Co s plísní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3424
22.11.14 15:54

@maminka189 tak na jednu stranu plisen je nebezpecna amuze ti vyvolat alergii a astma to se stalo me ale mam se to zaclo delat po celem pokoji fakt hodne my se teda ted toho zbavili podrezali a udelali nove podlahy tak uz by jsme meli mit klid no uvidme ale pochybuji ze ti na to pristoupi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
22.11.14 15:57

@kačka121 Tak tady to je kvůli opravám střechy. Mám tady holčičku s cystickou fibrozou :cert:.Kromě plísně nám sem ještě teče (4 mokrá místa v bytě a kape nám na 3 místech ze stropu…Je mi jasné, že se mu do toho nebude chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
22.11.14 18:05

Plíseň se tvoří ze 2 důvodů:

1. nadměrná vlhkost z důvodu nevětrání (konstantního po celý den)
  1. tepelný most na konstrukci baráku - poznáte to pouze v zimě, kdy venku je zima a v místech, kde máte tepelný most, je teplota toho místa taková, že se na něm vysráží ta vlhkost, kterou tam máte i v menším množství

takže řešením je větrat, což v zimě je naprd, kvůli zbytečnému topení, že, takže jedině zateplit barák, nic jiného nepomůže, jelikož savem atd řešíte pouze důsledek, ale ne PŘÍČINU takže za měsíc, 14 dní tam máte plíseň zas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
22.11.14 18:56

Ahoj. taky poprosim o radu. mame zrekonstruovany starsi domek, před pul rokem jsme se teprve nastehovali. je zatepleny, nijak zvlast vlhko tu není, drzi se to okolo 60%. ale ted jsem objevila, ze v loznici (!) ma nas rocni prcek zespoda plisen na postylce 8o a nase manzelska ma zespoda tyky uz lehounce flicky. co s tim? když to vyhodíme a nahradíme jinými postelemi, objevi se to asi znova, ne? na zdi nikde nic. jsem z toho na mrtvici a fakt nevim co delat ani proc to tam je :nevim: topime, vetrame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
22.11.14 19:04

@sarunka003 @kačka121
holky, díky.
Zkusím mrknout po podobném typu toho odvlhčovače

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek