Chleba z domácí pekárny - moc semínek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jarr
Zasloužilá kecalka 523 příspěvků 11.01.17 11:19
chleba z domaci pekarny- moc seminek

Zdravim, pecu chleb v domaci pelarne. Amame radi kdyz je v nem moc seminek. Vetsinou v navodech je trebas 100 g. Ja bych ale rada dala treba hrst lnu, drst slunecnic, hrst dyne..proste dost. A otazka zni zda treba ubrat mouky, nebo spis pridat vody? Protoze kdyz jich tam dam tolik tak vlastne zmenim tu recepturu a treba to bide moc huste a nedopece se to. Mate s tim nekdo zkusenost?

Reakce:
 
Aspera
Generální žvanilka 20754 příspěvků 1 inzerát 11.01.17 11:24

Hážu od oka a neřeším úpravu a zatím to vždy prošlo. :-) Lepší bude při míchání nakouknout jak se těsto chová, ale počítám, že to moc velký problém nebude. Pokud by byl, přidat trošku vody, ale jen trošku.

 
Tichošlápek
Extra třída :D 10434 příspěvků 11.01.17 11:27

Vždy jen prihazuji a nic neměním. Zatím pokaždé upeceno :mrgreen:

 
LucsynkaR
Kelišová 7382 příspěvků 11.01.17 11:27

@Jarr klidne muzes pridat seminek a trosku vody.. a pak pohlidat, jestli to haky utahnou, aby toho zas nebylo moc.. (ja pripadne dala pauzu v programu a domichala vareckou) taky jsem pekavala cca 2 roky v pekarne, pak jsem presla na kvaskovy chleba a ted sme tak rozmazleny, ze mame problem snist kupovany pecivo :mrgreen:

 
ELIbeta
Ukecaná baba ;) 2020 příspěvků 11.01.17 11:29

Recept nemenim, i kdyz davam seminek hodne. Ale zrovna mam novou pekarnu a v navodu je upozorneni, at se to se seminky neprehani, protoze to muze ponicit povrch nadoby. Zatim se mi to nestalo, ale mela jsem nadobu slitinovou, ted je tam teflon (nechapu tu zmenu k horsimu, je to stejna znacka).

 
Aspera
Generální žvanilka 20754 příspěvků 1 inzerát 11.01.17 11:34

@ELIbeta Etu nám semínka podřely, teď máme moulinex a zatím drží.

 
ELIbeta
Ukecaná baba ;) 2020 příspěvků 11.01.17 11:42

@Aspera ja mam Panasonic, prvni vydrzela deset let a ted teda nevim nevim s takovym povrchem :think: Ja v ni teda uz moc nepecu, delam kvaskovy v robotu a jiny jen kdyz nestiham. Ale ma program i na kvaskovy, takze v ni budu pect asi vic nez v te predchozi v poslednich dvou letech. No uvidim, nova nadoba stoji skoro jako nova pekarna :zed:

 
Aspera
Generální žvanilka 20754 příspěvků 1 inzerát 11.01.17 12:02

@ELIbeta je potřeba v ní péct co nejvíc ze začátku. Nám na základě omleté nádoby a metel nakonec vrátili peníze.

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Jak měřit teplotu? Jednodušší už to být ani nemůže

Doba, kdy v žádné domácí lékárničce nechyběl klasický rtuťový teploměr, už je... číst dále >

Co když vás auto nechá ve štychu? Nepodceňujte rozsah asistenčních služeb

Myslíte si, že základní asistenční služby obsažené v povinném ručení nebo v... číst dále >

Články z Expres.cz

Rozhovor s českým Freddiem Mercurym: Na začátku mi nadávali do teploušů

Freddie Mercury žije! A je to Čech! Známý norský klub takto vychvaloval... číst dále >

Dojemný a záhadný vzkaz Plekance: Česko slíbil synům, vrací se i Vondráčková?

Tomáš Plekanec definitivně končí v zámořské NHL a v současné chvíli je na... číst dále >

Články z Ona Dnes

Žena už si dvacet let nemyla vlasy a čtrnáct let je nestříhala

Frankie Cluneyová (32) z Anglie se pyšní vlnitými vlasy, které jí sahají až... číst dále >

Život Livie Klausové ovlivnil pobyt v dětském domově i smrt otce

Zatímco Václav Klaus byl jako prezident jedněmi obdivován a druhými... číst dále >