Co s rybízem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co dnes budete vařit a péct? Inspiraci najdete na eMiminu
Jak chutnají maminkám nejrůznější dobroty? Přečtěte si jejich zkušenosti
@balenka píše:
Dělám sirup za studena… Téměř bez práce a celou zimu zdroj vitaminu C…
Muzes prosím napsal recept? Děkuju
Holky a ten recept na domácí víno? máte někdo? Chtěla bych to zkusit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Holky máte některá recept na ten rybíz jako brusinky. Já ho měla, ale
někde zašantročila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@pantoflíček
zmrzka už je v mrazáku, podle jinýho receptu teda, ale neva
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Jura007 píše:
@stazinka09 „Čučo-kompot“.
Rybíz oprat pod tekoucí vodou, nasypat do omniovek (740 ml) a do každé omniovky čtyři polévkové lžíce cukru. Zalít troškou převařené vychladlé vody, překrýt čistým plátnem a jeden den nechat stát na slunci. Pak postavit na chladnější a stinné místo. Rybíz začne kvasit, jakmile pustí šťávu a ta bude obsahovat už dost alkoholu, kvašení skončí samo od sebe (tak po třech týdnech). Tím je „přírodní zavařenina“ na pár měsíců konzervovaná (akorát vršek se doporučuje při konzumaci vyhodit).
Mám to vyzkoušeno jenom s černým rybízem.
A nehnije to? Asi jsem trošku natvrdlejší, ale to piješ nebo jíš,
když tomu říkáš zavařenina? Jinak všechno mám: rybíz, omniovky i cukr.
Sympaticky jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@stazinka09 Můžeš buď vypít jenom šťávu nebo konzumovat lžičkou jako kompot. Nedával bych to ale malým dětem (má to obsah alkoholu blízký ovocnému likéru).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak přátelé rybízu zdravím,
zmrzlina je luxusní , teď mám v troubě koláč s drobenkou podle
@barca0140, ještě mi
zbyde rybíz na ten jogurtový koláč, tak jeden sáček ještě do mrazáčku
upíchnu a ještě mi asi zbyde na pár sklenic čůča. Marmeládka nebude, ale
já tam tenhle týden k paní musím pracovně znova, takže se obávám, že
mě čeká další přepravka rybízu
. A to už dojde i na marmeládičky.
Si připadám jak svoje vlastní babička , ta by měla radost.
Díky za tipy a spolupráci všem
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ahoj lidicky mohl by mi nekdo napsat recept na,
zavareninu z cerneho rybizu? marmeladu nebo nejaky zajimavy kolac? cerveny mi
prijde takovy bezny, ale z cerneho nejak nevim co
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ge píše:
cerveny mi prijde takovy bezny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No především barva marmelády z černého rybízu bude taková nijaká
(i když základní složky - pektin, kyseliny a cukry - mají všechny rybízy
asi stejné). Barvivo černého rybízu je totiž soustředěno jen ve slupce,
asi jak u modrých hroznů. Z těch se před lisováním vína uvolňuje
kvašením v nevylisovaném stavu - no a u zavařenin asi nic takového před
přípravou nehrozí, že ano… Takže ta marmeláda z černého rybízu bude
holt „bílá“.
Jinak kompot z černého rybízu (klasický zavařovaný) taky není špatný,
akorát má pak v zimě tendenci rosolovatět. No a pokud se rybíz -
s polečně třeba s bezinkama a malinama/ostružinama proženě
odšťavňovacím parním hrncem, tak výsledná šťáva (sirup) má
konzistenci taky trochu rosolovatou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Co s červeným rybízem
- Sviluška na rybízu
- Marmeláda rybíz + švestky?
- Šťáva z černého rybízu
- Kde koupit rybízové víno?
- Zavařování rybíz + mrkev
- Co nejsladší červený rybíz