Chováte doma kapucína?

6578
30.11.13 23:26

Chováte doma kapucína?

Ahoj holky, moc by mě zajímalo, jestli doma někdo máte tuhle opičku. My bychom ji moc chtěli, ale teda nemám ani tušení, jak se to zvířátko v domácnosti chová. :mrgreen: Asi má nějakou svoji voliéru, co? Nebo si lítá volně po bytě? :think: :mrgreen: Nám by se teda víc líbil šimpanz, ale to je bohužel nereálné… :roll: :mrgreen:
Budu ráda za každou radu nebo zkušenost, případně i za to, jestli by jste do toho šli, či ne. :kytka:

Edit.: Tahle myšlenka už mě dávno přešla. :lol:

Příspěvek upraven 01.02.15 v 00:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11592
30.11.13 23:32

Opici do domácnosti?! Já myslím, že to je celkem hezky ukázané v Přátelích. Ross měl nějakou opičku- Marcel. A nakonec ho nezvládal a musel ho dát do zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.11.13 23:36

Já ti nevim, ale opici domů? A šimpanze? 8o 8o
To není pes, kterýho naučíš na povely a bude tě poslouchat. A pokud o chovu opic nevíš vůbec nic, což předpokládám, nešla bych do toho ani omylem. S dítětem už tuplem ne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.11.13 23:37
@cheekymonkey píše:
Opici do domácnosti?! Já myslím, že to je celkem hezky ukázané v Přátelích. Ross měl nějakou opičku- Marcel. A nakonec ho nezvládal a musel ho dát do zoo.

Ano, to jsem viděla, je to fakt, ale tak zas si říkám, že je to jen komediální seriál. Taková skutečnost může být trošku jiná, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.11.13 23:39

Opicku nebrat, spousta prace a musi se ji skoro porad venovat. Navic poteebuje vybazenou stravu a maji sklony nekoho pojmout za partnera a dalsil lidem ublizovat, protoze zarli. Pekne i kousou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.11.13 23:40
@lovesmile píše:
Ano, to jsem viděla, je to fakt, ale tak zas si říkám, že je to jen komediální seriál. Taková skutečnost může být trošku jiná, ne? :nevim:

no právě, to už taková komedie nebude ;)
Co si o tom nejdřív něco zjistit? Tuším, že ve zverimexech opici jen tak neseženeš, tzn. že se to možná řídí i nějakým zákonem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.11.13 23:40
@petrul píše:
Já ti nevim, ale opici domů? A šimpanze? 8o 8o
To není pes, kterýho naučíš na povely a bude tě poslouchat. A pokud o chovu opic nevíš vůbec nic, což předpokládám, nešla bych do toho ani omylem. S dítětem už tuplem ne 8o

U toho šimpanze vím, že to zkrátka nejde, to néééé! 8o :mrgreen: Ale je to nádherné zvířátko, jenže za chvíli má větší sílu než člověk a to bych neriskovala ani omylem, že by někomu z nás neublížil! ;)
Jinak o chovu opic toho opravdu moc nevím, byl to náš (s manželem) momentální nápad, tak jsme začali trošku pátrat po netu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.11.13 23:42

@lovesmile tak prvně k chovu malpy kapucínské potřebuješ povolení od veterinární správy. Musíš mít doma pořádnou voliéru. Malpy jsou velmi náchylné na špatnou stravu a na sebepoškozování z nudy. To není jako mít doma psa, opice do rukou člověka, který pořádně nezná ani její název, podle mě prostě nepatří :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.11.13 23:42

@lovesmile vám nestačí dítě? :mrgreen: Mě to naše opici nahrazuje dostatečně, představa dalšího paviána mě děsí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.11.13 23:44
@Janichka píše:
Opicku nebrat, spousta prace a musi se ji skoro porad venovat. Navic poteebuje vybazenou stravu a maji sklony nekoho pojmout za partnera a dalsil lidem ublizovat, protoze zarli. Pekne i kousou!!

Já si říkala, že ty opičky budou trošku potvůrky… :mrgreen:
A tohle víš odkud? Měla jsi ty nebo někdo z blízkých či známých opičku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
30.11.13 23:44

No ja bych do toho teda nesla, si myslim, ze je to jak mimino.To nepujde ji nechat doma a jit na nakup nebo tak neco. Co si treba nejakou adoptovat v zoo? ;) a schvalne jsem se jen rychle divala na net a teda zadny inzerat jsem nezahledla, na prodej :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16694
30.11.13 23:48

@lovesmile na všechny druhy primátů se vztahuje,, Povolení chovu zvířat, vyžadující zvláštní péči,, které uděluje státní vet. zpráva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.11.13 23:49
@CokeLady píše:
bez urážky je tohle parádní případ, jaký pičov-iny lidi vymýšlejí z nudy

bohužel některý lidi tyhle píčo-viny i zrealizují :roll: Tím se nechci nijak dotknout zakladatelky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.11.13 23:49
@CokeLady píše:
bez urážky je tohle parádní případ, jaký pičov-iny lidi vymýšlejí z nudy

Já vím, že je to hovadina, ale nás to napadlo, když jsme se dneska dívali na Rande v telce (měli tam šimpanze) a my se zamilovali. :lol: :lol: :lol: Tak jsem si říkala, jestli to doma vůbec někdo chová, nějakou tu opičku. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.11.13 23:54

Jinak všem moc děkuji za názory, ať už byly jakékoli. :kytka: Na netu jsem toho moc nenašla, tak jsem se dozvěděla něco aspoň takhle… :mrgreen:
Třeba jak jsem blbá a tak, díky! :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný