Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz, existuje něco, co může ovlinit pozitivní těhu test?
Příspěvek upraven 12.09.16 v 13:11
Jak tě napadl zrovna banán
a ne, ovlivnit se to nedá, // za netěhotna není ok, cysty to např. můžou dělat, nebo jiný zdravotní problémy. jídlo fakt ne
@zoeee203 Ahojky, myslím, že nic takového, jako je něco k jídlu, by test ovlivnit nemělo..
může se objevit lehce pozitivní po určitém druhu léků a nebo jsem už četla i tom, že cysta by mohla taky nějak ovlivňovat výsledek těhu testu..
Proč se ptáš? Ráno jsi snědla banán a pak měla pozitivní test? ![]()
Nejdřív si nastuduj biologii
Co by asi tak v tom banánu mohlo způsobit pozitivní těhotenský test? Falešně pozitivní testy můžou způsobit některé léky, např. proti Parkinsonově chorobě, sedativa, některé léky na spaní nebo trofoblastické choroby. Pokud nic z toho nemáš, nemůžeš mít falešně pozitivní test. Buď je to zmetek nebo jsi těhotná. Tečka.
Tak pokud je ten banán těhotný…
Těhotenský test reaguje jen na hcg, takže falešnou pozitivitu můžou způsobit léky obsahující hcg (pregnyl, ovitrelle), případně některé typy nádorů nebo cyst, které tento hormon vylučují
Mě test totiž vycházel furt negativní
A ráno sem jedla banán =D ten obshaje v sobě vlákninu a ruzných =D nebo zánět?
Jen to do mě valte
mě to nevadí, já se tu snažím zeptat, protože tohle všechno se mi děje poprvé a ráda si poslechnu informace od starších. Jen sem se ptala jestli lze něco ovlivnit test =D Přece když po ránu sníte banán a jdete k lékaři, ten bude chtít po Vás moč, tak vyjde špatně, když to obsahuje látky, které jsou pak viditelné v moči…A dnes mi dělal pan doktor test a vyšel pozitivní ![]()
Příspěvek upraven 12.09.16 v 14:35
Holky a myslite ze nador by mohl udelat taky pozitivitu? Jasnou nebo slabou? Jste me uplne vydesily..
@Amber Krásný testík O:-) Já se omlouvám, nechtěla sem to zakládat, ale zajímalo mě to :/ a grataluju =)
@Amber tak pokud se snažíte o dítě, těhotenství je pořád nejpravděpodobnější varianta, pokud je těhotenský test…není proč se děsit ![]()
Nesnazime, je to vlastne omyl a nahoda. Ale kdyz uz se stalo..
ja jsem 35+ nebo spis 40-.. proto me to vydesilo.. ![]()
@Fima píše:
Banán? Za předpokladu, že by obsahoval HCG.
co banán! Ale takový ty velký papriky, co obsahují uvnitř malí kulatý papričky! Sníš to a máš + testy! ![]()