Co s červeným rybízem

176
22.7.20 16:17

Co s červeným rybízem

Holky, poraďte. Můj přítel má obří zahradu a na ní asi 5 keřů s červeným rybízem. Dokážete si představit, kolik toho asi je. Jeho mamka nepeče ani nezavařuje. Zbytek co se nesní, se většinou vyhodí, což je škoda. Šťávu by mi nepil (není na sirupy) a na džemy/marmelády moc nejsme. Co bych ještě mohla upéct krom bublaniny?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
973
22.7.20 16:18
@Shak píše:
Holky, poraďte. Můj přítel má obří zahradu a na ní asi 5 keřů s červeným rybízem. Dokážete si představit, kolik toho asi je. Jeho mamka nepeče ani nezavařuje. Zbytek co se nesní, se většinou vyhodí, což je škoda. Šťávu by mi nepil (není na sirupy) a na džemy/marmelády moc nejsme. Co bych ještě mohla upéct krom bublaniny?

Zmrazit, predtim ale obrat

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
986
22.7.20 16:18

Rybizove vino - to se nepece, ale je to nejvic :srdce:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1022
22.7.20 16:26

Taky mrazíme a pečeme z toho pak celou zimu… A z části bych udělala marmeládu na vánoční linecké.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1370
22.7.20 16:29

Obrat a zamrazit. Nebo nějaké želé. A ač na džemy taky nejsem, tak rybízový fakt můžu, je krásné nakyslý. Nebo to rozdejte, nějaký rybízový nadšenec se určitě najde.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1370
22.7.20 16:31

Jo a super koláč s rybízem je linecký - linecké těsto na plechu upéct, na vychladlé vanilkový pudinkový krém, posypat rybízem a zalít želatinou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
176
22.7.20 16:39

Zamrazit je jasný :D ale ten mražený taky musím na něco použit ne? A ještě jsem zapomněla, kdyžtak i recepty. Umím si to najít na internetu, ale chci něco osvědčeného.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9696
22.7.20 17:01

Tak jestli není přítel na sladké, tak pak zavařit a jíst ke svíčkové :mrgreen: :P ale teda rybízová marmeláda na linecké je úplně nejlepší, lepší jak o Vánocích kupovat nějaké blafy… nebo nabídnout otrhání sousedkam, utrhnou ti ruce :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50379
22.7.20 17:07

Zamrazuju a vyrabim „tiramisu“ s rybizem. Se po tom muzeme utlouct

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
569
22.7.20 17:12

Nečetla jsem vše, ale můžeš zamrazit, udělat omáčku, používat místo brusinek, domácí limonádu, přidávat do jogurtů..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4414
22.7.20 17:39

Děláme výborný rybíz jako brusinky. Chutná mi to víc, než klasické brusinky. Použití: ke svíčkové, na zmrzlinu, nebo to úžasně vylepší jakýkoliv „mdlejší“ kompot - jablkový, hruškový, broskvový.
Komukoliv jsem to dala ochutnat a napsala recept, tak už mu červený rybíz nezbývá. :D

1/4 l vody a 1/4 l octa se uvaří a spaří se jím 1 kg rybízu. Nechá se stát 10 minut, pak se scedí, tekutina vyleje, rybíz se vaří s: 150 ml vody, 5 hřebíčků, kus skořice, badyán, 650 g cukru krystal. Uvaříme, plníme sklenice, uzavřeme a otočíme vzhůru nohama.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8513
22.7.20 17:45

Pokud zvládnete víno, vyhodit je škoda. Nabídla bych to někomu.
My jsme třeba rybíz kupovali, protože nemáme zahradu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
250
22.7.20 17:57

My delame rybizovou dren :) Rybiz obereme, omyjeme, rozmackame, pridame cukr podle chuti a zamrazime.

Je to vynikajici :D Komu vadi zrnicka, tak muze prepasirovat, nam tam nevadi a moc nam to takhle chutna :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8513
22.7.20 18:49

Svého času jsem mražené ovoce mixovala s jogurtem

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4546
22.7.20 21:52

Kromě výše již uvedeného - mám v posledních letech ráda dávat do sklenice vody zmrzlé ovoce - hezky to vypadá, lehce ochutí a ovoní a vychladí. Třeba rybíz, višně, třešně, někdy je zamrazím samotné, něco spolu s kostkou ledu.

Já taky před pár dny přemýšlela, jak letos rybíz zpracuju. No, je vyřešeno - nebyli jsme na zahrádce asi 3 dny a zbylo na nás jen pár kuliček, zbytek sklidilo ptactvo. :roll: Tak snad příští rok.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat