Chladné jaro - špatná nálada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
26.4.22 21:16
@Švédka87 píše:
@Borrealis tak ji nenos a nebudeš jak pako :roll:

ooo jak inteligentní řešení
když jdu ráno z domu, je jeden stupen nad nulou

co teda nosit…asi plavky

díky za radu, pomohla mi

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
26.4.22 21:17

@Karinkas já třeba zimní bundu letos nepotřebovala vůbec. Musela jsem si ji koupit na loňskou zimu když byl dlouho sníh a mrazy. Letos jsem ji vůbec nevytáhla. A pokud by bylo počasí jako loni klidně bych ho brala. Nesnáším sucho a horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.4.22 21:18

Část meruněk zmrzla. Jak byl poslední záchvat mrazu u nás. Bohužel. Letos bude asi špatná sezóna. Snad nedopadne podobně další ovoce :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.4.22 21:19
@Karinkas píše:
Mám to už asi zkreslené, ale fakt si nepamatuji, že bych jako malá nosila do konce května zimní bundu a v září už jí zase vytáhla. Mě teda to počasí přijde studené dost. Člověk minimálně ráno a večer tu zimní bundu unese. Docela se bojím, že se bude historie z loňska opakovat. :nevim:

no, minulý rok jsem jí tahala i v květnu, bylo opravdu nechutně zima, i sněžilo :roll:
 děsný

letos si myslím že to snad nehrozí, já už to chtěla odložit definitivo, ale… :nevim: nějak jsem nepřišla na nic lepšího co na sebe brát, když je ráno těsně nad nulou…

tvl jako nejsme v Norsku, nebo?? :think: kdo má rád zimu, může si bydlet za polárním kruhem a bude spokojen…mě v dubnu zimní bunda už nějak nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
26.4.22 21:19

@Borrealis Plavky ne ale tak to výdrž a přejdi to v něčem tenčím co máš roznosene. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.4.22 21:21

@Kelsey
no ty meruňky jsou kaput tak nějak skrze celou republiku… letos všude, je to smutný
loni to bylo naprosto stejné

bohužel v posledních letech jsou pravidlem jarní mrazy, kdy i v poměrně pozdním jaru mrzne a mrzne a úroda je v čudu…další mráz se čeká v pátek ráno

nějak asi meruňky přestávají být reálně pěstovatelné v těchto končinách… :think:

jooo kdepak jsou ty časy za dob krále Karla IV: kdy se na Karlštejně pěstovaly melouny a víno :D

dnes leda tak prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
26.4.22 21:22

@Borrealis tady v jižních Čechách je po ránu většinou okolo 7 stupňů. A v Norsku záleží podle toho kde myslíš, na jihu je u moře docela teplo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.4.22 21:22

@Švédka87

přejdi kam?

on ne každej člověk je v práci za minutu tvl… :roll:

jako že přejdu během minuty dvou někam do tepla? aha

no tak nic, pokus chabej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
26.4.22 21:23

Vždyť se říká že až po ledových v polovině května je teplo, konci ranní mrazíky. Tak nevím čemu se tady někdo porad diví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.4.22 21:25

Tak asi jsou to nějaký paralelní jižní čechy v paralelním vesmíru, no jo

náhodná meteostanice — Temelín

dnes ráno — teplota nula st.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.4.22 21:29

@Švédka87

ledoví muži byli právě známí jakožto JEDEN studený vpád do jinak už jarního počasí
zřejmě býval působen rozpadajícím se polárním vortexem

v posledních letech však máme ledové muže celý březen - - letos bylo v březnu rekordně mrazivých rán

a zatím tak asi polovinu dubna, což právě dělá tu anomálii, ovoce je kaput, pomrzlo co mohlo
u nás jsou stromy zatím bez listů, což nebývá na konci dubna úplně běžně

opravdu není normální aby jak 25 tak 26 a následně i 28 a 29 dubna byla v nížinách po ránu nula :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.4.22 21:29

@Borrealis
Meruňky se dají zachránit. Když se ve správný čas strom před mrazem postříká vodou. Aby se květ zakonzervoval přez mrazem, tak přežijete. Ale chyť tu správnou dobu. Tady je plno sadařů. Než by se tohle dalo realizovat. Musel by mít každý brigádníky. Ty si berou na sezónu sklizně. Někdo zahřívá. Že stromům v neckách mezi stromy topí. Ale to taky není sranda. Otec má malou meruňku na zahradě v jiném kraji. Chtěl to zabalit do netkané textilie. Pak se na to vykašlal. No jsem zvědavá. Jestli něco poroste. Další ovoce bude dovážené a drahé, jestli nebudeme mít tady výpěstky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.4.22 21:31

@Kelsey

:think: :think:

dělám pověstnou :lol: kefírovou meruňkovou buchtu, děti to vymrčují už teď :mrgreen:

loni meruňky moc nebyly, něco bylo u vietnamců, ale moc k jídlu to nebylo

no co už, tak si je z jídelníčku škrtneme, dětem řeknu — meruňky si nakreslete a udělám jim buchtu… tvarohovou, no a bude, no bóóže, že jo

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.4.22 21:31
@Švédka87 píše:
@Thomassss vždyť je zname že se počasí na jaře střídá, nic neobvyklého na tom nevidím. Máme asi doma jiné starosti než řešit počasí.

Tak proč řešíš počasí na internetu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
26.4.22 22:15

Nenapadalo by mě teď nosit zimní kabát. Nosím sako a takový plátěný trenčkot. Teplota se u nás pohybuje kolem 5-10 (14) stupňů. Žádná jižní Morava.
Někdy je mi trochu chladněji, ale mě by psychicky deptalo nosit zimní kabát :D. Stejně jako na podzim ho vytahuju až když už je mi v podzimním fakt zima :D.

Je chladněji, to jo, ale v dubnu je tohle normální počasí. Pamatuji si v dubnu sníh, stejně jako koupaní v bazénu.
Rodiče pamatují, že často chodili na prvního máje v průvodu se sněhem.

Počítám s tím, že papriky bez skleníku už těžko vypěstuji, ale jsem ráda, že se příroda navrátí do normálu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová