Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Matt 02 píše:
Přesně, stejně bych si nenechal kecat do toho, jestli mám jezdit na výstavy, mít štěňata, psa kastrovat atd. To je moje věc, jako majitele psa. Přesně proto bych nikdy nechtěl psa s PP.
To mas ale naprosto mylné informace. nikdo te nenuti psa uchovnit, ani vystavovat. Ano, u nestandardniho jedince si majitel může dat podminku kastrace, aby predesel šíření vady.
Tot vse.
Bez se podivat do utulku, drtiva vetsina psu tam neni z tech osklivych sklepnich mnoziren, a uz vubec ne papirovych chovu. jsou to prave ty dvorkovy, domácí feny, ktere musi mit štěňata. Proto proti tomu komunita tolik brojí, protože jsou to štěňata a koťata z těchto domacich podminek, ktera jdou komukoliv, kdo si je vezme, hlavně, ze se toho zbavim. a koncivaji utopena, na retezu, vyhozena na silnici nebo v utulcich.
A kdo da za psa 30, 40 tisic si porad sakra rozmysli, jestli ho chce, postara se a ma pro nej podminky, byť to samozřejmě neplatí 100%.
Me je pejska moc lito, 8 tydnu je mimino. Hledala bych novy domov a pana manzela bych posla do p.dele. Tchyni chapu, je to vas pes. Nasi rodice z obou stran nam hlidaji, ale tak 2 az 3 krat do roka a jeste se u toho stridaji. Ja taky jako decko chtela jorka a v 10 ho dostala otravovala jsem od 7 let. Byla to ma nejlepsi pritelkyne a podridila jsem ji cely svuj detsky zivot. Umrela mi kdyz jsem cekala druhou dceru. Uz je to 5 let a stejne brecim kdyz si na ni vzpomenu. Divim se trochu, ze patacka se nechce starat. Ja mam holky 4 a 8 let. A ta starsi mi se psy pomaha. Venci, krmi, hraje si s nima. I mala prilozi ruku k dilu.
@kocourGarfield píše:
@Kfětoslava a víme jak to bylo před pořízením?Kdo chtěl psa? Manžel, děti?
Ano, psa pořizují rodiče s dávkou zodpovědnosti. To ale přeci neznamená, že dítě nemusí být zodpovědné.
Mluvilo se s dětmi o péči o psa? Mluvilo se kdo co bude mít na starost?
Zakladatelka psala, že to řešili milionkrat.
Ono psa nechtělo?
Je mu 11. Ne 4.
Mému dítěti je taky 11 a chce psa. Ale k tomu má školu, do které odjíždí v 7 a vrací nejdříve ve 3 hodiny, kroužky, učení, víkendové akce… takže o psa bych se starala já. Proto má smůlu. Rodič opravdu není povinen plnit dítěti všechna přání. A tady si osa očividně přál otec a ne děti ![]()
@Matt 02 jak píšu, dcera se stará kdokoliv má čas. Sbírá bobky, nezapomene koupit granule, dá najíst. Nemyslím si, že by neměla zájem. Jen mi přijde mimo hodit všechnu zodpovědnost na ni. Navíc mezi kroužky má času fakt málo. Mám to tak udělané schválně, aby se neflakala po sídlišti když jsem v práci. Se psem jsem nepočítala. Až bude pes starší věřím, že se mu bude ve volných chvílích věnovat, venčit ho.
@j.a.n.i1 píše:
Zas na druhou stranu, psa poridil jeji synacek, kterého brani, tak nevidim duvod, proc by se nemela starat o psa, ona toho sobeckého nezodpovědného chlapa vychovala.
Ale zakladatelka si ho takového vybrala za manžela a otce svých dětí…
@scentini to vše dcera dělá taky mezi povinnostmi. Já ale nechci aby odcházela z kroužků a byla od 13:00 do 16:30 doma sama se psem. Je to pořád ještě dítě. Stejně by byla většinu času na mobilu protože štěně si hraje 20 minut a pak hodinu spí. Teď ve volné chvíli jde k babičce a se psem je, ale toho času moc není jak už jsem psala.
@Feny one ale já se snažím situaci řešit i když jsem v ní nevinně. Nehazim zodpovědnost na druhé a nejsem odpovědná za hovězí nápady druhých. Jjsem se psem před práci a po ní, víc už to nedávám.
@sunshine125 takže dcera psa chce. A ten manžel se mu nevěnuje vůbec?
Ten pes rychle vyroste. Na jaře už s ním zase bude víc zábavy.
@kocourGarfield píšu že v té době má kroužky právě na vyplnění tě časově mezery. Každý den kromě jednoho. Kdyby v nich skončila, měla by tenhle čas. To ovšem neřeší situaci. Babka bude mít doma nejen psa, ale i dítě. A doma samotnou každý den ji nechávat nechci já.
@kocourGarfield píšu má odpolední a dopoledne svůj program a psa strčí ke tchýni. Tchýně pak rukuje na mě a na tu starší, která už teď je z toho špatná, že vlastně dělá málo. O to mi jde. Že neslapne na manžela, aby se staral, ale vylívá si zlost na dítěti.
@sunshine125 chápu. U nás v páté třídě už družina nebyla. Dítě chodilo normálně domu, vyvenčilo psy a šlo ven s kamarády. Takže tu situaci neznám.
@sunshine125 a ty na chlapa šlápnout nemůžeš?
Píšeš že šel na brigádu, tak zase úplně se nekope do zadele. Mě šlo třeba o to jestli psa zajistí aspoň před prací, že by vyvenčil, atd…
Sveho prvniho psa jsem mela od 13 let, bylo to velke plemeno (v dospelosti 30 kg) a starala jsem se o nej komplet bez rodicu. Psa jsem si prala, co si pamatuju, vedela jsem, jaky to je zavazek a zodpovednost na cely jeho zivot. V pripade zakladatelky nechape tu zodpovednost ani dospely chlap, natoz jeho deti.
Kazdopadne - pes je vas, takze cpat ho nekam na hlidani je nesmysl a ja bych vam teda poskoka nedelala. Navic timhle zpusobem nema zadnou vychovu a pokud neco malo ano, neni to vychova podle vas, ale podle tchyne. A fakt bych nechtela, aby mi psa vychovaval nekdo jiny. Mam na psi chovani urcite naroky a nespokojim se jen tak s necim. Psy chci mit vychovane.
Dalsi vec je ta, ze stene fakt nemusi byt zavrene doma kvuli ockovani. Normalne s nim chodte ven, nikde nic nechyti, pokud ho nebudete vylozene vodit k pochybnym existencim, na kterych je na prvni pohled videt nejaka nemoc. Socializace stenete je mnohem dulezitejsi, nez dokoncene ockovani, protoze pak vam z nej taky muze vyrust ustrasena ustekana hysterka, co na vse vyjizdi.
S timhle souvisi i to, ze predpokladam, ze mate na doma tedy podlozky…zase spatne. Pekne si vas pes zafixuje, ze venceni doma je spravne. Takze pak budete mit sakra problem to preucit, jestli se to 100% vubec povede.
Vy jste se na psa nikdo nepripravil. Manzel jen sel, podporil mnozku (fakt tleskam
) a ostatni starejte se. S puvodem psa je taky dost mozne, ze se brzy zacnou rojit zdravotni potize, za ktere date nemale penize na veterine. Napriklad operace luxace patelly na obou nohach vyjde na docela dost penez.