Chleba z domácí pekárny - moc semínek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jarr
Zasloužilá kecalka 524 příspěvků 11.01.17 11:19
chleba z domaci pekarny- moc seminek

Zdravim, pecu chleb v domaci pelarne. Amame radi kdyz je v nem moc seminek. Vetsinou v navodech je trebas 100 g. Ja bych ale rada dala treba hrst lnu, drst slunecnic, hrst dyne..proste dost. A otazka zni zda treba ubrat mouky, nebo spis pridat vody? Protoze kdyz jich tam dam tolik tak vlastne zmenim tu recepturu a treba to bide moc huste a nedopece se to. Mate s tim nekdo zkusenost?

Reakce:
Aspera
Generální žvanilka 21435 příspěvků 11.01.17 11:24

Hážu od oka a neřeším úpravu a zatím to vždy prošlo. :-) Lepší bude při míchání nakouknout jak se těsto chová, ale počítám, že to moc velký problém nebude. Pokud by byl, přidat trošku vody, ale jen trošku.

Tichošlápek
Extra třída :D 11532 příspěvků 11.01.17 11:27

Vždy jen prihazuji a nic neměním. Zatím pokaždé upeceno :mrgreen:

LucsynkaR
Kelišová 7396 příspěvků 11.01.17 11:27

@Jarr klidne muzes pridat seminek a trosku vody.. a pak pohlidat, jestli to haky utahnou, aby toho zas nebylo moc.. (ja pripadne dala pauzu v programu a domichala vareckou) taky jsem pekavala cca 2 roky v pekarne, pak jsem presla na kvaskovy chleba a ted sme tak rozmazleny, ze mame problem snist kupovany pecivo :mrgreen:

ELIbeta
Ukecaná baba ;) 2069 příspěvků 11.01.17 11:29

Recept nemenim, i kdyz davam seminek hodne. Ale zrovna mam novou pekarnu a v navodu je upozorneni, at se to se seminky neprehani, protoze to muze ponicit povrch nadoby. Zatim se mi to nestalo, ale mela jsem nadobu slitinovou, ted je tam teflon (nechapu tu zmenu k horsimu, je to stejna znacka).

Aspera
Generální žvanilka 21435 příspěvků 11.01.17 11:34

@ELIbeta Etu nám semínka podřely, teď máme moulinex a zatím drží.

ELIbeta
Ukecaná baba ;) 2069 příspěvků 11.01.17 11:42

@Aspera ja mam Panasonic, prvni vydrzela deset let a ted teda nevim nevim s takovym povrchem :think: Ja v ni teda uz moc nepecu, delam kvaskovy v robotu a jiny jen kdyz nestiham. Ale ma program i na kvaskovy, takze v ni budu pect asi vic nez v te predchozi v poslednich dvou letech. No uvidim, nova nadoba stoji skoro jako nova pekarna :zed:

Aspera
Generální žvanilka 21435 příspěvků 11.01.17 12:02

@ELIbeta je potřeba v ní péct co nejvíc ze začátku. Nám na základě omleté nádoby a metel nakonec vrátili peníze.

Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

DIY: Karnevaly se blíží. Vyrobte dětem originální masku

Každý, kdo se v posledních letech zúčastnil dětského karnevalu, ví, že se to... číst dále >

3 nejčastější úrazy dětí a první pomoc: Víte, jak se zachovat?

Hlídáte je jako ostříž, ale stačí vteřinka nepozornosti a neštěstí je na... číst dále >

Články z Expres.cz

Rasta kočka dne: Hvězda České televize Tvarůžková změnila image a je to pecka!

Čokoládová kráska z České televize Zuzana Tvarůžková (35) si nechala udělat... číst dále >

Vrahovi pumpařky hrozí výjimečný trest, práskl ho komplic kvůli dvěma tisícům

Policisté zadrželi a obvinili muže, kteří přepadli čerpací stanici u... číst dále >

Články z Ona Dnes

Jak prožít spokojený rok 2019? Zlepšujte přítomnost, radí psycholog

Pokaždé, když rok končí a další začíná, všichni si přejeme, aby byl ten nový... číst dále >

Kvůli šikaně jsem začala boxovat, říká šampionka Martina Ptáčková

Než se světová šampionka v kickoboxu, Martina Ptáčková (21), naučila rány... číst dále >