Ahoj,
malý bude mít rok a má 4 zuby. Chci mu je začít čistit, nebo spíše
vytvářet mu návyk na čištění zubů… Z počátku chci čistit jen
kartáčkem, ale pak bych ráda přidala pastu. V tom je ale háček…
Používáme jen přírodní kosmetiku (kterou si vyrábíme) a i pastu si
vyrábíme sami. Nedala bych dítěti pastu z obchodu (ani lékarny aj.). Je tu
nějaká maminka, která čistí zuby dítěti také přírodní pastou? Ale
skutečně přírodní… Jde mi o to, že toho dítě asi zpočátku dost
sní, tak aby mu to neudělalo zle…
Moc děkuji
Čištění zubů přírodní pastou
@VcelarstviHorakovi píše:
Ahoj,
malý bude mít rok a má 4 zuby. Chci mu je začít čistit, nebo spíše vytvářet mu návyk na čištění zubů… Z počátku chci čistit jen kartáčkem, ale pak bych ráda přidala pastu. V tom je ale háček… Používáme jen přírodní kosmetiku (kterou si vyrábíme) a i pastu si vyrábíme sami. Nedala bych dítěti pastu z obchodu (ani lékarny aj.). Je tu nějaká maminka, která čistí zuby dítěti také přírodní pastou? Ale skutečně přírodní… Jde mi o to, že toho dítě asi zpočátku dost sní, tak aby mu to neudělalo zle…
Moc děkuji
koukni na karla hádka, ten má přírodní kosmetiku a na čištění zubů má taky…ale zkušenost nemám
S prirodni pastou neporadim. Ale cistit pastou mas zacit az ve chvili, kdy je dite schopne pochopit, ze pasta se primarne neji. Jasne ze trochu sni, ale ne vzdy a vsechnu. Ale i tak samozrejme nesmi byt toxicka. Prirodni neprirodni…
To vypadá dobře, ale píšou tam, že je nevhodný do tří let… Teď otázka, zda je to jen kvůli legislativě… Napíšu výrobci.
Děkuji
Neřeším, normálně čistím, taky domácí vyrobenou pastou, je toho
trošek, tak nevím čím by to mělo ublížit …stejně je při čištění
nejdůležitější ta mechanická část
Dáváme dětem úplný minimum pasty, takže by jim to vyplivnout ani nešlo. Starší, když toho má víc, tak vyplivne. Zvládá to tak od 4 let.
Miminům jsem čistila zuby zubním gelem od Weledy. Kolem roku jsem převházela na Elmex pro děti. Zubař říkal, že výrobce počítá s tím, že děti pastu jedí a že je dobré mineralizovat sklovinu. Mladší má 2,5 a plivat už umí dávno. V roce měla v puse téměř kompletní dětský chrup. Starší má 5,5 a už má i všechny dospělácké šestky. Chci, aby moje děti měly lepší zuby jak my pokud možno.
Synovi čistím zuby pastou od 20 měsíců, používáme dětskou Urtekram
( Složení: Přírodní křída, voda, glycerin, aloe vera, polysachyridy,
myrha, výtažek z heřmánku, extrakt z kůry magnólie, uhličitan
vápenatý, xanthanová guma, foeniculum vulgare olej, limonen)
Na kartáček dávám pasty opravdu velmi málo, ale od té doby co používáme
pastu si zuby čistí velmi rád samozřejmě plivat neumí, tak to spolkne, ale
jak říkám na kartáčku má půlku špendlíkové hlavičky
Máme zubní pastu od Weledy, ta se může vklidu jíst mám doma i jen domácí vyrobenou, ale ta
synovi moc nechutná
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.