Čím ředit mléčnou čokoládu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Natalie79
Stálice 54 příspěvků 10.12.17 19:16
Čím ředit mléčnou čokoládu?

Holky, prosím o radu. Čokoláda na vaření v kombinaci se 100% tukem mi nevoní, ani nechutná. Ráda bych letos cukroví polévala a zdobila klasickou mléčnou čokoládou, ale nevím, čím zředit. Poraďte prosím. Díky!

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
Hazentla
Zasloužilá kecalka 995 příspěvků 10.12.17 19:21

Ahoj, nejlíp kouskem dobrého másla :)

radúna
Extra třída :D 12034 příspěvků 10.12.17 19:22

@Natalie79 a co dáváš za tuk? Já dávám malou lžičku sádla (domácí).

xstrasilka
Ukecaná baba ;) 1802 příspěvků 22 inzerátů 10.12.17 19:28

Naučili jsme se dávat kokosový olej, mnamka ;)

araw
Neúnavná pisatelka 16632 příspěvků 10.12.17 19:33

Máslo, dělala jsem v čokoládovně, kvalitní německá čoko a ředily jsme to máslem :-)

Ou
Kelišová 5416 příspěvků 10.12.17 19:41

Pokud stačí měkkčí poleva, tak máslo. Pokud má být křupavá, tak kakaové máslo - koupíte třeba ve zdravých výživách a nebo na eshopech s cukrářskými potřebami.

Ale nejlepší je koupit rovnou cukrářské čokoládové pecky na polevu. Co nejlepší kvality.

leene
Závislačka 3553 příspěvků 10.12.17 19:43

Tak my dáváme máslo a malinko smetany, podle toho jakou chci konzistenci a je to bomba, ta smetana mléčnou čokoládu krásně zjemní :palec: :P

Schara
Echt Kelišová 9266 příspěvků 10.12.17 20:02

Davam kousek kokosoveho oleje ;)

nozu
Extra třída :D 11753 příspěvků 10.12.17 20:05

Dávám máslo

Černá vdova
Extra třída :D 10041 příspěvků 10.12.17 20:13

Já jsem jednou ředila polevu (ne klasickou čokoládu) máslem a zhoustla mi. Tak jí ředím olejem.

@Natalie79 nebojíš se, že budeš mít na čokoládě takové ty fleky, jako jsou na ní v létě, když hodně změkne a pak zase ztuhne?

Natalie79
Stálice 54 příspěvků 10.12.17 20:31

Jejda, jaký fleky? :think: A s tím kokosákem vám to ztuhne?

Heivka
Závislačka 3252 příspěvků 10.12.17 20:32

Polevu z mléčné čokolády dělám vždycky jenom se smetanou máslo do čokolády nedávat, může se srazit. Když uděláte poměr 50/50 tak bude poleva dost tuhá (třeba na míša řezech se špatně láme lžičkou) ale na cukroví je ideální. Na dorty dělám 100g smetany a 50g čokolády - na tužší dorty na míša řezy dělám 150g smetany a 50g čokolády.

Natalie79
Stálice 54 příspěvků 10.12.17 20:40

Aha, zdá se, že jste z oboru :mavam: Není to s smetanou potom náchylnější ke zkažení?

Kelsey
Hvězda diskuse 44893 příspěvků 10.12.17 21:04

Bud maslo nebo davam kokosovy tuk, ten uz ted radeji pouzivam.

Černá vdova
Extra třída :D 10041 příspěvků 10.12.17 21:07
@Natalie79 píše:
Jejda, jaký fleky? :think: A s tím kokosákem vám to ztuhne?

Viděla jsi někdy v létě rozměklou čokoládu, která pak zase ztuhne? Bývají na tom šedivé mapy. Nevypadá to moc dobře. Tak si možná zkus kousek rozpustit zvlášť. Byla by škoda zkazit si cukroví tím, že poleva nevypadá moc dobře.

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Diskuze s tatínkem Janem: O hraní i péči o nemocné dítě

Pojďte si popovídat do diskuze na eMiminu s tatínkem, který po narození... číst dále >

Vánoční úklid: Hlavně zůstat v klidu

Vánoce a úklid. Každý rok je to pořád dokola. Víte, že to musíte udělat, ale... číst dále >

Články z Expres.cz

Velké odhalení Clinta Eastwooda: Má dceru, o které 30 let nevěděl!

Příběh jako z vystřižený ze stříbrného plátna nedávno zveřejnila zahraniční... číst dále >

Další kráska s vlastní Miss? Kdo v tomhle byznysu sponzoruje Myslivcovou?

Mít vlastní soutěž krásy je v módě. Po Evě Čerešňákové, která stála v čele... číst dále >

Články z Ona Dnes

Proměna Gábiny, která je opět single. Změnila účes i šatník

Před nedávnem se rozešla s přítelem, přesto Gábina nechce truchlit. Do nového... číst dále >

Svatební šaty Chopry: 24 metrů dlouhá vlečka a dva miliony flitrů

Bollywoodská herečka Priyanka Chopra (36) si před pár dny vzala za manžela... číst dále >