Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zvracely jste někdo, omdlívaly, měly průjem při porodu?
Omlouvám se za to téma! Nebojím se bolesti, ale právě toho, že budu mít tyto problémy. Doktor byl dobrý, řekl, že se vyzvracím a budu rodit dál a že asi zvracet budu…
Vím, že jsou to zdravotníci
ale i tak se stydím předem ![]()
jestli teda nakonec nebude zas císař
neměla jsme nic za co bych se měla stydět, a ani jsem neměla na takový věci myšlenky, jen pry u tlaceni jak jsem měla zavrenou pusu a pak jsem povolila tak jsem prý vyprskla i sliny, tak me pry utirali pusu, ale o tom nevim, to vykladal manžel ![]()
neboj, budeš mít úplně jiný starosti, a nebude ti blbý nic ![]()
Rodila jsem v zahraničí, kde se nedělá klistýr. Vůbec mi to jako prvorodičce nesecvaklo a když pak přišlo na tlačení, bylo mi to hoooodně nepříjemné. ![]()
Při druhém porodu jsem si zakoupila přípravek v lékárně…
Myslím, že zdravotníci jsou zvyklí na ledacos, hlavní je, aby miminko i maminka byli v pořádku! Nemá cenu se stresovat dopředu.
Taky jsem přemýšlela pořád nad tím jak se budu stydět atd..Ale opravdu na to nebyl ani čas,ani pomyšlení.Já taky u prvního omdlívala,a i když jsem měla klystýr tak jsem se tam doktorce pos…
Ale jsou t věci na který jsou zvyklý,sami mi to tam tak řekli
Tak se neboj ničeho ![]()
Ahoj Majdi,přesně tak,bude ti to úplně jedno,já jsem zvracela na hekárně asi třikrát,při porodu se mi chtělo,ale už nebylo co,tak jsem plivala a řvala na ně,že potřebuju napít
tak mi dali a pak mě museli cévkovat… Taky jsem se stresovala,že bude ostuda,ale uvidíš sama,že tam se to neřeší.tak se timhle vůbec netrap ![]()
Brambůrka10 píše:
Ahoj Majdi,přesně tak,bude ti to úplně jedno,já jsem zvracela na hekárně asi třikrát,při porodu se mi chtělo,ale už nebylo co,tak jsem plivala a řvala na ně,že potřebuju napíttak mi dali a pak mě museli cévkovat… Taky jsem se stresovala,že bude ostuda,ale uvidíš sama,že tam se to neřeší.tak se timhle vůbec netrap
snad se radši nechám říznout ![]()
No já nevim jestli se mi udělalo blb z bolesti nebo to bylo jako k tomu porodu … ale po klystýru když jsem sedla se mi začal zvedat brutálně žaludek. Zvracet jsem neměla pořádně co, ale byl to masar, takže mě hned odveleli na sál že prý tím tlačím a to nee. Pak se mi ještě udělalo šoufl jednou že jsem se dávila a myslela že snad spíš vyvrhnu vrchem než spodem.
A jestli jsem si u porodu cvrkla nebo prdla, to nevi a je mi to fuk, zaplať pánbůh že jsem vytlačila co jsem měla a jestli šlo něco navíc .. no co … ![]()
taky bych byla v klidu, zvracet se většinou chce, když se rozevře čípek a přetahuje se hlavička ještě uvnitř maminky- to vyvolává pocit na zvracení.. důležité je správně dýchat, klystýr by ti dělat měli a i kdyby se nějaká nehoda stala, tak mi věř, že jim a i tobě to bude jedno..
a teď na to nemysli! ![]()
V klidu, rodila jsem 4× a ani při jednom jsem nezvracela, neomdlívala a klystýr jsem měla jen u prvního a i přes to jsem nikoho nepodělala. Je to dost idividuální, zajímalo by mě jak to m ůže dr. od pohledu poznat že zrovna ty budeš u porodu blít?
![]()
buď v klidu,v nemocnicích-porodnicích jsou zvyklí na ledacos.
Já osobně jsem 1× nebo 2× zvracela.Klysma jsem neměla a stejně jsem se nepoto
Ale zase jsem byla hodně nepříjemná a teklo ze mě spousty plodový vody který jsem měla nadbytek…
Nestresuj se takovými věcmi a těš se na miminko ![]()
ja mela cisare, stydela jsem se na pokoji, kdyz jsem bzdila, unikal plyn nahromadeny v brise, porad jsem se omlouvala a to ty pšouky pekelně bolely ![]()
teda vis co…
ja jsem doted vubec neslysela ze by se u porodu mohlo chtit blinkat. Jestli budu potreti rodit urcite na to budu myslet a stane se mi to ![]()
poprve jsem dostala klystyr povinne podruhe jsem nechtela a nejaky poklad jsem tam nechala no
jedine ceho jsem se desila bylo cevkoveni kteremu jsem nastesti unikla. Stejne je uplne nejhorsi cist takovehle diskuze. pred prvnim porodem jsem nic nestudovala proste jsem vedela ze porodim a hotovo. podruhe jsem objevila emimino a uz jsem mela hlavu plnou nesmyslu ![]()
Ahoj, první tři hodiny porodu poté co jsem pochopila že opravdu rodím jsem proseděla doma na záchodě s kýblem před sebou
Ten zelný salát jsem jíst neměla ![]()
Tělo se tak přirozeně čistí, je to normální a zdravotníci to určitě viděli už tisíckrát ![]()
A nemusí to tak mít každá, u mě třeba hodně dělaly i nervy že už je to opravdu tady a nejde to zastavit
![]()
děkuju…zasmála jsem se…
já to tak ale mám, že jak jsou nervy, mívám průjem, zvracet asi taky fakt budu, no a omdlím zcela určitě
On to doktor neřek ve zlým ![]()
ale třeba to přebije nějaký adrenalin, poprvé jsem taky jela k porodu a byla jsem úplně v pohodě a netušila jsem, že mě říznou. Možná to mám fakt vsugerovaný, jak mi kamarádky vylíčily ty jatka…
Já jsem chvíli omdlo-usínala, byla jsem už strašně unavená…
A jak tu někdo psal, asi když lezla ta hlavička, děsně se mi zvednul kufr, ale na nějaké blití nebyl čas, šlo se tlačit
, takže to nic.
No ad stud - jako že bych se styděla blinkat před PA, která předtím strávila tak hodinu s rukou strčenou v mojí… ehm, tak myslím, že stud už by nebyl na místě ![]()
Neboj, určitě to zmákneš. Vypni mozek a nech zbytek těla rodit, tak je to nejlepší.