Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Bych řekla, že se ten zub klube a protože byl schovaný pod tou dásní, tak je ta dáseň na něm, až vyleze celý, dáseň tam nebude
To je kus dasne, ja to takhle mela, kdyz mi vyrostl moudrak, nezmizelo to, ale za par let mi ho trhali a pak se to zacelilo, ale hrbolek na ty dasni mam trochu stale.
Mimochodem vase dite si moc dobre zuby necisti, na to ze je mu teprve sest, ma je dost zasly
Roste jí první stálá stolička, což je v 6 letech normální. Z dásně se klube každý zub
Až stolička vyroste, dáseň ustoupí.
@dakar13 píše:
Ale ona ma tu dasen na zubu, to je normalni?
ano je to normální, musí vyrůst a dáseň ze zubu zmizne.
Jak si myslíš, že z pod dásně ten zub vyleze?
@bublinek jde mi o to, jestli se tam ta dasen nesekla
protoze je jakoby na zubu, a kdyby ji rostl zub, tak ta dasen je preci na praznem miste natekla tam kde ten zub roste, ne?
@Tarjei fakt?
ostatni ji rostou normalne, protoze se klubou 3 stolicky naraz, ale tahle je proste jinak ![]()
@stonožka12 ja vim
uz ji padaji a rostou inormalne ostatni zuby, ale proc je ta dasen pres zub?
To je normální, říká se tomu choboty
já to mám taky a říkala mi to moje mudr ![]()
@dakar13 píše:úplně nechápu Tvoje myšlenky, ale ten zub byl pod tou dásní a ta, až ten zub celý vyroste, ustoupí
@bublinek jde mi o to, jestli se tam ta dasen neseklaprotoze je jakoby na zubu, a kdyby ji rostl zub, tak ta dasen je preci na praznem miste natekla tam kde ten zub roste, ne?
@bublinek to chapu
zub se klube v miste kde byl mlecny zub. Jasne, ze dasen nateka a az teb zub vyroste, dasen se srovna, zatim se chapem? Tak pokracuji - nevim, proc by mela byt ta dasen pres pulku druheho sousedniho zubu.
Ale to je preci prvni zub, ne? Nebo ona ji uz vypadla stolicka??? Moje dcera je stejne stara a mela pred mesicem v puse totez
ale uplne totez. A je to mlecny zub, na druhe strane ho jeste nema. V tuhle dobu vypadavaji jednicky, ne stolicky.
Edit: Tim reaguji na predchozi veticku, ze se klube na miste mlecneho zubu. Klube se na dasni a jak je ten zub siroky, tak na nem zustava takovahle boulicka, dceri to zmizlo asi za tri tydny.