Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte někdo zkušenosti se změnou příjmení u dítěte? Dcera ma příjmení po jejim otci, nežijí s nim, otec nejeví extra zájem, vlastně skoro zádný, alimenty pošle jen kdyz se mu zachce a to jen treba 500. Chtěla bCh přejmenovat dceru po me, aby měla me příjmení. Co je k tomu treba? Jde to vubec?
@Triminka No, je k tomu třeba souhlas otce nebo rozhodnutí soudu…
Ja sem synovy prijmeni menila, otec musel souhlasit, jinak by to neslo.Pak jedine pres soud…
Musíš mít souhlas otce se změnou příjmení, pokud nebudeš mít souhlas, tak smůla.
Souhlasím s holkami, musí být souhlas otce nebo v tom nejhorším by rozhodl soud, a to už bych raději já nechala příjmení po otci, ale i když nejsem v tvé kůži
něco málo zde
@Triminka Všichni ti radí postup změny příjmení správně, takže o tom nemá cenu se již rozepisovat (souhlas otce či přes jeho nesouhlas souhlas soudu)…Jen mě tak napadá, když budu myslet do budoucna, aby jsi pak časem nezměnila příjmení ty a opět jsi s dcerou neměla příjmení rozdílná
Zvaž to proto pečlivě.
@pochoma Tak kdyby se treba vdala casem, tak muze mit 2 prijmeni. Jedno vyvdane a druhe za svobodna-stejne jako dcera. Aspon myslim, ze to tak je. ![]()
A s tím druhým příjmením, lze dat dceři např. moje příjmení za to, co má po otci a používat to mé?
B.
@Anonymní píše:
A s tím druhým příjmením, lze dat dceři např. moje příjmení za to, co má po otci a používat to mé?B.
Ne, nejde, druhé příjmení lze získat pouze při svatbě a může ho mít pouze jeden z maželů, děti pak mají to společné. Takže třeba pokud si paní Nováková bere Vopičku, tak ona bude Vopičková Nováková a děti budou Vopičkovi.
@Anonymní píše:
A s tím druhým příjmením, lze dat dceři např. moje příjmení za to, co má po otci a používat to mé?B.
Souhlas s @j.a.n.i1.