Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chtěla bych dělat vosí hnízda, ale nechci davat do krému žloutek. Poradíte čím ho nahradit, nebo zda ho mám uplně vynechat? Krém v receptu by se měl skladat z cukru, masla, rumu a žloutku. Děkuji ![]()
Střílím jen tak od boku, já bych tam dala lžíci pudinku, jako te sypké směsi, ideálně asi ten šlehaci, co se dělá za studena.
@Miisiinka Ten žloutek je tam jen kvůli barvě. Prostě ho vynech ![]()
Vosí hnízdo bez žloutku? To je jak linecké bez rybízové marmelády ![]()
@Miisiinka píše:
Ahoj, chtěla bych dělat vosí hnízda, ale nechci davat do krému žloutek. Poradíte čím ho nahradit, nebo zda ho mám uplně vynechat? Krém v receptu by se měl skladat z cukru, masla, rumu a žloutku. Děkuji
Já dělám máslo, cukr a trochu vaječňáku. Toho vaječňáku opravdu jen trochu, kvůli dětem. Nebo dej salko (třeba uvařit), vyšlehej s máslem a rumové aroma.
@Miisiinka pudinkový se bude rychleji kazit. Vynechej žloutky a jinak udělej dle receptu. Pokud žloutky vynecháváš z obavy z možné infekce, tak je nahřej ve vodní lázni.
My dáváme do vosích hnízd náplň jen ze salka a rumu a je to moc dobré.
@Kejdík jojo presne kvuli tomz.jsem tehotna tak se toho zloutku celkem bojim. i kdyz stejne to ji spis pritel ale taky si jich par dam
Ještě je možnost koupit pasterizované, pak se salmonely bát nemusíš. Případně nahradit…jak se to jmenuje…jako Pikao, jen bílé, v tubě jako od krému…Jesenka nebo Piknik.
V původním receptu na vosí hnízda mám také žloutek, nedávám ho a není to nejmenší problém. ![]()
@Miisiinka jj chápu, tak můžeš zašlehat do másla s cukrem trochu vaječňáku ![]()