Chleba z domácí pekárny - moc semínek

524
11.1.17 11:19

chleba z domaci pekarny- moc seminek

Zdravim, pecu chleb v domaci pelarne. Amame radi kdyz je v nem moc seminek. Vetsinou v navodech je trebas 100 g. Ja bych ale rada dala treba hrst lnu, drst slunecnic, hrst dyne..proste dost. A otazka zni zda treba ubrat mouky, nebo spis pridat vody? Protoze kdyz jich tam dam tolik tak vlastne zmenim tu recepturu a treba to bide moc huste a nedopece se to. Mate s tim nekdo zkusenost?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

22862
11.1.17 11:24

Hážu od oka a neřeším úpravu a zatím to vždy prošlo. :-) Lepší bude při míchání nakouknout jak se těsto chová, ale počítám, že to moc velký problém nebude. Pokud by byl, přidat trošku vody, ale jen trošku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.17 11:27

Vždy jen prihazuji a nic neměním. Zatím pokaždé upeceno :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7398
11.1.17 11:27

@Jarr klidne muzes pridat seminek a trosku vody.. a pak pohlidat, jestli to haky utahnou, aby toho zas nebylo moc.. (ja pripadne dala pauzu v programu a domichala vareckou) taky jsem pekavala cca 2 roky v pekarne, pak jsem presla na kvaskovy chleba a ted sme tak rozmazleny, ze mame problem snist kupovany pecivo :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2231
11.1.17 11:29

Recept nemenim, i kdyz davam seminek hodne. Ale zrovna mam novou pekarnu a v navodu je upozorneni, at se to se seminky neprehani, protoze to muze ponicit povrch nadoby. Zatim se mi to nestalo, ale mela jsem nadobu slitinovou, ted je tam teflon (nechapu tu zmenu k horsimu, je to stejna znacka).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22862
11.1.17 11:34

@ELIbeta Etu nám semínka podřely, teď máme moulinex a zatím drží.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2231
11.1.17 11:42

@Aspera ja mam Panasonic, prvni vydrzela deset let a ted teda nevim nevim s takovym povrchem :think: Ja v ni teda uz moc nepecu, delam kvaskovy v robotu a jiny jen kdyz nestiham. Ale ma program i na kvaskovy, takze v ni budu pect asi vic nez v te predchozi v poslednich dvou letech. No uvidim, nova nadoba stoji skoro jako nova pekarna :zed:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22862
11.1.17 12:02

@ELIbeta je potřeba v ní péct co nejvíc ze začátku. Nám na základě omleté nádoby a metel nakonec vrátili peníze.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama