Reklama

Čím ředit mléčnou čokoládu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Natalie79
Stálice 53 příspěvků 10.12.17 19:16
Čím ředit mléčnou čokoládu?

Holky, prosím o radu. Čokoláda na vaření v kombinaci se 100% tukem mi nevoní, ani nechutná. Ráda bych letos cukroví polévala a zdobila klasickou mléčnou čokoládou, ale nevím, čím zředit. Poraďte prosím. Díky!

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
Hazentla
Zasloužilá kecalka 916 příspěvků 10.12.17 19:21

Ahoj, nejlíp kouskem dobrého másla :)

 
radúna
Extra třída :D 11947 příspěvků 10.12.17 19:22

@Natalie79 a co dáváš za tuk? Já dávám malou lžičku sádla (domácí).

 
xstrasilka
Ukecaná baba ;) 1750 příspěvků 34 inzerátů 10.12.17 19:28

Naučili jsme se dávat kokosový olej, mnamka ;)

 
araw
Neúnavná pisatelka 16595 příspěvků 10.12.17 19:33

Máslo, dělala jsem v čokoládovně, kvalitní německá čoko a ředily jsme to máslem :-)

 
Ou
Kelišová 5095 příspěvků 10.12.17 19:41

Pokud stačí měkkčí poleva, tak máslo. Pokud má být křupavá, tak kakaové máslo - koupíte třeba ve zdravých výživách a nebo na eshopech s cukrářskými potřebami.

Ale nejlepší je koupit rovnou cukrářské čokoládové pecky na polevu. Co nejlepší kvality.

 
leene
Závislačka 3553 příspěvků 10.12.17 19:43

Tak my dáváme máslo a malinko smetany, podle toho jakou chci konzistenci a je to bomba, ta smetana mléčnou čokoládu krásně zjemní :palec: :P

 
Schara
Echt Kelišová 9266 příspěvků 10.12.17 20:02

Davam kousek kokosoveho oleje ;)

 
nozu
Extra třída :D 11575 příspěvků 10.12.17 20:05

Dávám máslo

 
Černá vdova
Echt Kelišová 8932 příspěvků 10.12.17 20:13

Já jsem jednou ředila polevu (ne klasickou čokoládu) máslem a zhoustla mi. Tak jí ředím olejem.

@Natalie79 nebojíš se, že budeš mít na čokoládě takové ty fleky, jako jsou na ní v létě, když hodně změkne a pak zase ztuhne?

 
Natalie79
Stálice 53 příspěvků 10.12.17 20:31

Jejda, jaký fleky? :think: A s tím kokosákem vám to ztuhne?

 
Heivka
Závislačka 3106 příspěvků 10.12.17 20:32

Polevu z mléčné čokolády dělám vždycky jenom se smetanou máslo do čokolády nedávat, může se srazit. Když uděláte poměr 50/50 tak bude poleva dost tuhá (třeba na míša řezech se špatně láme lžičkou) ale na cukroví je ideální. Na dorty dělám 100g smetany a 50g čokolády - na tužší dorty na míša řezy dělám 150g smetany a 50g čokolády.

 
Natalie79
Stálice 53 příspěvků 10.12.17 20:40

Aha, zdá se, že jste z oboru :mavam: Není to s smetanou potom náchylnější ke zkažení?

 
Kelsey
Hvězda diskuse 44454 příspěvků 10.12.17 21:04

Bud maslo nebo davam kokosovy tuk, ten uz ted radeji pouzivam.

 
Černá vdova
Echt Kelišová 8932 příspěvků 10.12.17 21:07
@Natalie79 píše:
Jejda, jaký fleky? :think: A s tím kokosákem vám to ztuhne?

Viděla jsi někdy v létě rozměklou čokoládu, která pak zase ztuhne? Bývají na tom šedivé mapy. Nevypadá to moc dobře. Tak si možná zkus kousek rozpustit zvlášť. Byla by škoda zkazit si cukroví tím, že poleva nevypadá moc dobře.

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

České porodnice nedodržují standardy pro podporu kojení, ukázal průzkum

Jak před pár dny informoval portál iDNES.cz, porodnice by podle UNICEF a... číst dále >

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Články z Expres.cz

Ovčáčkovi tleskali v Máte slovo: Prezident už nebude nikam kandidovat, uklidnil

Je to muž, který miluje záři reflektorů a projevy na veřejných místech.... číst dále >

Slováková si říká o článek sdílením „intimča“ ve vaně. Prý je to skandál. Není

Tomuhle se říká účelová provokace! Nela Slováková si s přítelem udělala... číst dále >

Články z Ona Dnes

OBRAZEM: Třiašedesátiletá žena chtěla vypadat na pětadvacet. Povedlo se?

Manželka ruského moderátora Gauguina Solnceva by mohla být jeho matkou. Dělí... číst dále >

Potraviny, které vám na podzim pomohou s hubnutím i posílením imunity

Když chcete zhubnout, je právě podzim ideálním obdobím pro začátek diety.... číst dále >