Co dát na opruzený zadeček?

10704
23.6.10 14:50

Co dát na opruzený zadeček?

Ahoj. Jsou to asi 3 týdny co se malé udělal na zadečku opruzený flíček, ten se jí postupně rozšiřoval a nyní opruzeninu má prakticky na celé pipce a příjde mi že se to stále horší.
Doktorka nám dala nějakou mastičku, řekla že máme co nejvíce „větrat“ ale vůbec nám to nezabralo. Zkoušela jsem to mazat sudocremem ,avirilem ale ani jeden nepomohl.
Nemáte někdo zkušenost s něčím co funguje?
Malá měla doteď zadeček nádherný, na opruzeniny netrpěla, tak nemám absolutně zkušenost co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76
23.6.10 14:54

Ahojky od mé setry malá to měla taky strašně opruzené a dr jí poradila imazol doteď s ním maže a je spokojená chce to asi vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.6.10 14:55

Ahoj, u nás zabírá Imazol :wink: Pak mě ještě napadá Pityol, potírat odvarem z řepíku, popř. černého čaje, nepoužívat vlhčené ubrousky… Ať se opruzeniny brzo zbavíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
23.6.10 14:57

Dost jsem slyšela, že ani Betapanten nezabírá.
Nám v nemocnici radili dětskou mast, připravenou do kelímku v lékárně. Myslím, že se dá koupit už i hotová Rybalka, nebo tak nějak, v drogérii. Já kupovala v lékárně tu připtavovanou a opruzeniny nikdy nenastaly, jakmile flíček se objevil po silnějším mazání se ztratil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
23.6.10 15:01

Přidávám se k chváličům IMAZOLU Krémpasty, ta nám zatím zabrala vždy a velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.6.10 15:08
Mima-M7 píše:
Dost jsem slyšela, že ani Betapanten nezabírá.
Nám v nemocnici radili dětskou mast, připravenou do kelímku v lékárně. Myslím, že se dá koupit už i hotová Rybalka, nebo tak nějak, v drogérii. Já kupovala v lékárně tu připtavovanou a opruzeniny nikdy nenastaly, jakmile flíček se objevil po silnějším mazání se ztratil.

Jj dětská rybí mast - s tou mám jen ty nejlepší zkušenosti. Ale bacha - není to to samé co Rybilka - má to jiné složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
23.6.10 15:09

taky Imazol. Pomohl, i když jsme měli olezeného pinďu čímsi jiným. Ale jinak jsem používala proti opruzeninám jako prevenci mastičku od Hippu, ta nám pomáhala nejlíp a nikdy opruzeniny neměl, a to je na pokožku háklivka, má i mírný atopický ekzém. Ale když už se něco stalo (při průjmu třeba) tak ten Imazol je fakt super a zabírá velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
23.6.10 15:12

Také bych řešila Imazolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
23.6.10 15:19

Jo jo, na opruzeniny (i ty mokvavé) Imazol. Mmch - funguje i na dospělácké (moje) beďary:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.6.10 15:24

Jako 1. pomoc - Imacort krém (proti zánětlivým kožním infekcím). Jinak běžně používáme: Nivea krém, Aviril, Rybilka, - dost střídáme. Od 4. měsíce umývám zadeček pod tekoucí vodou v umyvadle, (za chvilku už mi bezpečně ustojí ve vaně), zadek utřeme do sucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
23.6.10 15:25

TAké doporučuji imazol. A k tomu na noc dát do plenky ještě léčivou vlnu (http://www.latkovky.cz/…leciva-vlna/)

S Tobíkem jsem to neznala a imazolem léčila opruzeniny 3-4 dny. Apolenka měla opruzeninu jen jednou, večer jsem dala do plenky vlnu a ráno byla opruzeninka skoro pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
23.6.10 15:27

Taky vřele doporučuju Imazol :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
23.6.10 15:41

Ten Imazol je asi jen na předpis že?
Bepanthen nepomůže-na vetší opruzeninu nezabere.
Já mám super zkušenost s pityolem-stojí pár korun a večer jsem namazala a ráno o 100% lepší.Jen se nemá dávat často.
Také mi někdo poradil Panthenol-ale malej brečel,když jsem ho s tím namazala,tak nevím :nevim:
Běžně používám rybilku-jak tu dělanou v lékárně z kelímku,tak i tu hotovou v růžové tubě s modrou velrybou-obě jsou dobré.Též je prý super obyčejná modrá indulona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.6.10 16:03

Imazol je volně prodejný :wink: Stojí cca 80 Kč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
23.6.10 16:06

nám se to po imazolu zhoršilo… a vyklubal se z toho atop. bezva byla ondřejova mast - dělaná v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová