Co dělat, aby jitrnice nepraskla?

1204
23.10.11 19:42

Co dělat, aby jitrnice nepraskla?

Ahoj holky,

nemáte náhodou některá osvědčený recept jak na to, aby mi při pečení/smažení nepraskla jitrnice? Já už fakt nevím, jak na to. Zkoušela jsem jí před položením na pánev na pár místech lehce propíchnout, smažím pomaleji/tlumím teplotu, teď jsem někde četla, že se má posypat moukou, tak jsem to zkusila a prdne vždycky :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
23.10.11 19:47

Bohužel neporadím :-( ale poděkuju za tip na zítřejší oběd :-)

  • Citovat
  • Nahlásit
2377
23.10.11 19:49

opravdu od zacatku opekat pomalu :) :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
387
23.10.11 20:06
beruska2× píše:
opravdu od zacatku opekat pomalu :) :lol:

souhlasím :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7576
23.10.11 20:21

Nedávat jí na pánev studenou přímo z ledničky. A pak opékat pomalu. Jak má střívko, nenasákne do sebe tuk, jako třeba maso, tak ji jde dát na skoro studenou pánev. Babička říká, že je taky lepší dát víc tuku, aby se nepřilepila a častěji otáčet. Tímhle postupem se dá opéct do zlatova a nepraskne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
880
23.10.11 20:38

Jak píš Háta, na skoro studenou pánev a víc tuku a pomalu smažit do zlatova. Chce to hodně trpělivosti a kolíček na nos :D Zítra jdu shánět jitrnici, mňam :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7576
23.10.11 21:11

Meli, taky bych si dala, a ještě raději jelítko. Jenže jsem zmlsaná domácí zabijačkou a od té doby, co jí neděláme, mi nic nechutná :roll:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
880
23.10.11 21:13

Tak mě stačí to od řezníka :D DOmácí jsem neměla tak nemůžu porovnávat :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1204
24.10.11 09:01

Díky holky, příště to tedy zkusím do chladnějšího oleje. Ona potvora většinou ale praskne třeba až v půlce nebo ke konci smažení :-(
Já je koupila v sobotu na trhách, takže jsme si včera pošmákli. S bramborami, kysaným zelím…mňam! :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2377
24.10.11 20:05
Gina píše:
Díky holky, příště to tedy zkusím do chladnějšího oleje. Ona potvora většinou ale praskne třeba až v půlce nebo ke konci smažení :-(
Já je koupila v sobotu na trhách, takže jsme si včera pošmákli. S bramborami, kysaným zelím…mňam! :lol:

ja teda hlavne delam na teflonovy panvi a olej nedavam - bud uplne na sucho nebo kousiiiicek masla…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
molymako
9.3.13 11:38

Aby nepraskaly jitrnice

Nemám vyzkoušeno, ale prý je výborné jitrnice před smažením namočit na chvíli
(cca 1 min) do misky s horkou vodou a osušit :) :lol:

  • Citovat
  • Nahlásit
1204
11.3.13 08:08

@molymako - aktuální příspěvek, zrovna v sobotu jsem je po dlouhé době smažila k obědu :-D ale i když jsem je pomalu otáčela, stejně asi při 3. otočení praskla. Bude tam nějaký zádrhel v teplotě uvnitř jitrnice, ta voda by mohla být dobrý nápad, díky, tak příště zkusím… :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Mimec1
25.11.13 16:04

Jitrnice

Jitrnice se musí než se položí na pánev z obou dvou stran napíchat, aby měla kam utíkat pára. Potom pomale opékáme. Musí to být ale domácí jitrnice z masa. U kupované jste bez šance.

  • Citovat
  • Nahlásit
26.11.13 10:51

Já dělala nedávno kupovanou jitrnici…na plech, maličko vody, propíchat a péct cca na 100 st. a když je už hodně ohřátá tak jsem tomu přidala grády, aby se udělala kůrčička…z 8 vytekla jen jedna na špatně zašpejlovaném konci…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3319
29.11.13 18:12

Pomalu opékat, takto mi to radila moje babička, chce to jen trpělivost

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat