Co dokoupit k vláčkodráze pro kluka 2,5 roku?

1801
27.10.15 10:49

Co dokoupit k vláčkodráze pro kluka 2,5 roku

Ahoj, nedávno jsme objevily kouzlo dřevěné vláčkodráhy :-) zatím máme ty sady z Ikey - základní osmičku, plus oboje doplnění, tedy koleje a ty koleje s tunelem a dalším vláčkem. Teď přemýšlíme co dál k vánocům. Koupit nějakou sadu, např. http://www.mrakyhracek.cz/…50117-p31583 nebo raději jednotlivé koleje a doplňky, např. ty elektr. závory, točnu, depo, nákladní vagony, jeřáb? S čím si tak děti v tomhle dokážou sami vyhrát? Co je u vás nejvíc v kurzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
27.10.15 10:50

Ta sada je úplně super. Máme koleje z Ikea, pak ještě jednu sadu z tesca a pak tuhle. A kluci ( 4r a 18m ) si s tím hrajou pořád. Takže za mě dobrá investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.10.15 10:55

Jestli byste toho dokupovali spis vic, tak je lepsi rovnou tu sadu. my mame zatim dve sady a k tomu dokoupenych par jednotlivych koleji (co nam prislo, ze pomuze pri staveni tras) a padaci most.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
27.10.15 10:56

Vždy jsme přikupovali celou sadu, než zvlášť koleje. Akorát jsme přikoupili padací most a vlakový přejezd - ten se synovi líbí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.10.15 11:00

@lyrica Super :palec: a prosím tě, ten přejezd asi není elektr. viď? jen obyč? A jdou ty zvířátka dát na ten nákladní vagonek, vejdou se tam?
@Ali-Ali jo, tak v hodnotě téhle sady, tedy cca 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.10.15 11:02

Kluk má 2 základní sady z Ikea a pak hromadu jednotlivých dílků. Takže má světelný závory (z těch byl asi nejvíc nadšený), jeřáb, mosty (hodně se mu líbí zvedací), točny (ty jsou hrozný pro rodiče, když máš k točně připojit koleje a musí všude do sebe zapadat), depa, nádraží a pak všelijaké výhybky.
Radši kupujeme jednotlivě než sadu, kde jsou zvířátka, stromečky a domečky, které ho vlbec nezajímají.

Příspěvek upraven 27.10.15 v 11:03

• Citovat
  • Upravit
15074
27.10.15 11:02

U nás frčí tunely, taky musíme nějaký dokoupit:-) ono toho je dost na dokupování, ráda bych elektrickou lokomotivu, přejezd, nějaký výhybky.. co třeba autovlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
27.10.15 11:07

My jako první koupili tu základní osmičku s pár vláčkama a pak jsme začali přikupovat. Jako první jsme dokupovali v Ikee nějakou sadu jen kolejí a pak postupně točnu, odbočky, nové vagonky, elektrické mašinky, depo, myčku, cinkající závory (ty měly snad největší úspěch), opravnu, různé druhy vagonů a vláčků… kupujeme to postupně a máme vždy jistotu, že dárek bude mít úspěch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
27.10.15 11:07

@bisonka syn 2,5 má rád tunel, připojovací/odpojovací mašinku od Bria a hlavně miluje nakladací jeřáb (má takový maličký mechanický na magnet). Velkou sadou určitě nic nezkazíte, hodně kolejí = hodně zábavy, než to dítě všechno poskládá :-) Ale od věci ani není velká sada jen s kolejemi a nějaký pěkný vláček. Sadu maxim dostal syn vloni a teda vláček se mi nelíbí, jinak koleje jsou moc hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.10.15 11:19

@hofka na autovlak jsem koukala, ten se mi moc líbí…ale když mně se líbí úplně všechno :mrgreen: tak nevím do čeho jít nejdřív…
jeřáby teď frčí od Dupla, tak myslím, že jeřáb by měl úspěch určitě…a co se ním dá vlastně jeřábovat? zvládne to mašinku nebo je potřeba mu k tomu přihodit jiný magnetky? elektrickou mašinku dostane tatínek :lol:
Koleje ale právě sám ještě moc neskládá (teda ne smysluplně), tak možná tedy radši koupit jen nějaké ty doplňky? je pravda že stromečky apod nepotřebujem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
27.10.15 11:21

@bisonka asi záleží na dítěte, ale ty moje mi na nějaké sady zvysoka kašlaly, zajímaly je hlavně koleje, mosty, tunely… velmi oblíbený byl takový vysoký kopeček, ze kterého pak vláček sjel sám. kdežto v těch sadách bývají zvířatka, autíčka, stromečky… vyhozený peníze. závory či nádraží zrovna úspěch neměly (=nemoly po tom jezdit mašinky), ale točna byla oblíbená. u nás šlo o to mít co nejvíc kolejí na nejrůznější varianty kolejí, ježdění jenom do kolečka je uspokojovalo jenom chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.10.15 11:29

Koupila bych cokoliv. Věcí k vláčkodráze není nikdy dost. Starší ji dostal ve 2,5 letech, mladší u ní sedí od 1 roku a spolu s Legem jsou to u nás hračky číslo 1. Hrají si s tím denně. Máme dvě sady z Tesca a pak už jsem jen dokupovala a dokupuji všechno možné. U nás mají úspěch hlavně různé tunely, depo a interaktivní přejezd na baterie. Teď k Vánocům dostanou zase další věci, včetně el. mašinky (viděli ji u bratránka a hrozně se jim líbila, protože vydává zvuky) a taky koleje, protože těch není nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.10.15 11:31

@bisonka
jo a prejezd se da koupit i treba se zvoneckem (mechanicky - jak projede vlak, cinkne zvonecek) nebo na baterky, co sviti a pipa :)
ale tyto vymozenosti zatim nemame, tak hodnotit nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.10.15 11:34
@Ali-Ali píše:
@bisonka
jo a prejezd se da koupit i treba se zvoneckem (mechanicky - jak projede vlak, cinkne zvonecek) nebo na baterky, co sviti a pipa :)
ale tyto vymozenosti zatim nemame, tak hodnotit nemuzu.

Jo, přesně z tohoto jsou naši pánové nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
27.10.15 11:57

My jsme synovi pořídili letos k Vánocům větší sadu od Maxim jak vláček sjíždí dolů z mostu a od prarodičů dostane k tomu další koleje a zatáčky, blikající přejezd, elektrickou mašinku atd. A dál budem pokračovat v dokupování jednotlivejch dílů. Jak tu bylo řečeno v sadách je spousta stromečků atd.co nejsou potřebný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí