Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat, zda máte nějaké čerstvé zkušenosti v Brně - Obilní trh a Bohunice…
Začínám 36. týden a malá je pořád koncem pánevním. Jsem prvorodička a rozhodně vím, že nechci takto rodit a raději bych preferovala císaře, pokud se samozřejmě neotočí hlavičkou dolů. Nicméně doktor mi říkal, že porod KP není automaticky důvodem pro cisařský řez a že můžou trvat na tom, abych to zkusila přirozeně a pokud by to až nešlo, tak akutní sekce. Ale jak říkám, tomuto se chci určitě vyhnout. Máte zkušenosti, jak k tomu přistupují na Obilňáku případně v Bohunicích?
Samozřejmě vím, že záleží i na dalších faktorech, jako je předpokládaná váha a další, ale jak jsem psala, tohle vůbec řešit nechci a v tomto případě bych trvala na císaři, i když to tedy nebude taky žádná hitparáda. Určitě ještě vyzkouším vše možné, aby se mi otočila, nicméně musím i počítat s variantou, že už se neotočí.
Díky!
Taky sem rodila KP jako prvorodicka a chtela cisar. Nastesti sem rodila prirozene a sem za to moc rada. Kamaradka co rodila cisarem na tom byla o dost hur nez ja. A to malemu nedokazali zmerit obvod hlavicky jak byl velky.
@Luciferka_j ahoj. Pokud se za posledni dva roky nic nezmenilo, tak v Brne vsechny porodky jedou KP nejdriv prirozene a pak teprve sekce..
porodnice, kde se to da domluvit, je porodnice v Ivancicich.
kluk se nastesti nakonec otocil..
a ted cekam, jestli se nakonec uraci a otoci i to dalsi mimco..
U Milosrdných ti jej udělají, v Bohunicích a na Obilňáku automaticky ne.
Rodila jsem u Milosrdných KP a i přes to, že jsem ho vyžadovala, tak neudělali. Celou dobu mi tvrdili, že do 3,5 kilo se rodí KP přirozeně, ale já jsem věděla, že malý má víc. Nakonec měl 4,2 kilo, prostě jejich měření bylo nepřesné ![]()
Podle mě nedělají sekci pro KP nikdy automaticky, možná v kombinaci s větším miminkem, pokud by ho uměli správně změřit.
Anonym se omlovam, ale pisi o svem zdr. stavu.
Holky maji pravdu o obilnaku a bohunicich.Ja mela stesti a sla na planovanou sekci, doted jsem vdecna za to jake jsme meli stesti. Miminko melo odhad 2900, tim spis nutili ke klasickemu porodu. Nakonec 3460,zvlastni polohu k tomu kp, zaklinena nozka a 3× omotany pupecnik. Vsichni se pak shodli ze jesteze nebyl klasicky porod. Nicmene cisar take zadna hitparada, rekonvalescence sla ale ze zakroku mam zazitky doted, citila jsem ho snad porad…nechapu to doted.
Nechci Te vubec plasit jsem za cisare rada, zkus urcite Milosrdne, peci si moc chvali i pristup.
@Luciferka_j @maarkeeta Kdy jsi tam rodila? Mám ten stejný problém ale jsem teprve 33tt a od doktorky vím ( jezdím do brna, rodit budu ve zlíně) že u milosrdných bratří ti udělají císaře určitě. Sama doktorka mi totiž řekla že pokud se neotočí, mám jako prvorodička trvat na císaři a že pokud bych rodila v Brně, pošle mne rozhodně tam protože tam mi toho císaře udělají…
Tak už je to pár let, ale rodila jsem dceru u Milosrdných KP plánovaným císařem, měla necelá 3 kila. Do přirozeného porodu mě nikdo nenutil. A jsem za to ráda. Samotný porod i rekonvalescence - pohoda, byla jsem brzy fit. Mám po letech jen velice tenkou jizvu, která není skoro ani vidět. Byla jsem po CS mnohem dříve fit než o 3 roky později po přirozeném porodu ![]()
Tak ja rodila pred tremi tydny v bohunicich sve 4 dite. Do 36 tt byl junior taky KP a pak se nastesti otocil. Ale jelikoz jsem byla pevne rozhodnuta KP nerodit prirozene tak jsem se byla domlouvat osobne dopredu. Bylo mi receno ze automaticky KP neni indikace k cisari a ze pokud jsou splneny podminky- velikost plodu, umisteni, poloha no bylo toho hodne- da se zkusit i prirozeny porod. Dal mi nabidli po ukoncenem 37tt obrat zevnimi hmaty. Nicmene jedna z podminek pro prirozeny porod KP je souhlas rodicky- je nutna dobra spoluprace zejmena v druhe dobe porodni. Takze pokud by me nutili do prirozeneho, trvala bych na tom at do dokumentace zapisi ze s tim nesouhlasim a preferuji sekci. Myslim ze v takovem pripade do toho nikdo nepujde…
@epsice Rodila jsem v říjnu 2014. Nikdo se se mnou vůbec nechtěl ani bavit a pořád mi opakovali, že do 3,5 kila se KP rodí pouze přirozeně. Nevím, jestli za ty necelé tři roky se něco tak radikálně změnilo.
Ahoj, ma zkusenost - chtela jsem rodit KP cisarem na Obilnaku, ale tam mi rekli, ze ne, ze se bude rodit prirozene a az kdyby se vyskytl problem, bude cisar - to jsem nechtela riskovat. U Milosrdnych mi dali na vyber, takze jsem zvolila cisar… Mel probehnout v utery dopoledne, ale mala se zacala v noci tlacit ven, takze to byl nakonec cisar akutni pri bance otevrene na 5 cm, takze jsem si zkusila I ty kontrakce z prirozeneho
. Porodnici u MILOUSU za sebe urcite doporucuji ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.