Co se zbylým trhaným vepřovým?

181
17.4.21 08:35

Co se zbylým trhaným vepřovým?

Ahoj holky, zbylo mi ještě tak půl kila trhaného vepřového z krkovice, trošku jsem to pro tak malou návštěvu nedomyslela :)

Dávala jsem ho do bulek, ale na to už nemáme chuť…

Nenapadá Vás, kam ho použít? Krom s kaší apod.?

Díky moc!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8359
17.4.21 08:36

Testovinovy salát.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4741
17.4.21 08:38

Do tortila placek - udela wrapy s paprikou, kukuricii, salatem a jogurtem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
181
17.4.21 08:43

Holky a myslíte, že by to šlo i zmrazit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Ou
16441
17.4.21 08:44

Zabalit do tortily - tacos, buritu, quesadila
zapéct- s těstovnami (např lagsaně) nebo s brambory
zapéct jako sendvič - např variace na kubánský sednvič
přidat k rýži - ať už jako rizoto, nebo jako nějakou variaci na středoamericé fazole+rýže+vepřové
upéct s těstem - neortodoxní pizza, pirožky a nebo s křehkým těstem jako páj.
přidat do račatové omáčky a k tomu těstoviny
přidat jako bílkovinu do nějaké polévky - od jako že gulášovky, po varici na ramen či jinou asijskou nudlovku
přidat jako bílkovinu na nějakou misku hojnosti/budha bowl/poke

zmrazit to samozřejmě jde.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
181
17.4.21 08:50

@JancaS84 moc díky! Myslíš, že by šlo i zmrazit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
181
17.4.21 08:50

@J_Doe super moc díky za inspiraci, ale dnes uz na to maso nemáme vůbec chuť, myslíš, že by šlo zmrazit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
181
17.4.21 08:51

@Ou moc moc díky, zatím ho zmrazim a pak se inspiruju Vašimi recepty!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
500
17.4.21 08:54

Bolonska omáčka na špagety :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
77
17.4.21 09:01

My ho dali do sklenice a do ledničky, teď po měsící jsme ho jedli.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
77
17.4.21 09:03

Zamrazit, dělám to běžně. Když dělám trhané, tak si vždy udělám pár sáčků do mrazáku(pak to davam do tortil nebo rizota…)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
181
17.4.21 09:11

@eli26 no bomba, moc díky! Včera jsem pekla přes 2 kila, tak toho zbylo poměrně dost :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
91
17.4.21 09:33

Zamrazit uplne v pohode, pak davam do quesadilly, tortil nebo davam na testoviny se syrovou omackou a zapekam (pulled pork mac and cheese caserolle). To je kaloricka bomba, ale ma nejvetsi uspech.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
53480
17.4.21 09:58

Když mi zůstane maso, taky dělám tortilu. Že ty naše děti zbožňují a je 💯% jistota, že to sní.
Takže jdu na jistotu. Další jistota je salát těstovinový. Ale tam máme raději orestované, kuřecí kostky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1967
17.4.21 11:26

Já ho naprosto miluji na „garbage nachos“ z místní americké restaurace. Kromě vepřového je tam rozpuštěný cheddar, nějaká červená cibulka, nakrájené papričky jalapeňo, koriandr a nevím, co. K tomu podávají guacamole a zakysanou smetanu, se kterou je to naproto luxusní :).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat