Chvilkové odložení několikaměsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Chvilkové odložení několikaměsíčního miminka
Maminky, možná trochu hloupý dotaz, kam dáváte mimčo, které už se
plazí/přetáčí a momentálně nespí, když si potřebujete chvilkově
odskočit? (Otevřít pošťákovi, vyluxovat, poklidit…) Nechci dávat malou
do ložnice do postýlky, mám ji v obyváku…
Cestovní postýlka? Ohrádka?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@Mischae píše:
Maminky, možná trochu hloupý dotaz, kam dáváte mimčo, které už se plazí/přetáčí a momentálně nespí, když si potřebujete chvilkově odskočit? (Otevřít pošťákovi, vyluxovat, poklidit…) Nechci dávat malou do ložnice do postýlky, mám ji v obyváku…
Cestovní postýlka? Ohrádka?
Děkuji
Ja jeste zkusenost nemam, ale co mam kamaradky v okoli s malym mimcem, tak ho maji, jak pisete, bud v ohradce nebo v cestovni postylce, kterou si presouvaji po byte.
Ani ja to s dvojcaty nemam v planu jinak 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Otevřít pošťákovi v náručí, vyluxovat v šátku/nosítku, poklidit na mě koukala z menší podložky, kterou jsem přemisťovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na starsiho jsem mela ohradku. Mladsi v ni rval, takze byl na zemi-hraci deka, puzzle nebo zem. Postak-dite v ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ohrádka… Ještě skoro ve dvou letech do ní lezl sám, měl tam jen svoje království.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na zem na podložku, příp. může být v náruči. Ohrádku ani cestovní postýlku nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na zem. At se plazi, kde chce. Domácnost byla vždy zabezpečena, aby si dítě nemohlo ublížit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Když to bylo nutné, tzn otevřít pošťákovi nebo dojít si na záchod, tak normálně do postýlky kde bylo dítě v bezpečí…a odnikud nebo nikam nemohlo sletět
mmch, mě si takhle máma odložila v mých 8 měsících na pohovku a u pohovky se vařila vroucí voda na čaj na plynovém malém vařiči
ani nemusím vykládat co se dělo dále…ano, skončila jsem na popáleninovém a pobyla jsem si tam…

nějak se jim to povedlo zhojit vcelku zázračně, tzn v obličeji žádné viditelné jizvy nemám, jen při zcela jasném a bočním osvětlení
na hlavě ve vlasech ano, mám tam i „vypálená“ místa …vždy se kadeřnice podiví, která mě
neznala, ale mám plno vlasů a tak to ani není v reálu vidět, jen když se
mi hrabou ve vlasech
holky, raději do postýlky, nebo kamkoliv na chvíli na ZCELA bezpečné místo, než aby Vám dítě dopadlo takto!!!

Příspěvek upraven 20.02.21 v 20:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud jsem je nemela nebo nemohla mit na ruce, tak byly povetsinou na zemi
(hracu deka, puzzle). Ohradku jsme ne vedli, v postylce by rvali.
Lezouci dite si za mnou stejne vsude dolezlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ááále co, klidně to dopovím, samozřejmě že jsem slítla hlavou přímo do toho hrnce a opařila si vlasy a obličej a to pořádně…a ty cejchy do vlasů mi vypálil ten vařič, ten kov
nejprve mě tipovali že už neuvidím a že jsou oči v čudu
vidím dobře, zřejmě nade mnnou stáli všichni svatí…raděj nemyslet, fakt ne

prej to „byla vteřina“ říkala mi pak máma, ono…vždycky je to vteřina…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Do postýlky, ohrádku jsem nikdy neměla. Nikdy jsem nenechávala dítě volně v bytě, když nebylo pod přímým dozorem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Borrealis píše: Ááále co, klidně to dopovím, samozřejmě že jsem slítla hlavou přímo do toho hrnce a opařila si vlasy a obličej a to pořádně…a ty cejchy do vlasů mi vypálil ten vařič, ten kovnejprve mě tipovali že už neuvidím a že jsou oči v čudu
vidím dobře, zřejmě nade mnnou stáli všichni svatí…raděj nemyslet, fakt ne
prej to „byla vteřina“ říkala mi pak máma, ono…vždycky je to vteřina…
To je děsivý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Borrealis to je strašný
. U nás taky chvilka a Vali byl v otevřeném
okně. jak ho otevřela vůbec netuším ale byla na čtyřech a půl těla
z okna ven
Ten pohled nikdy nezapomenu a asi
jediné štěstí že jsem k ní šla potichu a rychle jí sundala, zakřičet
tak měla letecký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kromě výše uvedeného mě ještě napadlo takové to houpátko s hrazdičkou, jak se dítě přichytí pásy. Pryč bych nešla, ale děti na mě z toho rádi koukali když jsem třeba žehlila, luxovala, vařila. Jako nesmí tam být dítě v tom celý den… ale když jsem je zrovna nechtěla někde chytat, tak takto. Nebo do vajíčka autosedačky, ale to je dost nestabilní když dítě kope nohama - dokázali to pěkně rozhoupat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Tři měsíce staré miminko
- Malé miminko ve 20.tt
- Tříměsíční miminko špatně spinká
- Miminko se ještě neusmívá
- Novorozenecké akné u miminka
- Plánování miminka v covid době
- Jak casto ma kakat miminko na UM?