Chlap skrblík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33646
15.12.20 15:50
@Anonymní píše:
Manžel je převážně na HO, takže doma. Topení je ovládáno centrálně na PC, takže má permanentně vše pod kontrolou. Když něco přenastavím, hned si toho všimne a nadává. Zajímavé, že na jídle šetřit nechce vůbec, spíše naopak. Jeho rodiče k nám moc nejezdí, můžete hádat proč :zed: Zato si skoro každý den volají přes Skype, takže ten vliv tam je veliký. Dneska jsme se hádali proto, že tady byla moje mamka a byla jí zima, proto jsem v kuchyni zatopila víc.

Takže o penězích to tedy není? Prostě bych nastavila topení na víc stupnů a hotovo. Vždytˇmusíte fakt mrznout 8o Co děti? Vždyť jim musí být taky zima. Vůbec bys s ním o tomhle nediskutovala, a pokud by s tím měl problém i dál a takhle celou rodinu omezoval nesmyslama, tak bych opravdu uvažovala nad rozvodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.12.20 16:15

To jako vážně? Tvůj manžel tě musí mít za dost dobrou onuci, že si tohle necháš líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
15.12.20 16:32

Jak bych reagovala? Poslala ho tam, kde slunce nesvítí, protože tam se šetří a je tam houno spotřeba. Tvůj manžel je despota, ignorant a blb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
15.12.20 16:34

Bych si nechala spočítat výživné na děti, předala mu to a že pokud vás bude dál udržovat v režimu doby kamenné, tak odcházím i s dětmi. Výživné bude jistě dražší než účet za energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
15.12.20 16:43

Musíš mu vysvětlit, že se chová jak pošahanej. Takže na jídle nešetří, ale na světle ano? A kolik tím jako získá peněz, když všude bude umrlčí světlo? Přece mu musí být jasný, že měsíčně ušetří sotva pár desetikorun na tom svícení. Na jídle se dá ušetřit v řádu tisíců, ale on bude raději po tmě? A topení ani nekomentuju, já hodně nesnášela, když mi táta chodil do pokoje kontrolovat a vypínat topení, to bych manželovi utekla velmi rychle. A kolik tím ušetří, 500 za měsíc? opravdu mu to za to stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.12.20 16:48

Ko.kot! Měl by bydlet v jeskyni. Tam nic neutratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
15.12.20 16:50
@Anonymní píše:
Ahoj. Na jaře jsme koupili dům na hypotéku a od té doby manželovi trošku hrabe. Už dřív projevoval lehké skrblíkovské tendence, ale co se děje teď, je podle mě hrubě přes čáru. Jeho otec je bohužel ještě extrémnější a tchýně rezignovala a stojí na straně manžela a tchána, tedy proti mně.

1. Nastavil topení na 17 stupňů a důsledně kontroluje, abych nepřitápěla. Výjimečně večer před koupáním můžu trošku zatopit v koupelně. Máme malé děti, nemáme koberce, nenechá si vysvětlit, že je to málo!

2. Po použití WC nesplachuje, výjimkou je velká potřeba.

3. Do každého lustru dal jen 1 žárovku, spíš takovou boudičku. V technické místnosti a spíži žárovku úplně vymontoval. Osvětlení nad kuchyňskou linkou zakázal používat. Když svítím v době, kdy je venku ještě trochu světla, nadává.

Každý den se kvůli tomu hádáme a tchánovci jsou na jeho straně. Co mám dělat? Jsem jediná, komu to přijde extrém?

Tenhle je dobry! A ty si neumis pustit topeni a namontovat zarovky. Koupil klasicke stovky do svetel a vubec by me to netrapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.12.20 16:54

Mně se to jeví jako nějaká psychická porucha. Protože šetřílkovství je hlavně o tom, že to lidi mají dobře spočítané. Kdyby to tvůj muž tak měl a věděl, že ušetří ubohých pár kaček, tak by ho to trklo. Čili bych nebyla tak přísná a v klidu si promluvila o návštěvě psychologa. Jestli ho teda miluješ. Jinak uteč, no. Co jinýho. V tomhle se žít nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
15.12.20 17:04

Ten by byl stejně něco na mě, domácí práce mi nejsou cizí, takže než by došel domu, měl by vyměněná světla a hozená taková, kde je integrované silné led. Mám astigmatismus a jak je šero, blbě vidím.

Topení mám doma na 23,5, řešit nachcípané děti a psy nehodlám.

A ten záchod bych ho pořád hnala umývat, v interiéru nemusím umělé vůně, ale smrad nesnáším.

• Citovat
  • Upravit
7692
15.12.20 17:05

Já své přítelkyni musím své peníze nutit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.20 17:11

Já v tomto vyrostla. Kromě toho topení, máti si ráda přitopila, ale jinak ano - proč pořád splachuju? (protože chodím na záchod a jinak to smrdí), proč pořád svítím (protože ve tmě nevidím a potřebuji se učit), to chci jako večeři? (ta jako, ona si večeři dá), proč měním kartáček na zuby, když mám MS a používám vložky, nemám jich používat moc, a nemusím si měnit kalhotky přece, v zimě si nemusím měnit ponožky každý den, není to prý potřeba, ona nechce platit brýle, učitelka mě má posadit dopředu, když nevidím na tabuli atd. atd.

To není o penězích, to je o tom, že jsi onuce. Sebe manžel neomezí, že. Jemu zima není. On pracovat v kuchyni ručně nepotřebuje, že. A jídelko si nakoupí, že jo? :cert:

• Citovat
  • Upravit
56505
15.12.20 17:14

Máme doma kolem 23 st. Při 17 st. bych zmrzla a dítko také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
15.12.20 18:02
@topazio píše:
Máme doma kolem 23 st. Při 17 st. bych zmrzla a dítko také.

Ou, to bych se upekl. 19 max. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33646
15.12.20 18:04
@Lexter píše:
Ou, to bych se upekl. 19 max. :lol:

Fakt? U nás je aktuálně 26 máme rádi teplíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit