Co se synem - psychosomatické potíže?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
27.2.20 10:50
@Lucynka_v píše:
@unuděná Prosím o kontakt na toho fyzioterapeuta třeba do SZ. Jsme taky z Prahy. Kromě bříška má bolavé snad všechny klouby na nohách, záda, občas hlavu nebo ruku. Kdyby nepomohl s bříškem, tak snad alespoň s tím zbytkem. Děkuji moc!

Ale to přece můžete k jakémukoli fyzioterapeutovi, ne? My byli prostě tam, co máme nejblíž, na Poliklinice Modřany u primáře Kunce, ale že bych ho nějak doporučila, to ne. Prostě nám jen napsal rehabky a poradil nějaké cviky a masáže než se uvolní termíny. Takže já spíš pak googlila cviky na posílení mezižeberního svalstva (které prý má oslabené) a cvičíme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.20 10:51

@terien, to si bohužel moc dobře uvědomuju, že mu trochu dělám medvědí službu (spíš víc než míň). :oops: Ale co mám dělat? :nevim: Jsem ráda, že to vidí takto i někdo jiný, než já. Já jsem hodně kritická a přísná, tak si říkám, že to vidím moc zle.

@Tojsemja3, taky si říkám - viz výše poslední věta v odstavci. Ještě jsem s ním nezačala cvičit z PPP. Chci to nakombinovat, protože se mi zdá, že toho má dost. Čas od času dám pauzu. Diktáty cvičí ty, které má další týden psát ve škole.

Vyšetření u psychologa absolvoval v rámci vyšetření v pedagogickopsychologické poradně. Pak ho paní psycholožka poslala ke speciální pedagožce. Každopádně zkusím pohledat, zda v našem městě není nějaký extra dětský psycholog (což se obávám, že asi ne). Psycholožka v poradně to shrnula tím, že je introvert a hodně citlivý a hotovo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1003
27.2.20 10:56

Jak píšou holky, to chozeni po špičkách bych taky omezila. Já taková byla jako mála taky a v něčem jsem taková občas i teď :) A můžu říct, že bolestinbricha z nervozity jsem měla i u věcí které mi teď přijdou jako prkotiny…
To, že se uci s přestávkami celé odpopedne, bych taky asi nejak řešila, ve třetí třídě se musí tak moc učit, co bude dělat v 8. Třídě… A potřebuje si trochu odpočinout od školy. Píšeš že v matematice je dobrý, takže vidíš, že není líný nebo tak něco jen mu některé předměty nejdou, tak možná bude potřeba smířit se s horšími známkami z některých předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.2.20 10:56

@unuděná Děkuji. Zkusíme tedy fyziterapeutku, ke které jsem chodila s dětmi jako s miminky, ta byla skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.20 12:11
@Anonymní píše:Anonymní slunečnice, tvůj příspěvek jsem bohužel nepochopila. :oops: Syn se musí připravovat do školy, musí se sám naučit látku a pak ho zkouším (např. vyjmenovaná slova). Je schopen nachystat jednoduchou večeři (rohlík, míchaná vejce, volská oka), upéct bábovku, sám bez říkání vyklidí myčku, vytře podlahu (chce jen poponést těžký kýbl)…
Špatně jsem se vyjádřila, padlo to tady už několikrát, jasně že náš o dítě jako milující maminka obavy, ale i tvoje nejistota se na dítě přenáší (já to dělám taky jsem zjistila :lol: ), prostě nic se nesmí přehánět, ani ta snaha chválit a chránit.
Samozřejme je dobrý prvně vyloučit zdravotní problémy (migréna a růst už tady padly), třeba intolerance, ale pokud je dítě v klidu, když si užívá prázdnin a bolesti jsou, když chodí do školy… Někdy jim moc nepomůžeme, jen být v klidu a jít příkladem, že se potýkáme s problémy, se strachem z vlastního selhání, ale prostě to nějak dáme.
Sakra, asi to zas píšu blbě, ne? :roll:
  • Citovat
  • Upravit
10461
27.2.20 13:35
@Anonymní píše:
@Hoa Mai, dělám taky tak - snažím se ho podporovat, že to zvládne. Vysvěvětluji, ale nic. Chválím za úspěch od malička. Začalo to na logopedii, kdy se mu nedařilo, měl blok a tenkrát jsem dostala radu, chválit i ne za 100 % výkon. Já ho úmyslně doma nenáchávám, ale když mi dítě brečí, jak je mu špatně a že ho bolí břicho, tak ho fakt nemám srdce vyslat do školy (možná by to pomohlo). To, že to bylo před písemkou, jsem si všimla poslední dvě absence. Jsem raději když je ve škole, protože to dohánění s jeho rychlostí je masakr… On je fakt takovej „ťulda“, co mlčí a brečí. Kdybych za každou vysvětlovací větu dostala pětikorunu, tak jsem asi už milionář. :nevim: :jazyk:

No jenze to je prave asi to, ze kolem toho moc tancujete. Nevysvetluj za million, vysvetluj za stovku. Ja kdyz vidim, ze syn natahuje, tak casto pomuze prave takova jakoby strohost, trochu mu tu cinnost naridit, vlidne ale neoblomne a moc se v tom nenipat. ‚Jsi sikovny, zvladnes to, nemusis mit vsechno perfektni, dulezite je zkusit to. A ted syp a nechci nic slyset.‘ Nevim, jestli by to fungovalo u 8, 9leteho ditete, ale u syna hodne pomohlo, kdyz jsme ten jeho starch personalizovali do bubaka, ktery mu sedi v hlave a namlouva mu spatne veci, jako ze neco nezvladne, ze se ma bat. Takze kdyz uz to treba nejak rozebirat, tak za synem jdu a reknu mu ‚Zase na tebe skocil bubak, vid?‘ On ze jo. Tak se ho ptam, co mu rika, nekdy povida syn sam, nekdy mluvim vic ja a snazim se formulovat, co se mu honi v hlave. No a kdyz ten problem vyslovime, hned je to lepsi. Pak vymyslime zpusoby, jak se bubaka zbavit, cim vtipnejsi, tim lepsi. Treba, ze ho hodime do zachoda, syn ho pocura a splachne, nebo zmuchlame do kulicky a hodime do kose, pak si dame high five, low five a pak uz se jde bez reci udelat to, co je treba.
K tomu, ze ho nemas srdce poslat do skoly breciciho bolesti - a pote, co ho nechas doma se to vyviji jak? Uklidni se, nebo probreci bolesi dopoledne? Ja si vzpominam, jak jsem jako decko taky hrala takove habadury na mamu (u me to bylo tim, ze jsem byla premiantka, ale vsichni mi porad zduraznovali, jak jsem dobra a davali me ostatnim za priklad a ja se pak bala selhani), nebyl problem vystrihnout scenu umirajici labute, ze jsem oblafla i doktory. Pokud ted vis, ze se to boleni objevuje podezrele casto pred pisemkou, tak proste budes muset odolat. Zaroven bych nezavrhovala ani tu moznost, ze to muzou byt rustove bolesti nebo bolesti od patere, navstevou fyzioterapeuta urcite nic nezkazis, ale i kdyby, tak s tim stejne asi tezko bude zustavat porad doma, takze bych ho do skoly posilala.
No a jak uz ti tady psali, ze se syn uci moc dlouho, tak si to taky myslim. Protoze s takovou je syn od rana do vecera zabredly v tom, co ho stresuje. Zkratila bych to i za cenu toho, ze si trochu zhorsi prospech (pokud teda uz ted nema trojky, ctyrky). Nevim, jak presne to u vas funguje, ale z toho, co jsi psala jsem pochopila, ze syn se uci sam a ty ho zkousis. Asi bych zapremyslela, jestli v tom uceni nefigurujes jen jako drab, ktery nad nim drzi hul. Dobu uceni bych zkratila, ucila bych se s nim formou rozhovoru, povidani a uz ho pak nezkousela, nebo to zkouseni omezila (treba na pripady jako kdyz maji umet nazpamet basnicku apod., ne na veskerou latku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
27.2.20 18:20
@Anonymní píše:
@terien, to si bohužel moc dobře uvědomuju, že mu trochu dělám medvědí službu (spíš víc než míň). :oops: Ale co mám dělat? :nevim: Jsem ráda, že to vidí takto i někdo jiný, než já. Já jsem hodně kritická a přísná, tak si říkám, že to vidím moc zle.

@Tojsemja3, taky si říkám - viz výše poslední věta v odstavci. Ještě jsem s ním nezačala cvičit z PPP. Chci to nakombinovat, protože se mi zdá, že toho má dost. Čas od času dám pauzu. Diktáty cvičí ty, které má další týden psát ve škole.

Vyšetření u psychologa absolvoval v rámci vyšetření v pedagogickopsychologické poradně. Pak ho paní psycholožka poslala ke speciální pedagožce. Každopádně zkusím pohledat, zda v našem městě není nějaký extra dětský psycholog (což se obávám, že asi ne). Psycholožka v poradně to shrnula tím, že je introvert a hodně citlivý a hotovo. :nevim: [/citac
Prostě chlapec nebude studijní typ, ale podle toho co jsi psala je moc šikovný. Bohužel neúměrně času věnuje tomu, co mu nejde nebaví (učení) a zbytečně o sobě pochybuje a má nízké sebevědomí. Omez učení, když chceš trénovat diktát, nadiktuj mu recept na bábovku a nech mu ji udělat. Pak ho zbytečně nepřechvaluj, ale jen tak mimo řeči před ním manželovi nebo mamce řekni, že tak dobrou bábovku co uvařil syn jsi už dlouho nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí