Chyba s příkrmy? 4,5měsíční jí po 4 hodinách

328
9.2.15 10:57

Chyba s příkrmy??? Prosím poraďte!!

Dobrý den, maminky, moc prosím o vaše zkušenosti nebo názory a jak dál..??
Mám dceru, momentálně, za 13 dnů bude mít 5 měsíců. Od ukončeného 4.měsíce jsem začala s příkrmy, dcera se zdála hladová a často vyžadovala UM, i několikrát v noci. Jsme na UM od 2.měsíce, bohužel..
Začala jsem zeleninkou v poledne- jeden druh, více dnů po sobě, nebo min 2dny, měla mrkev, bramboru, květáček s trochou brambory, dýni, batát, brokoličku…a večer dle dr. ještě rýžovou kaši- ale asi jen max z 50ml UM, zbytek večer UM. Té zeleninky mi ale jedla od začátku tak 10-15lžiček, takže jsme nezačaly uplně pozvolna :( Lžičku přijala okamžitě. Vypadá spokojeně, není ani „tlustá“ V tomto věku má jen 6kg a 64cm. Bohužel ale v noci se stále budí na UM po 4,5hod. Možná je to zvyk, ale plače než ji dostane..
Můj dotaz zní- dělám něco špatně? Je chyba, že tak malému mimi dávám tolik lžiček a 2 příkrmy denně? A jak mám postupovat dále, kdy přidat maso? Jak se řídit v tomto věku a kdy třeba zkusit v poledne uplně vynechat UM a večer také? Večer vypije tak 100-120ml po té kaše a v poledne po příkrmu tak 60-90ml, jak kdy. Jinak vypije max 150ml, nikdy ne naráz více a přes den jíme po 3hod, vyjímečně po 4hod. Přijde mi, ale že jí už dávám ze zvyku, nečekám, až mi začne ječet hlady, což je asi také chyba…???
Prosím poraďte, případně uklidněte, že zatím nedělám nějaké větší chyby..
To že se mi budí v noci- s tím asi nic neudělám..To jsou asi prostě některá mimi :-)
Děkuju moc za názory..
Dr. se tváří že vše je naprosto OK..
Díky Verča
Mám první mimi, tak mě občas přeskočí, jestli nedělám nějaké velké chyby!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
328
9.2.15 11:00

Ještě bych asi měla dodat, že jí přes den občas nabídnu fenyklový bio čaj. Trošku si vždy cucne, od té doby co ho pijeme mi přijde i méně zahleněná a má lepší trávení. Obyčejnou vodu ani jiný čaj jsem zatím nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.2.15 11:07
@Tea.30 píše:
Ještě bych asi měla dodat, že jí přes den občas nabídnu fenyklový bio čaj. Trošku si vždy cucne, od té doby co ho pijeme mi přijde i méně zahleněná a má lepší trávení. Obyčejnou vodu ani jiný čaj jsem zatím nedala.

Tak hlavní věc, která se mi zdá hodně divná, že je tvoje dcera od 2 měsíců na UM a nedáváš jí kromě mléka a teď občas fenyklového čaje pít? Proč jí nedáš napít vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.2.15 11:09

Prijde mi ze vse delas spravne. Jestli je mala spokojena a nic ji neboli, tak proc ne. S masem bych jeste pockala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
9.2.15 11:10

@meduzza asi bych neřešila, že vodu nechce. Náš malý do 14 měsíců nic jiného než UM nepil. Od 14 měsíců pije zase jen výhradně vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
9.2.15 11:10

Moje malá má 11 měsíců a je na Nutrilonu a Hami skleničkách a večer má kaši. Jí co 3 hodiny, ale v noci spí, já jí večer kolem 19.15 dám kaši (to většinou vypije 120ml) a pak než jdu spat (kolem 23 hodiny si dopije těch dalších 100ml) a probudí se až kolem šesté ráno. Příkrm má jen jeden denně, zkoušela jsem na odpolední svačinku ovocné příkrmy, ale nechce je, občas má jogurt, ale taky se moc netváří, takže my jedeme jen Nutrilon+kaše+sklenička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.2.15 11:12
@NatalieII píše:
@meduzza asi bych neřešila, že vodu nechce. Náš malý do 14 měsíců nic jiného než UM nepil. Od 14 měsíců pije zase jen výhradně vodu.

Já neříkám, když nechce, ale zakladatelka píše, že jí zatím nezkusila. A poslední dobou teprve dává ten fenyklový čaj, když ho teď pije, že je dceři lépe. Z čehož jsem pochopila, že předtím dávala jen UM a nedávala napít? Jestli jsem to špatně pochopila, tak se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
9.2.15 11:13

@meduzza v klidu, možná jsem mimo už já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
9.2.15 11:14

Přišlo mi, že je to jedno jestli dám vodu nebo čajíček. Tak tu vodu můžu zkusit dát také. Mě přišlo, že ten fenykl jí dělá dobře, tak asi proto jsem to tak dělala, ale samozřejmě ted přemýšlím, jestli to stačí nebo ne..Ona toho čaje moc nevypije..V noci ho nezkouším vůbec, ale možná bych měla také :( Prostě zatím jedeme to UM, jak se mi pravidelně vzbudí- kaši + UM má v 17.30, pak už chce spát (v 17.00 koupeme), pak se budí okolo 22.00 na UM a okolo 3.00 na UM, pak jí dávám ráno, když se vzbudí kolem 6.00. Ale to ráno někdy mám pocit, že ani nemá hlad..takže fakt už nevím, jestli ji nechat, at mi to zase začne dávat najevo brekotem, protože ta potřeba jídla se pořád mění a nechci aby se z toho stal nějaký zvyk- nebo to je tak správně, že dodržujeme +- určité hodiny?? Jíme ale často přes den po těch 3hod a v noci jak jsem psala..Víc než těch 150ml nedá nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
9.2.15 11:16

Ten čajík začala dostávat tak týden, co jsme byly na UM, ale ona ho skoro nechtěla, začala ho chtít až od těch příkrmů, asi na zapití hlavně, ale i mezi tím občas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
9.2.15 11:18

Děláš to správně. Zkus třeba nějaký čaj nebo nějakou šťávičku. Ta naše holka taky nebrečí hlady, takže já musím hlídat čas. My jsme měli problémy s váhou, takže jsem musela krmit sedmkrát denně 8o Teď je nám 10 měsíců a baštíme jen pětkrát a prospíváme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
9.2.15 11:19

Možná bych mohla zkusit večer více té kaše..?? Ona by totiž klidně dlabala dál, má ji raději než tu zeleninku :-) Tak dá se třeba zkusit udělat kaše z těch 150ml, jestli mi to sní vše? Já dělám kašovitou konzistenci a jí lžičkou, ne lahví, pak k tomu dám ten čajík na zapití..Ale zatím jsem jí právě dávala jen asi z 50ml mléka a pak dopíjela těch svých 100ml. Prostě ještě jsem se neodvážila jí dát kaši bez mléka. Ale třeba bych mohla zkusit 100ml kaše a 50ml mléka na dopití, fakt nevím :D Jedenkrát se nám stalo, že se od těch 17.30 vzbudila až kolem 1.00 ranní, ale nic jsem jinak neudělala, jinak je to těch 22.00 a řve dokud nedostane UM, pak se odpojí od flašky a spí dál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.2.15 11:24

Máš dítě, které je hladovější, má větší apetit, takový byl a stále je můj nejmladší,
on pil přes den UM co 2,5h. dýl prostě nevydržel, k tomu čaj nebo vodu, začal příkrmy týden před uk 4 měs. že už šilhal hlady a mléko mu lezlo ušima.
Apetit mu zůstal do dneska to má 21 měs. někdy mám pocit, že nás sní.
Takže v půl roce měl zavedenou na oběd v 11h. polévku, po spánku hlavní oběd příkrm, svačiny, na večeři kaši a byl spokojený, mezi jídly mléko. Ubrat mu jeho porci, tak bude zle :mrgreen: ;).

Vy už jste začli příkrmy nějaké druhy zeleniny má vyzkoušené, tak bych přidala už i maso a tak za 3 týdny co přidáš, vyzkoušíš maso můžeš přidat i třeba rýži.
Můžeš obědy taky rozdělit na polévku, polední odpočinek a pak hlavní příkrm oběd. Až nebudeš zkoušet žádnou novou zeleninu, maso a bude to mít zajeté, tak může ovoce na svačinu. Ty kaše večer to je ošemtené, po nich se ti může i tak budit, někoho to prostě na dlouho nezasytí, můžou mít po tom žízeň.
Máš taky jedlíka, furt lepší, když ti jí jak kdyby si přemlouvala.
Pokud má málo může přidat i mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.2.15 11:30

Já si myslím, že na to má ještě nárok. Je maličká. A přibírání bych se nebála, po masozelenině rozhodně nebude tlustá :D To plně kojené děti jsou větší tlouštíci :D
Mě se to zdá OK. Sice se mi to zdá brzy, ale vím, že to tak děti na UM mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
9.2.15 11:53

Je to zvyk, starsi i mladsi to mely stejny, mladsi se budi taky pravidelne :) s prikrmy to rozhodne nema nic spolecneho. Pokud Ti to vadi a mas na to nervy a az mozna trosku povyroste, tak zkratka nechat vyrvat. Ja na to nemam, tak uz jsem se pres 3 roky nevyspala celou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí