Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S ročním už prakticky všechno, náš malej tou dobou už pěkně chodil, takže procházky, hřiště, do vánočního pečení jsem ho zapojila, s autíčky jsme si hráli, občas hernička, nějaký výlet, čtení pohádek, do domácích prací zapojovat…
@AlenaSu většinou různé zoo, zvířátka hodně táhnou pozornost, v dinoparku sme byli v tomhle věku, jinak ale kamkoliv, sme zvyklí nesedět doma na zadku takže klidně vzít kočár a někam na túru do přírody.
@Viki1919 píše:
Dobrý den zajímalo by mě co delate s ročním ditetem? Jak o zimu, tak v létě. Děkuji za typy.
Děkuji za tipy, ale sama nic nenapíšu, co ?
![]()
@Viki1919 Jak měli kluci rok,tak to bylo nejvíc fajn,byli usměvaví,ze všeho nadšení…paráda.
V roce začli chodit,takže denní procházky do lesa a učili se chodit na lesních cestách,všude listí,barvy,moc se jim to líbilo .Potom sníh,to bylo ještě lepší a padání do sněhu a listí je lepší jak v létě na beton
ale vždy jen do lesa ,kolem zahrádek apod.kde je „čisto“žádný žlutý sníh. V tomhle věku mě přišla ta příroda nejlepší,nejen pro mě na relax,ale i pro děti-sbírat listy,větve,žaludy…a jak se unaví,šup do kočárku a jde se domů kolem oveček,koz…a za měsíc začnou vánoční světýlka,ozdobené domy,to je taky bavilo na to koukat.
@Viki1919 no já s nim dělám všechno
rano vedem staršího do školky, pak s ní jdu na brigádu uklizet - tam mi krásně přidělává práci protože kramaří všude, takže dělám práci jednou tak dlouho pak do školky zas a na kroužek se starším -to ma každý den skoro no a je večer ![]()
Hriste, hernicky, zoo, jakekoliv vystavy a aktivity, ktere bavily me, navstevy u kamardek, navstevy kamaradek u nas.
@P4ja jelikož malé rok teprve bude, tak já žádné typy nemam
@Kriss Tina píše:
S ročním už prakticky všechno, náš malej tou dobou už pěkně chodil, takže procházky, hřiště, do vánočního pečení jsem ho zapojila, s autíčky jsme si hráli, občas hernička, nějaký výlet, čtení pohádek, do domácích prací zapojovat…
Mohu se zeptat jak jste zapojila do pečení ?
@Viki1919 posadit na linku plácnout před něj kus těsta a strčit do ruky vykrajovátko, aby si v tom patlal ![]()
@AlenaSu píše:
Na jaké výlety berete takové prcky?
Vsude: zoo, krmit kachny nebo labute, hriste, priroda, rozhledny, zriceniny, hernicky. Jen jsme vynechavali interiery (hrad, zamky, muzea), moje deti by tam nevydrzely v klidu a rusily.
@Viki1919 píše:.....užívejte všech věcí,které jsou běžné,přirozené a hlavně jsou zadarmo.
Dobrý den zajímalo by mě co delate s ročním ditetem? Jak o zimu, tak v létě. Děkuji za typy.