Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lidi proboha trochu premyslejte do budoucnosti.
Budujou rodinnou firmu, nejde jen o blbou vyplatu ted. Jde o to, ze muzou neco vybudovat a byt za vodou a kdo pak asi zdedi firmu?
Akorat bych zvazil, jestli ma firma potencial. Jestli tam neni vice sourozencu a treba to nejak pojistit podilem ve firme. ![]()
@Hroznej puberťák píše:
Ano, její chlap je trouba, co si rozesere zdraví a vlastní rodinu kvůli tomu, že má svého otce takové hovado. Bohužel podobný typy toho litujou vždycky až hodně, hodně pozdě.
Neda mi to, ale musim si zatrolit. Tak zas lepsi nez kdyby z nej udelal bileho kone a schizofrenika zaroven ![]()
@Sandokanos Jo, v 45 pak zdědí firmu a v 50 ho odnesou nohama napřed… Vážně to stojí za to, celý svůj život tímhle způsobem propracovat? Nemít volný čas? Netrávit ani víkendy nebo dovolené s rodinou nebo třeba s kamarády?
Mimochodem, zakladatelka psala, že o podílu nemůže být řeč, protože tatík je PAN podnikatel, který se s nikým dělit nebude.
@Sandokanos budují ji už 26 let
,asi je něco špatně,ne? To asi nebude úplně perspektivní,nebo je taťka něco jako otrokář.
@klamonožka píše:
@Sandokanos Jo, v 45 pak zdědí firmu a v 50 ho odnesou nohama napřed… Vážně to stojí za to, celý svůj život tímhle způsobem propracovat? Nemít volný čas? Netrávit ani víkendy nebo dovolené s rodinou nebo třeba s kamarády?Mimochodem, zakladatelka psala, že o podílu nemůže být řeč, protože tatík je PAN podnikatel, který se s nikým dělit nebude.
Tak to je treba se ozvat vyjasnit si podminky. Zadny sliby, ale jasny zavazky co ten otec nabizi jako kompenzaci za nizky plat k pomeru k vysokemu pracovnimu nasazeni.
@Sandokanos píše:
Tak to je treba se ozvat vyjasnit si podminky. Zadny sliby, ale jasny zavazky co ten otec nabizi jako kompenzaci za nizky plat k pomeru k vysokemu pracovnimu nasazeni.
No, a o tom se přeci celou dobu bavíme - že se ten chlap musí ozvat a s tatíkem si to vyjasnit alespoň na nějaké z rovin.
Já osobně bych byla v zakladatelky kůži nejradši, kdyby si vydupal kratší pracovní dobu, víkendy, volna. Zejména v době, kdy má doma malé dítě, mi ten čas přijde nejcennější.
Nebo může vyžadovat alespoň trochu odpovídající odměnu. Sice zakladatelka bude i nadále s dítětem pořád sama, ale zdá se, že to bude brát alespoň jako mírné zlepšení, když bude moct dítěti koupit nové boty.
Nebo, jak navrhuješ, si s ním může vyjasnit, jak tatík vidí jeho budoucnost ve firmě…
Ale to všechno má společného jmenovatele - vyžaduje to od toho chlapa nějakou akci. Sám se k tomu nemá, zakladatelce nezbývá, než ho k tomu přemluvit, dokopat. Co jiného? ![]()
@Hroznej puberťák píše:
Musím říct, že tohle zadostiučinění kolegům ve strojařině přeju. Že se konečně dostali na rozumné ohodnocení. Když si vzpomenu, co nám firmy nabízely po škole a jak arogantně se u toho tvářily, že co bychom chtěli, když jsme „jenom“ strojaři… Přesně proto jsem tehdy šel radši do IT, a i když se dneska firmy tváří úplně jinak, už stejně nemám chuť to zkoušet, se k té strojařině vracet.
no v době krize strojařina nebyla zase takové terno, a s nástupem další krize nebude zase. Když lidi mají peníze a kupují jak diví, tak je jasné, že strojírenské podniky momentálně rostou
@TrueIsFalse píše:Nezapomněl ses poblít ? Bliješ v každém příspěvku, teď jsi tak mimo, že to tu chybí.
U tebe to není překvapením. V každém druhém příspěvku to zmiňuješ - chlap musí mít hlavně peníze, jinak je to zoufalec a ubožák.Kolik že to vlastně bereš ty? Že potřebuješ sponzora?
Jo podtrhuji, že plat 24000 hrubého je příliš málo, abychom my vystačili. Mysli si co chceš, ale podle mně i lopata vydělá více.
@klamonožka píše:
No, a o tom se přeci celou dobu bavíme - že se ten chlap musí ozvat a s tatíkem si to vyjasnit alespoň na nějaké z rovin.Já osobně bych byla v zakladatelky kůži nejradši, kdyby si vydupal kratší pracovní dobu, víkendy, volna. Zejména v době, kdy má doma malé dítě, mi ten čas přijde nejcennější.
Nebo může vyžadovat alespoň trochu odpovídající odměnu. Sice zakladatelka bude i nadále s dítětem pořád sama, ale zdá se, že to bude brát alespoň jako mírné zlepšení, když bude moct dítěti koupit nové boty.
to mně vždycky pobaví, jak se v podobných dizkusích začne argumentovat s tím, že dítě potřebuje nové boty
Už to tady na fóru čtu asi popáté, jako kdyby si žádné ženské za manželovy prachy nechodily ke kadeřníkovi nebo nekupovaly kabelky
@LaPaloma píše:
Nezapomněl ses poblít ? Bliješ v každém příspěvku, teď jsi tak mimo, že to tu chybí.Jo podtrhuji, že plat 24000 hrubého je příliš málo, abychom my vystačili. Mysli si co chceš, ale podle mně i lopata vydělá více.
takže ty taky ![]()
máme něco podobného v rodině - strýc je také PAN podnikatel
- jako zaměstnance tam má svého syna. Ten je chudák. Všechno dělá sám, občas mu vyjde na pár brigádníků „na černo“, oficiálně má min. mzdu - neoficiálně nic. Všechny prachy zůstávají na hromadě doma a když něco potřebuje, musí se ptát rodičů, jestli si může vzít
Také má perspektivu dědění - ale je veřejným tajemstvím, že rodiče mají raději jeho sestru, která tam pomalu nehne prstem - takže je jasné, komu to všechno jednou připadne. Před pár lety se rozvedl, prý jeho manželce nestačily prachy, co ne/vydělal. Jako kdo by ji soudil? ![]()
@malá_holka píše:
ty woe, tak bež za 50 dělat někam ty ne? když máš málo.ale až by papík zatřepal brkama a chlap firmu dědil,to už by ti to malo nebylo, se vadím
A co by jako dědil. Že by v té nevýdělečné otročině pokračoval? To by byl hloupý. Jestli to nesype prachy ani otci toho chlapa, tak ta firma nemá budoucnost a sežere ji konkurence.
Podnikání je hezký, ale musí mít smysl. Někdy je podnikání nejdražší koníček. To se taky říká. Podnikám, tak vím, jak je někdy dobře a někdy to za moc nestojí.
@Arturus píše:
to mně vždycky pobaví, jak se v podobných dizkusích začne argumentovat s tím, že dítě potřebuje nové botyUž to tady na fóru čtu asi popáté, jako kdyby si žádné ženské za manželovy prachy nechodily ke kadeřníkovi nebo nekupovaly kabelky
No, moje žena nechodí ke kadeřníkovi ani si nekupuje kabelky, zato za dětské boty dám tak 20 ročně určitě.
@LaPaloma píše:
Nezapomněl ses poblít ? Bliješ v každém příspěvku, teď jsi tak mimo, že to tu chybí.Jo podtrhuji, že plat 24000 hrubého je příliš málo, abychom my vystačili. Mysli si co chceš, ale podle mně i lopata vydělá více.
@Arturus píše:
to mně vždycky pobaví, jak se v podobných dizkusích začne argumentovat s tím, že dítě potřebuje nové botyUž to tady na fóru čtu asi popáté, jako kdyby si žádné ženské za manželovy prachy nechodily ke kadeřníkovi nebo nekupovaly kabelky
Jasně, že existují nějaké ženské, které za manželovy peníze chodí ke kadeřníkovi nebo si kupují kabelky. A jak to souvisí s tímto tématem?