Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, moc by mě zajímalo, jestli doma někdo máte tuhle opičku. My bychom ji moc chtěli, ale teda nemám ani tušení, jak se to zvířátko v domácnosti chová.
Asi má nějakou svoji voliéru, co? Nebo si lítá volně po bytě?
Nám by se teda víc líbil šimpanz, ale to je bohužel nereálné…
![]()
Budu ráda za každou radu nebo zkušenost, případně i za to, jestli by jste do toho šli, či ne. ![]()
Edit.: Tahle myšlenka už mě dávno přešla. ![]()
Příspěvek upraven 01.02.15 v 00:21
Opici do domácnosti?! Já myslím, že to je celkem hezky ukázané v Přátelích. Ross měl nějakou opičku- Marcel. A nakonec ho nezvládal a musel ho dát do zoo.
Já ti nevim, ale opici domů? A šimpanze?
![]()
To není pes, kterýho naučíš na povely a bude tě poslouchat. A pokud o chovu opic nevíš vůbec nic, což předpokládám, nešla bych do toho ani omylem. S dítětem už tuplem ne ![]()
@cheekymonkey píše:
Opici do domácnosti?! Já myslím, že to je celkem hezky ukázané v Přátelích. Ross měl nějakou opičku- Marcel. A nakonec ho nezvládal a musel ho dát do zoo.
Ano, to jsem viděla, je to fakt, ale tak zas si říkám, že je to jen komediální seriál. Taková skutečnost může být trošku jiná, ne? ![]()
Opicku nebrat, spousta prace a musi se ji skoro porad venovat. Navic poteebuje vybazenou stravu a maji sklony nekoho pojmout za partnera a dalsil lidem ublizovat, protoze zarli. Pekne i kousou!!
@lovesmile píše:
Ano, to jsem viděla, je to fakt, ale tak zas si říkám, že je to jen komediální seriál. Taková skutečnost může být trošku jiná, ne?
no právě, to už taková komedie nebude ![]()
Co si o tom nejdřív něco zjistit? Tuším, že ve zverimexech opici jen tak neseženeš, tzn. že se to možná řídí i nějakým zákonem ![]()
@petrul píše:
Já ti nevim, ale opici domů? A šimpanze?![]()
To není pes, kterýho naučíš na povely a bude tě poslouchat. A pokud o chovu opic nevíš vůbec nic, což předpokládám, nešla bych do toho ani omylem. S dítětem už tuplem ne
U toho šimpanze vím, že to zkrátka nejde, to néééé!
Ale je to nádherné zvířátko, jenže za chvíli má větší sílu než člověk a to bych neriskovala ani omylem, že by někomu z nás neublížil! ![]()
Jinak o chovu opic toho opravdu moc nevím, byl to náš (s manželem) momentální nápad, tak jsme začali trošku pátrat po netu… ![]()
@lovesmile tak prvně k chovu malpy kapucínské potřebuješ povolení od veterinární správy. Musíš mít doma pořádnou voliéru. Malpy jsou velmi náchylné na špatnou stravu a na sebepoškozování z nudy. To není jako mít doma psa, opice do rukou člověka, který pořádně nezná ani její název, podle mě prostě nepatří ![]()
@lovesmile vám nestačí dítě?
Mě to naše opici nahrazuje dostatečně, představa dalšího paviána mě děsí ![]()
@Janichka píše:
Opicku nebrat, spousta prace a musi se ji skoro porad venovat. Navic poteebuje vybazenou stravu a maji sklony nekoho pojmout za partnera a dalsil lidem ublizovat, protoze zarli. Pekne i kousou!!
Já si říkala, že ty opičky budou trošku potvůrky… ![]()
A tohle víš odkud? Měla jsi ty nebo někdo z blízkých či známých opičku? ![]()
No ja bych do toho teda nesla, si myslim, ze je to jak mimino.To nepujde ji nechat doma a jit na nakup nebo tak neco. Co si treba nejakou adoptovat v zoo?
a schvalne jsem se jen rychle divala na net a teda zadny inzerat jsem nezahledla, na prodej ![]()
@lovesmile na všechny druhy primátů se vztahuje,, Povolení chovu zvířat, vyžadující zvláštní péči,, které uděluje státní vet. zpráva
@CokeLady píše:
bez urážky je tohle parádní případ, jaký pičov-iny lidi vymýšlejí z nudy
bohužel některý lidi tyhle píčo-viny i zrealizují
Tím se nechci nijak dotknout zakladatelky ![]()
@CokeLady píše:
bez urážky je tohle parádní případ, jaký pičov-iny lidi vymýšlejí z nudy
Já vím, že je to hovadina, ale nás to napadlo, když jsme se dneska dívali na Rande v telce (měli tam šimpanze) a my se zamilovali.
Tak jsem si říkala, jestli to doma vůbec někdo chová, nějakou tu opičku.
![]()
Jinak všem moc děkuji za názory, ať už byly jakékoli.
Na netu jsem toho moc nenašla, tak jsem se dozvěděla něco aspoň takhle… ![]()
Třeba jak jsem blbá a tak, díky!
![]()