Dítě šest let - co s tím?

9023
21.5.19 21:05

Bych řekla, že se ten zub klube a protože byl schovaný pod tou dásní, tak je ta dáseň na něm, až vyleze celý, dáseň tam nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
21.5.19 21:08

Roste jí stolička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.19 21:15

To je kus dasne, ja to takhle mela, kdyz mi vyrostl moudrak, nezmizelo to, ale za par let mi ho trhali a pak se to zacelilo, ale hrbolek na ty dasni mam trochu stale.
Mimochodem vase dite si moc dobre zuby necisti, na to ze je mu teprve sest, ma je dost zasly

• Citovat
  • Upravit
1105
21.5.19 21:17

Ale ona ma tu dasen na zubu, to je normalni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
21.5.19 21:19

Roste jí první stálá stolička, což je v 6 letech normální. Z dásně se klube každý zub :) Až stolička vyroste, dáseň ustoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.5.19 21:19
@dakar13 píše:
Ale ona ma tu dasen na zubu, to je normalni?

ano je to normální, musí vyrůst a dáseň ze zubu zmizne.
Jak si myslíš, že z pod dásně ten zub vyleze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.5.19 21:21

:D normalne ji roste zub, to fakt neni zadna zavada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
21.5.19 21:21

@bublinek jde mi o to, jestli se tam ta dasen nesekla :D protoze je jakoby na zubu, a kdyby ji rostl zub, tak ta dasen je preci na praznem miste natekla tam kde ten zub roste, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
21.5.19 21:23

@Tarjei fakt? :D ostatni ji rostou normalne, protoze se klubou 3 stolicky naraz, ale tahle je proste jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
21.5.19 21:24

@stonožka12 ja vim :) uz ji padaji a rostou inormalne ostatni zuby, ale proc je ta dasen pres zub?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.19 21:24

To je normální, říká se tomu choboty :) já to mám taky a říkala mi to moje mudr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.5.19 21:30
@dakar13 píše:
@bublinek jde mi o to, jestli se tam ta dasen nesekla :D protoze je jakoby na zubu, a kdyby ji rostl zub, tak ta dasen je preci na praznem miste natekla tam kde ten zub roste, ne?
úplně nechápu Tvoje myšlenky, ale ten zub byl pod tou dásní a ta, až ten zub celý vyroste, ustoupí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
21.5.19 21:32

Fakt? Tak super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
21.5.19 21:35

@bublinek to chapu :) zub se klube v miste kde byl mlecny zub. Jasne, ze dasen nateka a az teb zub vyroste, dasen se srovna, zatim se chapem? Tak pokracuji - nevim, proc by mela byt ta dasen pres pulku druheho sousedniho zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
21.5.19 21:47

Ale to je preci prvni zub, ne? Nebo ona ji uz vypadla stolicka??? Moje dcera je stejne stara a mela pred mesicem v puse totez :-D ale uplne totez. A je to mlecny zub, na druhe strane ho jeste nema. V tuhle dobu vypadavaji jednicky, ne stolicky.

Edit: Tim reaguji na predchozi veticku, ze se klube na miste mlecneho zubu. Klube se na dasni a jak je ten zub siroky, tak na nem zustava takovahle boulicka, dceri to zmizlo asi za tri tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.