Chci změnit dítěti příjmení

254
7.9.15 18:31

Chci změnit dítěti příjmení

Nemáte někdo zkušenosti se změnou příjmení u dítěte? Dcera ma příjmení po jejim otci, nežijí s nim, otec nejeví extra zájem, vlastně skoro zádný, alimenty pošle jen kdyz se mu zachce a to jen treba 500. Chtěla bCh přejmenovat dceru po me, aby měla me příjmení. Co je k tomu treba? Jde to vubec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101684
7.9.15 18:32

@Triminka No, je k tomu třeba souhlas otce nebo rozhodnutí soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.15 18:58

Ja sem synovy prijmeni menila, otec musel souhlasit, jinak by to neslo.Pak jedine pres soud…

• Citovat
  • Upravit
2874
7.9.15 19:05

Musíš mít souhlas otce se změnou příjmení, pokud nebudeš mít souhlas, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
7.9.15 20:14

Souhlasím s holkami, musí být souhlas otce nebo v tom nejhorším by rozhodl soud, a to už bych raději já nechala příjmení po otci, ale i když nejsem v tvé kůži
něco málo zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
7.9.15 20:44

@Triminka Všichni ti radí postup změny příjmení správně, takže o tom nemá cenu se již rozepisovat (souhlas otce či přes jeho nesouhlas souhlas soudu)…Jen mě tak napadá, když budu myslet do budoucna, aby jsi pak časem nezměnila příjmení ty a opět jsi s dcerou neměla příjmení rozdílná :think: Zvaž to proto pečlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
7.9.15 21:10

@pochoma Tak kdyby se treba vdala casem, tak muze mit 2 prijmeni. Jedno vyvdane a druhe za svobodna-stejne jako dcera. Aspon myslim, ze to tak je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.15 11:39

A s tím druhým příjmením, lze dat dceři např. moje příjmení za to, co má po otci a používat to mé?

B.

• Citovat
  • Upravit
101684
8.9.15 12:10
@Anonymní píše:
A s tím druhým příjmením, lze dat dceři např. moje příjmení za to, co má po otci a používat to mé?B.

Ne, nejde, druhé příjmení lze získat pouze při svatbě a může ho mít pouze jeden z maželů, děti pak mají to společné. Takže třeba pokud si paní Nováková bere Vopičku, tak ona bude Vopičková Nováková a děti budou Vopičkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.15 13:02

@j.a.n.i1 díky

• Citovat
  • Upravit
9452
8.9.15 17:24
@Anonymní píše:
A s tím druhým příjmením, lze dat dceři např. moje příjmení za to, co má po otci a používat to mé?B.

Souhlas s @j.a.n.i1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová