Co s vařeným (drůbežím) masem?

12071
13.12.10 12:19

Co s vařeným (drůbežím) masem?

Naše děti i my milujeme vývary, ale už mi dochází inspirace, co s tím vařeným masem (mohla bych udělat vývar jen z kostry, ale kostry se tu málo dostanou a vykošťovat jsem dost líná). Samozřejmě jednak něco málo nakrájím do polívky, jendak něco vrazím do rizota nebo udělám ragú se zeleninou na těstoviny nebo k rýži, ale je to nějak pořád na jedno brdo. Máte nějaký dobrý recepty, kde jde využít vařené maso? Děti vůbec nemají rády omáčky, takže třeba využít to na omáčku na paprice se nechytá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

13.12.10 12:22

Nasi nam varene maso prazili na cibulke a bud len tak k chlebu, alebo do toho dali vajicka a urobili prazenicu.
Raz sme skusili aj pomazanku, ale neujala sa.
Ozaj, mozes to este dat do mrazaku a pridavat do mleteho masa. Fasirky len ciste z vareneho masa boli hrozne suche a zjedli sa len s velkym sebazaprenim. … ked nebolo ineho v chladnicke …

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1477
13.12.10 12:25

já dělám vývar z drůbků a vždycky je v té polivce nechám a nakrájím na menší kousky..:) jinak třeba masíčko do různých salátů, třeba těstovinový nebo jenom zeleninový s vajíčkem a masem… nebo to vařený maso třeba dát do pity se zeleninou, něco jako gyros.. :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.10 12:29

Já to maso vždycky nakrájím do polívky, něco málo rozdám zvířatům

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14598
13.12.10 12:33

Orestuju cibulku, dám na to to maso, přidám zeleninu dle chuti nebo co dům dá, dochutím ak tomu těstoviny, brambor… rýže.

¨Kamarádka dělá rizoto anebo není špatné do omáček… a nebo udělat na paprice… :-P budu si muset něco udělat :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3338
13.12.10 12:35

Z vařeného kuřecího masa dělám těstovinový salát a nebo ho používám do zapečených těstovin místo uzeného.

Jinak jsem zkoušela kuřecí placičky a byly fakt dobrý.
Bohužel mi nejde vložit odkaz na recept, tak ho vkládám a omlouvám se za délku příspěvku * vařené kuřecí stehno * 1 malá cibule * 2 lžíce ovesných vloček * 1 malá mrkev cca 50 g * 50 ml mléka * 1 velké vejce (používám domácí) - z obchodu to budou tak 2 * strouhanka * hladká mouka * koření (sůl, bylinky, trošku pepře) * olej * brambory + další ingredience na bramborovou kaši * okurka a kečup na dozdobení

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: 2
Doporučit
Doporučit známému

Vyplňte e-mail známého a upozorněte jej tak na Masové placičky z vařeného kuřecího masa pro děti .
Email známého

Přidat recept do oblíbených

Postup

Recept, který s velkým úspěchem mému synovi. Upozorňuji, že jsem si ho uzpůsobila podle mých potřeb a dávám tam i ovesné vločky, abych mu tam vpašovala trochu vlákniny.

Vařené kuřecí stehno (většinou den předem uvařím polévku ze dvou stehen - jedno dám do polévky a druhé si schovám na druhý den) - obereme a dáme si stranou.

Jednu malou cibuli oloupeme, na drobno pokrájíme a osmahneme na másle, aby změkla. Mezitím si oškrábeme mrkvičku, kteoru rozsekáme na drobno (drtím na drtiči) nebo popřípadě najemno nastrouhat. Přimícháme k cibulce a chviličku zasmažíme, aby změkla.

Ovesné vločky namočíme v 50 ml mléka a necháme stát.

Vařené a obrané kuřecí maso nameleme nebo nasekáme v drtiči (používám já) Z drtiče je pochopitelně i výsledná odoba placičky jemnější bez kousků. Kdo používá drtič, ví. Poté přihodíme na pánev, podlijeme troškou vody a chviličku podusíme dohromady, aby se to spojilo. Přidáme koření. Já tam dávám bylinkovou sůl, maličko pepře a česnek. Dusíme jen maličkou chvličku a hned dáme z ohně pryč a necháme zchladnout na přijatelnou teplotu, aby se v tom nesráželo vejce.

Do mísy přendáme zchladlou směs, přidáme ovesné vločky včetně mléka ve kterém se namáčely a promícháme. Přidáme celé vejce a opět promícháme. Nakonec zahustíme cca 2 lžícemi hladké mouky + zbytek strouhankou do takové hustoty, aby se vám dobře směs tvarovala.

Vlhkýma rukama tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance nebo hrubé mouce. Jak kdo rád. Já dávám strouhanku. Hotové placičky osmažíme na oleji. Přendáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12071
13.12.10 12:48

Díky moc :-D
Smaženice by mohla zabodovat u dvou starších, salát asi jedině u nás rodičů (ale ten určitě udělám :palec: ), supr ten poslední tip, dá to teda víc práce, ale vyzkouším, s ovesnýma vločkama jedí rádi všechno.
Markit, omáčky mi nejedí, ani paprikovou :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3307
13.12.10 13:47

Já dělám i saláty.někdy na teplý někdy na studený způsob.A máš mraky variant.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.10 13:55

:mrgreen: :mrgreen: sem se pobavila.Maso dávám do polévky a omáčky děti nejí a dělám rizoto-udělej omáčku a dej něco do polévky a nebo udělej rizoto :lol:
:mrgreen: :mrgreen:
U nás tenhle problém nemáme proto že já klidně sežeru celé uvařené kuře :lol:
Já dělám pelmeně.Upně je milujem
Maso rozemelu s česnekem a solí a na velmi jemno cibulku.
Těsto udělám s mouky avody a vyválim a vykrájim tak 3 milimetrovej plát a pak vykrájim od skleničky kolečka a pak plnim tou masovou směsí,zavřu(něco jako torteliny)
Pak hodim do vařící vody a za minutu je hotovo .Podává se to s máslem a octem.Je to ukrajinská pochoutka která se teda správně dělá z naloženého hovězího

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14535
13.12.10 15:42

Já dělám kuřecí salát, ale většinou ho dělám z pečeného kuřete. My totiž moc nemusíme prsa. Kuře si nakrájíš na menší kousky, přidáš pokrájené konzervované žampiony, pokrájené konzervované mandarinky, nakládaný celer, pep a majonézu.
Nebo kuřecí maso, nakládaný celer, lehce pálivé kozí rohy nebo jemnější feferonky, pepř, majonéza.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.12.10 08:17

vařené maso

Já dělám pomazánku,nebo čínu. :dance:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
cameron diaz
31.1.12 17:25

v Itálii se běžně dělá místo bramborového salátu právě kuřecí a tak udělejte si kousky kuřecího masa se zeleninou(vařenou neb sterilovanou) s majonézou ochutˇte podle chuti solí,pepřem,citronem ap. :mavam: :potlesk: 8)

  • Nahlásit
  • Citovat
2931
31.1.12 22:34

Moje babička a mamina to také umí, že dělají takové to rizoto, udělaly na cibulce paprikový základ, pak tam dávají kuřecí maso z vývaru, okořenily, pak rýži a do toho třebas papriku jednu na ovonění a to bylo papání.

Moje babička pocházela z poddunají, maďarský původ, takže s mletou paprikou uměla pracovat, a nikdy nic nepřehnala, co se týče papriky, a dělala rizoto, jako víno (i když to pravé italiano je o něčem jiném). Mamina to umí také, já dělám rizoto v troubě, jinak… :mrgreen:

Já třebas osobně jsem ujetá na vařená masa, obírajda-klasika, mimo hovězího, to je na mě těžké.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
cameron diaz
31.1.12 22:55

Ano také je možné s paprikou na cibulce podlívané kuřecím bujonem(zkuste Maggi gurmánský)a je to takové lehčí maso a ta paprika to zachrání…nechápu proč se u nás nejí vařená masa …v Itálii nám připravovali hovězí vývar se zavářkou a jako druhý chod to hovězí maso obložené mrkví a řap.celerem a příloha chleba a vedle koflíček s majonézou … to jsem milovala a pak také vařené plátky tresky je po 3 min.vytažené a polité rozlěhaným citorem s panenským olivovým olejem,solí a nahoru natrhané lístky ploché petrželky a kdo to snese a kousíčky syrového česneku …vynikající … ale tady ty ryby nejsou dobré …hmmm :,(

  • Nahlásit
  • Citovat
cameron diaz
31.1.12 22:58

opravuji : rozšlehanou štávou z citronu :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama