Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Measmille píše:
Ja bych to videla na
- na zahradu poridit velkyho ustekanyho psa
ale drzim palce
Doporučuju ![]()
Jinka bych si s toho nic nedělala, protože už jen logicky. Jestli máte nový kotel, splňuje minimálně ekologickou známku 3 a to je standartní a i kdyby jste čudili jak čudili, tak by na vás nemohli. V případě že opravdu topíte jen palivy ane ničím ostatním…
Nenech si zkazit dojem z baráčku. Uvaž, že mohou přijít i jiné problémy a ty ho takhle zatracuješ…
Přeju zdarví a štěstí
Mezi nami… u nas taky nekolik sousedu topi uhlim a tady se neda v zime vetrat a venku mame kolikrat problem projit od auta domu, jak to stipe v krku.
Podle me bys mela uznat, ze obtezujete a urpine vylicit, ze momentalne jste socky, ale ze setrite na plynovy kotel a jak to pujde, jdete do toho. A taky to tak udelat. Sama pises, ze cekas dite - jestli ho nekdy sousedky vecer probudi ho urcite neposkodi tolik, jako kdyz bude leta vdechovat vase vlastni splodiny.
@Gina108 píše: Mmch co je drahýho na plynu - máme ho i na ohřev vody a náklady skoro stejný jak za garsonku v paneláku.
v panelakach je totiz extremne drahy teplo. sice (obvykle) eko, ale drahy. my taky bydleli v 2KK se stejnymi naklady, jako svara v celym dome.
Taky mám šílenou sousedku ( tedy celou sousedskou rodinu ). A až od té doby co jsem přestala být milá a blbá tak je klid. A přítel se o to taky hodně zasloužil, řekl jim, že jsem těhotná a jestli na mě ještě jednou zakřičí tak uvidí.. a je pokoj ![]()
To je člověk, který vyhledává konflikty, momentálně je to topení, před tím, že jsme spravovali. Dělá tady peklo všem, sousedům nad ní, že stojí autem občas na cestě-obecní. Přitom ona si vysázela kvítka na obecním a parkuje jenom na obecním. Babička s ní taky měla problémy a to topili jen plynem. Házela jim kameny do oken, nadávala atd. Tady jí ani nikdo nezdraví, protože vyhledává jen problémy..
Ona sama řekla, že ji nikdo kromě nás nezajímá. Přitom kolem ní topí všichni, jen ona topí plynem, protože tady nemá kotel. Ale ostatní taky topí i uhlím, a navíc i jinýma věcma.(palety, lamino) a to je horší smrad. Neříkám, odpo ani tím uhlím netopíme, ale večer?
Zakladatelko a jde jí ten kouř do domu? Pokud ano, tak se zase tak moc nediv. Vem si to opačně, kdyby někdo kouřil tobě do dvora.
Mám to podobně. Soused když zatopí, je všechen dým u nás na dvoře. Musím vzít děti, pokud jsme venku a jít buď na zahradu nebo domů. Nestěžuji si, je to naše přízeň. Většinou když se kotel rozhoří a uhlí hoří pod určitou teplotou, tak už pak nekouří.
Máte komín vyčistěný od kominíka? Co ho zvýšit?
A taky bych netvrdila, že topení pevnými palivy je levnější. Pokud tedy nemáte někde zadarmo dřevo. Ale můj názor je, že pokud je dům zateplný, jsou kvalitní okna, tak může plyn vyjít levněji. Ale to je jen můj názor.
Řešit to můžeš na obci. Tam si vás oba pozvou a budou řešit, ale tady fakt pozor. Pokud vám to „kouří k ní“ můžeš pohořet…
@Mava píše:
Jo ještě mě napadlo, co jí podplatit lahvinkou
To by toho muselo být na litry ![]()
@Daniellla píše:
To by toho muselo být na litry
Staci jedna z vietnamu
![]()
A ono taky zalezi na pocasi… muzes mit komin dlouhej jak chces a s tejne to cudi dolu nebo jinym smerem.. to si nevyberes…
a ze topis v pul devaty vecer? vsak pro „neobtezovani delate co se da“… to ja jen pro ty rejpalky
a chytrolinky ![]()
Proste se na ni vybodni a kliiid..
@Daniellla píše:
Ona sama řekla, že ji nikdo kromě nás nezajímá. Přitom kolem ní topí všichni, jen ona topí plynem, protože tady nemá kotel. Ale ostatní taky topí i uhlím, a navíc i jinýma věcma.(palety, lamino) a to je horší smrad. Neříkám, odpo ani tím uhlím netopíme, ale večer?
Ty si to od ni proste nenechej libit a chlap by se mel taky zapojit, ten muj by s ni vybehnul uz davno…rikas, ze ted netopis pres den, ale co budes delat v zime?
Kdyz jsem poznala manzela, taky bydlel v baraku, topili jsme uhlim, topili tim lidi vsude okolo, proste to tak na vetsine vesnicich je, nikoho nikdy nenapadlo si jit k nekomu stezovat, ze to smrdi apod.
Jestli je baba tak chytra, tak bych ji rekla, at vam ten plynovy kotel koupi…:-D
Tak u nás na vesnici taky lidi topí uhlím a dřevem (někteří tam teda nahází i plast a jiné srajdy
), ale nikdy tu nic nesmrdělo. Pokaždé je vidět tmavý hnusný kouř z komínů, ale že by byl cítit nějaký štiplavý zápach a vyhánělo to lidi ze zahrad, to ne
Jediné, co smrdí přes několik ulic je, když lidi zapálí vlhké listí a větve na své zahradě a odejdou domů na druhý konec vesnice. Jim je to jedno a všem v okolí pak smrdí prádlo, nedá se větrat, někdy se nedá ani projít kolem po ulici
To vážně uhlí tak smrdí?
@Krakatice88 no u nás se v zimě větrat nedá. Smrdí to hrozně, protože 80% domů na vsi topí tuhým palivem. A ano smrdí to.
Navíc tam lidi pálí kde co, protože jsme tu omezeni množstvím popelnic a někteří /většina/ netřídí a netřídí ![]()
@Mava píše:
@Krakatice88 no u nás se v zimě větrat nedá. Smrdí to hrozně, protože 80% domů na vsi topí tuhým palivem. A ano smrdí to.
Navíc tam lidi pálí kde co, protože jsme tu omezeni množstvím popelnic a někteří /většina/ netřídí a netřídí
To je hrozný, fakt jsem ráda, že tohle neznám
Už tak mívám sto chutí si jít stěžovat na obec na několik lidí tady, protože pořád pálí vlhké listí, tak to bych se na tvém místě zbláznila ![]()
Vedle tchyně a tchána bydlí jedni s obrovskou zahradou, kde pořád pálí, v létě někdy i obden, pálí i v neděli, kdy je to tady zakázané. Nedá se ani projít kolem, když jsem na procházce, natož aby si tchánovci mohli otevřít okno a vyvětrat si, to listí dýmí jak tovární komín, plazí se nízko, navíc pálí i za větru, takže to se pak člověk bojí, aby se to nerozlezlo a nechytlo to ve velkém. Jenže tady nikdo nic nezmůže. Jsme skoro městys (chybí pár obyvatel do počtu), takže žádná malinkatá vesnička sto lep za opicemi, ale i přesto si těch pár důchodců dělá co chtějí. Každý týden hasiči jezdí hasit zapálené pole, protože chytráci to zapálí a pak odejdou domů a ono se to nečekaně rozhoří… Ježiš, to jsem odbočila, pardon
No, začíná jaro a blbcema se to venku jen hemží.. To samé s věčně pos. anými chodníky a zahrádkami, protože vysvětlit tady někomu, že po psovi mají uklízet, nebo ho nemají nechat s.at do cizího, to je nemožné… ![]()