Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já to nechápu, proč doktoři za každou cenu chtějí rodit přirozeně, divím se, že v tvém případě ti císař provést nechtějí
@Billi jj asi zkusim nejakou obvolat jestli by mne nevzali
myslim, ze nemalovat v Podoli tak uz mam malyho u sebe a cisarem bez problemu ![]()
@aakaficko zkus jinou porodnici. I když v Praze to už bude problém. Pokud máš problém s jizvou po císaři měla by to být indikace k dalšímu císaři. Kamarádku naopak nenechali rodit normálně poté co řekla že jí bolí jizva po minulém císaři. Bylo to u Apolináře.
@aakaficko máš doporučení od obvodního gynekologa?
Prostě bych sedla na telefon a volala, řekla bych, že mě bolí jizva a že jsem měla rodit tam a tam, ale že malují, tak hledám náhradní porodnici. V malých porodnicích nemají takový frmol.
@Lucka1111 taky jsem si byla jista, ze mne cisare udelaji bez problemu
nejradej bych to Podoli, ale tam mne asi nevezmou, kdyz mam tu blbou registraci z Krce ![]()
@Billi doporuceni primo nemam, ale to by urcite nebyl problem sehnat, muj gyndar je fain a sam rikal, ze to vidi na cisare
Ono záleží taky na domluvě s lékařem, některý možná za prachy by cs udělal. Postěžuj si co nejvíc to jde, papír od psychiatra, já jsem nakloněná cs na přání, protože v okolí mám děti postižené kvůli zpackanému přirozenému porodu
@aakaficko Tyjo, ja mam za sebou dva cisare, zadne problemy a stejne chteli i druheho cisare. Chtela jsem zkusit prirozene, ale dr me varoval, ze je tam vysoke riziko ruptury delohy. No, nakonec jsem se neotvirala a vyvolavat kvuli prvni sekci nechteli, tak jsem sla na rez, ale byla jsem rada. Kdybych rekla rovnou, ze chci sekci, tak mi ji udelaji. A pokud Te jizva boli a mas stale nejake problemy, tak proboha, co jsou to za amatery. To je strasne nebezpecny. Koukej jit jinam, kde Ti sekci udelaji, navic uz muzou klidne hned. Tak at se dobre rozhodnes a dopadne vse na 1.
Já pořád nechapu jednu věc, i když mám za sebou císaře dva. Po prvním porodu císařem se při dalším porodu a pokusu o přirozený porod podepisuje papír, že si je rodicka vědoma rizik atd. Co když jim to někdo nepodepise? Budou muset udělat císaře?
@Smajlina_2012 dekuju, je to hruza, jak nekde jsou vstricni k nazoru pacientky a nekde vubec, i pres problemy o nem nechteji slyset ![]()
@aakaficko zkus Benesov…tam se registruje az nekdy dva tydny pred porodem a co jsem slysela, tak se tam dost ridi heslem jednou cisar, dalsi automaticky taky…
Porodnice je to za me vyborna, ja tam byla max spokojena.
@Pherenike dekuju, urcite Benesov zkusim.. mam rict pravdu, ze mne v Krci nechteji udelat cisare a jaky mam problemy??
@Terdul jj ja jsem tak v prd… ze proste nemuzu rodit normalne, ale jemu je to fakt jedno, ani videt me nechce ![]()
@aakaficko chjo, to je děs. Jak mnohokrát padlo, volej, zkoušej. Někde tě určitě vezmou, nemají takový přetlak a velmi pravděpodobně s tím nebudou mít problém. V Krči jsou zrovna dost militantní co se sekcí, kojení atd. týče, to nebyla dobrá volba
(čímž nechci vůbec říct, žes měla na vybranou, spíš smůla).Držím palce a soucítím. Volej co nejdřív, naprosto věřím, že jinde s tím nebudou mít problém, už jen proto, že lege artis postup je skutečně ten, že pokud si rodička přeje opět sekci, má ji mít.
@elanaa dekuju, jsem rada ze si nemyslite, ze jsem histerka, jsem z toho ale fakt hotova.. zkusim ten Benesov, jen nevim jestli rict pravdu, ze proste chci cisare a hotovo ![]()