Čím fotíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18425
22.8.11 21:05
lucienne píše:
díky angie. koukala jsem na to… jeste mam dotaz na nejakou dobrou duši. přijde mi že ten foťák hrozně dlouho ostří. na nějaké statické věci to neva ale momentku s tím vážně nevyfotím :zed: jak fotíte momentky? nebo psy, rychlé děti atd… :mrgreen:

Tak přepni na manuál a osři kroužkem… jako u mě to zatím není o moc rychlejíš, ale třeba cvikem bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
22.8.11 21:26

díky. bude to chtít cvik. když běží pes tak to nemám vůbec šanci zaosřit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.8.11 07:57
Angie-shy píše:
doporučuju alespoň chvilku sledovat komentáře v galerii na www.fotoaparat.cz jsou tam sice hodně přísní, ale člověku otevřou oči… najednou vidí chyby i tam, kde by si jich dříve nevšiml…

Jo to doporučuji také, ukázat někomu dalšímu své fotky a hned člověk ví, co dělá špatně. Ale musí to brát někdy s chladnou hlavou, každému se líbí něco jiného :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.8.11 08:00
lucienne píše:
díky. bude to chtít cvik. když běží pes tak to nemám vůbec šanci zaosřit :lol:

Ono jde ještě o to, jak máš nastavený fototaparát, na kolik ostřících bodů, jestli má po každé změně objektu přeostřovat nebo ne … a focení rychlých věcí je někdy fuška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
23.8.11 08:21

díky ondrez. postupne si pročítám manuál, je desne dlouhej tak mi to na chvilku vystačí. ale za rok bych brachovi rada nafotila svatbu (jako 2. fotograf) a jak vime je to dost tezke na čas, protože si kvuli mně nebudou nandavat prstýnky 2 minuty :lol: a ty momentky jsou neopakovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.8.11 08:30
lucienne píše:
díky ondrez. postupne si pročítám manuál, je desne dlouhej tak mi to na chvilku vystačí. ale za rok bych brachovi rada nafotila svatbu (jako 2. fotograf) a jak vime je to dost tezke na čas, protože si kvuli mně nebudou nandavat prstýnky 2 minuty :lol: a ty momentky jsou neopakovatelné.

manuál, to je přesně to co se někdy zapomíná číst. Teprve tam člověk pozná, co to vlastně všechno umí :-D Přesně vím, co máš na mysli. Když jsem fotil první svatbu, tak mě překvapilo, jaký je to fofr a jakou rychlostí je vše hotové. Prstýnky, to ještě docela jde, to novomanželům chvilku trvá, ale pusa, to už je horší. Někdo to bere hopem a je potřeba se s nimi domluvit, ať nespěchají :lol: A pokud jsi jako druhá fotografka, tak můžeš být relativně v klidu a bez nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
23.8.11 08:33

no právě, jako hlavní fotograf bych si to nelajzla :lol: uvidim jak mi to půjde, ale líbačka bude asi problém, jsou to stydlíni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.8.11 08:56
lucienne píše:
no právě, jako hlavní fotograf bych si to nelajzla :lol: uvidim jak mi to půjde, ale líbačka bude asi problém, jsou to stydlíni :mrgreen:

No jestli to jsou stydlíní, tak to bude vteřinová pusa a šmitec. Ale pusa tam bude určitě. Budeš muset být připravená a ostražitá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.8.11 09:38

Luci? já mám funkci sport, a zkoušela jsme s tím koťata, ale to jsou asi zdatnější sportovci…totál rozmazáno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
23.8.11 09:57

sport mi taky fungoval na prdlačku :cert: mam nastavene AF-C a nevim jestli vybrat single point, dynamic area nebo 3d tracking :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.8.11 10:02

jééé tak tomu já vůbec nerozumím těm výrazům, právě proto jsme si taky hned objednala tu knihu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
23.8.11 10:06

viky stejne to bude asi u každého fotaku jine :) ja zatim budu zkoušet pokus omyl. spící miminko se naštěstí nehýbe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.8.11 10:12

No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazí :-) A to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.11 16:05
ondrez píše:
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazí :-) A to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.

Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
23.8.11 19:41
kolozubka píše:
ondrez píše:
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazí :-) A to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu :mrgreen:

taky pozor na kompozici, více místa by mělo být vpředu před „čumákem“ objektu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová