nás nebudou lidi pomlouvat ( nevim proč si to myslim) jestli se se mnou budou bavit bývalý spolužáci, co tam bydlí a jestli si holky najdou ve školce kamarádky. Bojim se už předem, že tam nezapadnou atd. Přitom to tam miluju a chci tam bydlet. Holky to tam zbožňují. Tady ve městě nejsem spokojená. Všude hluk, smrad z aut, tam ticho čistý vzduch. Nechápu ty moje obavy, možná mi pomůže když mi napíšete: neřeš blbosti a stěhuj se :)

My se ted prestehovali 260km od naprosto cele rodiny a to jen kvuli praci. Taky ted premyslime jestli jsme udelali dobre, jsme tu sami, mesto nezname, nikoho tu nezname a nasi blizci jsou strasne daleko. Takze jestli chces, dej si dohromady + a - a neres blbosti :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
3.8.17 22:04

Mít možnost baráku, stěhuju se taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.17 22:09

Jsem z vesnice. Nyní jsem už hodně let odstěhovaná. Bydlí tam sestra s manželem a moji rodiče. Ale když tam jezdíme, tak je to fajn. Lidé se zastaví, pohovoří většina se zúčastněným zájmem. Takové ty venkovské drbny už člověk zná, je to spíše legrační. ;) A spolužáci - s těmi bych řekla, že si člověk rozumí skoro více než dříve, když se sejdeme na srazu. Je tam ale taková ta pospolitost, občas závist, když má někdo něco víc než ti druzí. Ale zase si lidé dost mezi sebou pomáhají. Ale to je typická vesnice ne takový ten satelit, kam se lidé jezdí jen vyspat a nikdo je nezajímá. Legrační je i hlášení místního rozhlasu. Funguje tam hodně i spolková činnost - hasiči, kde jsou mladí i staří. Třeba můj taťka je u hasičů - teď už jen čestný člen, ale scházejí se pravidelně na schůzích, pořádají ples, oslavu životních výročí dělá i pro hasiče, takže tam se sejde +- 40 lidí různého věku, nikdo nedělá rozdíl kolik mu je atd. Švagr je zase u myslivců. Na těch vesnicích je fajn se do něčeho podobného zapojit, pak se stane více součástí. Výhoda je, že odtud pocházíš, tak byste to měli mít jednodušší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.17 22:31
@Bůča píše:
proc ti na tom zalezi? co o vas budou rikat?

Vlastně nezáleží :nevim: prostě mám v hlavě tu obavu že: co když nás tam budou pomlouvat, že jsem já taková a maková a můj chlap taky :nevim: Vždycky jsem všechno řešila do detailu. Můj je zase typ: lidi jsou mi u pr… :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.17 22:33
@Malaga píše:
no a tak teda co myslíš, že si tam budou o vás říkat?
Jste něčím výjimeční, vyčníváte nějak?
Proč b si o vás nemohli třeba říct, že jste príma rodina?

Jsme úplně normální rodina, ničím zvláštní :D

• Citovat
  • Upravit
214
3.8.17 22:37
@Anonymní píše:
Ahoj. Bydlíme s přítelem a dvěma dětmi v paneláku. Jsem jinak holka z vesnice. Teď máme možnost se vrátit bydlet do rodinneho domku v mém rodišti. Přítel je nadšený a děti taky i já, ale…Nevim proč, ale pořádv hlavě řešim: jestli nás nebudou lidi pomlouvat ( nevim proč si to myslim) jestli se se mnou budou bavit bývalý spolužáci, co tam bydlí a jestli si holky najdou ve školce kamarádky. Bojim se už předem, že tam nezapadnou atd. Přitom to tam miluju a chci tam bydlet. Holky to tam zbožňují. Tady ve městě nejsem spokojená. Všude hluk, smrad z aut, tam ticho čistý vzduch. Nechápu ty moje obavy, možná mi pomůže když mi napíšete: neřeš blbosti a stěhuj se :)

Jee a proc si to jako myslis??? Kasli na tooo uzivej si to ze budete mit dum deti zahradku pekne se tam vyblbnou ty si budes sadit kyticky budete mit svoje a nee panelaak :( bude to faajn uvidis :) nemej strach ani obavy proc? Zbytecnyy hele :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
3.8.17 23:06

Neres blbosti a stehuj se :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
3.8.17 23:13

Pokud si tam jednou byla spokojena verim ze tam spokojena budes i podruhe. A tim vic kdyz to tam maji rady i tvoje deti tak neres blbosti a hura balit do krabic :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
3.8.17 23:48

To je jenom ten velkej rozdíl mezi anonymitou a prostředím, kdy ti každý vidí do talíře. Ve skutečnosti to není tak hrozný. Raději řešit žabomyší blbiny na vesnici, než se nechat pokřivit panelákem. Je nejvyšší čas. Představ si, kolik lidí teď je pod tebou i nad tebou v bytech a těš se do zapadákova, kde lidský život má ještě cenu (proto ho každý tak řeší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.8.17 00:20

Neřeš blbosti a stěhuj se.

Pokud vás budou pomlouvat a Ty to nezvládneš, pořiď si psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77520
4.8.17 00:32
@Reflex píše:
To je jenom ten velkej rozdíl mezi anonymitou a prostředím, kdy ti každý vidí do talíře. Ve skutečnosti to není tak hrozný. Raději řešit žabomyší blbiny na vesnici, než se nechat pokřivit panelákem. Je nejvyšší čas. Představ si, kolik lidí teď je pod tebou i nad tebou v bytech a těš se do zapadákova, kde lidský život má ještě cenu (proto ho každý tak řeší).

Tohle je úžasně napsané, jakto, že jsem na to nepřišla já? :zed: :kytka: :palec:
Ano. Když u nás někdo umře, zvoní umíráček, večer zní z místního rozhlasu (jo! :mrgreen: ) requiem a starosta nám všem řekne, kdo umřel a všichni si na toho mrtvyho vzpomenem. (Jezis, víš, kdo umřel? Kolik mu bylo?? A jo, tak to už je věk. Ale beztak je to škoda..)
A když se má někdo narodit, všichni pratelsky sledujou, jak mamine roste pupik a pak na prcka nakukujem do kočárku. :*
Normálně v dobrým, víme o sobě.
Někdo má raději anonymitu paneláku, ale tohle je to prapůvodní doma. Komunita.
Zakladatelko, neboj. Tes se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
4.8.17 01:02

balila bych už kufry :)

Ahoj, jdi tam, kde tě srdce táhne. Na spolužáky se naopak těš, jsou to přece kamarádi…, a pokud budou pomlouvat, tak nejsou a odpadnou-budou jiní. Kašli na to. Děti budou spokojení, když budou spokojení jejich rodiče!!! Najdete tam práci? Máte tam kde bydlet? Máte tam příbuzné a známé? Super, jděte tam!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.8.17 06:37

Stěhovala jsem se na vesnici. Městská holka. Byl to pro mě ze začátku trošku šok, protože jsem to vůbec neznala (zejména první hlášení rozhlasu jsem poslouchala s šokem :lol: ), ale za ty tři roky můžu říct, že už bych zpět do města asi nechtěla jít. Do města to máme autem kousek, jsem tam každý den (pracuji tam) a hrozně ráda se vracím zpátky do té pohody.

Bála jsem se hlavně kvůli dětem..přesně jak ty, budou to „náplavy“, zapadnou vůbec? Zapadly jak nic, znají se s každým a musím říct, že jim to náramně svědčí.

Ty to tam znáš, máš to tam ráda, vyrůstala jsi tam…nechápu, že o tom pořád ještě přemýšlíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
4.8.17 09:46
@Anonymní píše:
Vlastně nezáleží :nevim: prostě mám v hlavě tu obavu že: co když nás tam budou pomlouvat, že jsem já taková a maková a můj chlap taky :nevim: Vždycky jsem všechno řešila do detailu. Můj je zase typ: lidi jsou mi u pr… :)

a co se stane kdyz te budou pomlouvat? je neco co by na tebe mohli vystourat? je co pomlouvat? a i kdyby, zaleti ti na na tech lidech co by pomlouvali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.8.17 09:54
@Bůča píše:
a co se stane kdyz te budou pomlouvat? je neco co by na tebe mohli vystourat? je co pomlouvat? a i kdyby, zaleti ti na na tech lidech co by pomlouvali?

Tak tě budou pomlouvat, pak k tobě půjdou pro kopr, zas budou pomlouvat s tebou ty ostatní, mezitím ti známej z vesnice dá jítrnice a vymaluje fasádu bez daně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová