Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lucienne píše:
díky angie. koukala jsem na to… jeste mam dotaz na nejakou dobrou duši. přijde mi že ten foťák hrozně dlouho ostří. na nějaké statické věci to neva ale momentku s tím vážně nevyfotímjak fotíte momentky? nebo psy, rychlé děti atd…
Tak přepni na manuál a osři kroužkem… jako u mě to zatím není o moc rychlejíš, ale třeba cvikem bude…
díky. bude to chtít cvik. když běží pes tak to nemám vůbec šanci zaosřit ![]()
Angie-shy píše:
doporučuju alespoň chvilku sledovat komentáře v galerii na www.fotoaparat.cz jsou tam sice hodně přísní, ale člověku otevřou oči… najednou vidí chyby i tam, kde by si jich dříve nevšiml…
Jo to doporučuji také, ukázat někomu dalšímu své fotky a hned člověk ví, co dělá špatně. Ale musí to brát někdy s chladnou hlavou, každému se líbí něco jiného ![]()
lucienne píše:
díky. bude to chtít cvik. když běží pes tak to nemám vůbec šanci zaosřit
Ono jde ještě o to, jak máš nastavený fototaparát, na kolik ostřících bodů, jestli má po každé změně objektu přeostřovat nebo ne … a focení rychlých věcí je někdy fuška.
díky ondrez. postupne si pročítám manuál, je desne dlouhej tak mi to na chvilku vystačí. ale za rok bych brachovi rada nafotila svatbu (jako 2. fotograf) a jak vime je to dost tezke na čas, protože si kvuli mně nebudou nandavat prstýnky 2 minuty
a ty momentky jsou neopakovatelné.
lucienne píše:
díky ondrez. postupne si pročítám manuál, je desne dlouhej tak mi to na chvilku vystačí. ale za rok bych brachovi rada nafotila svatbu (jako 2. fotograf) a jak vime je to dost tezke na čas, protože si kvuli mně nebudou nandavat prstýnky 2 minutya ty momentky jsou neopakovatelné.
manuál, to je přesně to co se někdy zapomíná číst. Teprve tam člověk pozná, co to vlastně všechno umí
Přesně vím, co máš na mysli. Když jsem fotil první svatbu, tak mě překvapilo, jaký je to fofr a jakou rychlostí je vše hotové. Prstýnky, to ještě docela jde, to novomanželům chvilku trvá, ale pusa, to už je horší. Někdo to bere hopem a je potřeba se s nimi domluvit, ať nespěchají
A pokud jsi jako druhá fotografka, tak můžeš být relativně v klidu a bez nervů.
no právě, jako hlavní fotograf bych si to nelajzla
uvidim jak mi to půjde, ale líbačka bude asi problém, jsou to stydlíni ![]()
lucienne píše:
no právě, jako hlavní fotograf bych si to nelajzlauvidim jak mi to půjde, ale líbačka bude asi problém, jsou to stydlíni
No jestli to jsou stydlíní, tak to bude vteřinová pusa a šmitec. Ale pusa tam bude určitě. Budeš muset být připravená a ostražitá ![]()
Luci? já mám funkci sport, a zkoušela jsme s tím koťata, ale to jsou asi zdatnější sportovci…totál rozmazáno ![]()
sport mi taky fungoval na prdlačku
mam nastavene AF-C a nevim jestli vybrat single point, dynamic area nebo 3d tracking ![]()
jééé tak tomu já vůbec nerozumím těm výrazům, právě proto jsme si taky hned objednala tu knihu:-)
viky stejne to bude asi u každého fotaku jine
ja zatim budu zkoušet pokus omyl. spící miminko se naštěstí nehýbe
![]()
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazí
A to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
ondrez píše:
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazíA to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu ![]()
kolozubka píše:ondrez píše:Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazíA to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
taky pozor na kompozici, více místa by mělo být vpředu před „čumákem“ objektu