Co vařit na dovolené v ČR? Rychlá jídla

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 Další »
Nimie
Nadpozemská drbna 27881 příspěvků 11.06.16 16:42
@Janasas píše:
@martina.se ne jako jezdíme tak 3 roky i na hory, jako prodloužný víkend a dá se to.. ale samozřejmě jedno jídlo, jinak ráno se prostě koupí nějaký makovník, uvaří čas, ne, že vyvařujem všechno.. večeře určiě studené a nebo objednáváme pizzu, a jídlo teda na bareák, když už..
Pro mě osobně jít do restaurace neni až tak vleký problém, ale je fakt, že jsme si zvykly, že prostě si dáme co chceme, nidke se neženem, a hlavně po přečtění pár diskusí, raději jíme na domě, aby někomu nezaskočilo, když děti promluví: :mrgreen:

Co říkají tak hezkého? :mrgreen:

Janasas
Kelišová 5552 příspěvků 11.06.16 18:27

@Nimie většinou jsou to perly, a když jso to 4 kluci k tomu tak to stojí za to.. :mrgreen:
Minule jeden viděl tlustého pána a měl trochu prsa a na plnou hubu s udivem…Jéé pán má taky prsa, on taky krmí miminko :mrgreen:

Janasas
Kelišová 5552 příspěvků 11.06.16 18:30

@Nimie ano prostě připravím si řízek jako klasicky, naklepu, osolím! :mrgreen: obalím a každý zvlášt zabalim do sáčku, pak nechám rozrazit, ihned ještě jednou přejedu ve strouhance, ale nemusí se, ale známá mě říkala, že je to pak lepší a je pravda, že to neni vůbec poznat, že je to jak čerstvé a smažím…Vše hned po rozmrazení..
Ale vše z chlazeného masa.. Ne jakoby rozrazovat mrazené a znovu zamrazovat… a strouhanka znovu, protože jsou křupavější, protože z prazáku se ti trochu nažije vlkhostí..
Nesmrdí pak mražákem.. to jsem se bála, ale od tho je ten začáek, že se řízky, každý zabalí- aby se neslepily..

Příspěvek upraven 11.06.16 v 18:33

martina.se
Hvězda diskuse 56911 příspěvků 11.06.16 18:32
@Janasas píše:
@Nimie většinou jsou to perly, a když jso to 4 kluci k tomu tak to stojí za to.. :mrgreen:
Minule jeden viděl tlustého pána a měl trochu prsa a na plnou hubu s udivem…Jéé pán má taky prsa, on taky krmí miminko :mrgreen:

no twl :lol: se asi občas pěkně zapotíš, co :mrgreen:

Taciras
Extra třída :D 11430 příspěvků 11.06.16 18:46

1. fazole (takové ty plechovkové) s buřtem - dělá je muž, osmahne cibuli a buřta a do toho dá třeba: 1× chilli od Bonduelle, 1× obyč červené a 1× obyč bílé, já je miluju a je to za chvíli.
2. lečo
3. špagety:
tak 6 stroužků česneku na plátky osmahneš, ale nesmí zhnědnout, do toho kydneš 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 lžíci majoránky a 1 rajský protlak, to povaříš, dáš na špagety a posypeš strouhaným sýrem, je to taková rychlovka, nouzovka, jedla jsem to, když jsem v začátcích šetřila každou korunu, ale je to překvapivě dobré, na to, že tam skoro nic není :)
4. polévky - s těmi moc práce není, je fakt, že něco se musí povařit, ale nenadřeš se, so mě naučila tchýně, je dobrá a za 10 minut:
uděláš jíšku, rozklepneš do ní vajíčko, osmažíš, pak to zaliješ vodou (pokud horkou, ušetříš čas ;) ), dáš do toho mraženou zeleninu a chvíli vaříš, než je zelenina měkká - je to celkem vydatná polévka a chutná dobře
5. mražené ovocné knedle rovnou koupené
6. knedlík s vajíčkem, manžel do toho dává ještě oproti mé verzi koření oregáno a je to zase obměna
7. tuňáka z plechovky s cuketou osmahnout na pánvi, přidat panzani nebo otma neapolskou omáčku a podávat s těstovinami
8. rýže v mikrovlnce je prakticky bez práce hotová za 20 minut, dělám jí v zavařovací sklenici (otevřené jen s deklem do mw, ale dá se pak zavíčkovat), k tomu se dá koupit nějaká hotová směs, udělat čínu na pánvi, to je taky za chvilku, než se udělá rýže, tak to máš hotové
9. rybí prsty
10. ikea kuličky :)

asi by toho bylo víc, ale to už nevysypu z rukávu :)

Nimie
Nadpozemská drbna 27881 příspěvků 11.06.16 19:09
@Janasas píše:
@Nimie většinou jsou to perly, a když jso to 4 kluci k tomu tak to stojí za to.. :mrgreen:
Minule jeden viděl tlustého pána a měl trochu prsa a na plnou hubu s udivem…Jéé pán má taky prsa, on taky krmí miminko :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: ti jsou boží
Nimie
Nadpozemská drbna 27881 příspěvků 11.06.16 19:13
@Janasas píše:
@Nimie ano prostě připravím si řízek jako klasicky, naklepu, osolím! :mrgreen: obalím a každý zvlášt zabalim do sáčku, pak nechám rozrazit, ihned ještě jednou přejedu ve strouhance, ale nemusí se, ale známá mě říkala, že je to pak lepší a je pravda, že to neni vůbec poznat, že je to jak čerstvé a smažím…Vše hned po rozmrazení..

Jsi zlatá! Už to chápu :pankac: :mrgreen:

@Janasas píše:
Ale vše z chlazeného masa.. Ne jakoby rozrazovat mrazené a znovu zamrazovat… a strouhanka znovu, protože jsou křupavější, protože z prazáku se ti trochu nažije vlkhostí..
Nesmrdí pak mražákem.. to jsem se bála, ale od tho je ten začáek, že se řízky, každý zabalí- aby se neslepily..Příspěvek upraven 11.06.16 v 18:33

To musím někdy zkusit. Jsem obecně krásu mrazáku začala objevovat teprve nedávno, ale muž nesnáší právě tu mrazákovou chuť a mě to taky pak moc nechutná, když prostě poznáš, že to je mrazákové. Tak jsem s tím opatrná, ale tohle zní dobře.

S tím opakovaným obalením do strouhanky - to dělám když máme řízky přes noc v lednici. Tam jak to leží dohromady s tím vajíčkem, tak se to taky tak trochu rozblemcne a je poznat, když ty řízky děláme čerstvě nebo jsou vytažené z lednice. Když se obalí znovu, tak to je právě potom taky křupavější, takže to asi dává smysl i u toho mrazáku.

Každopádně moc děkuji, budu experimentovat :pankac:

Moise
Hvězda diskuse 40552 příspěvků 13 inzerátů 11.06.16 19:16

@Janasas ale to ti můžou říct i na ulici :mrgreen: To dělaj snad všechny děti..
My na dovolené v ČR většinou chodíme na obědy někam po cestě, kde se nám to hodí, většinou vybíráme zahrádky, kolikrát už u toho mají i dětská hřiště, pískoviště, že si člověk alespoň chvíli odpočine a dětem to ukrátí čas než přinesou jídlo. Večer něco většinou zpytlíkujeme, teplou večeři neřeším, však je to na pár dní, z toho nikdo nikdy neumřel, že jí neměl. A to mám teda děti extrémně žravé :mrgreen:

Nimie
Nadpozemská drbna 27881 příspěvků 11.06.16 19:16

Ještě jsem si vzpomněla na kuřecí/tuňákový/šunkový salát a na panzanellu (italský salát s chlebem). Ty první jsou v podstatě jen nakrájená zelenina ve větším množství a do toho zamíchané buď jemně osmažené kousky masa nebo tuňák z konzervy nebo nakrájená šunka. Dělá se ještě varianta, kdy se tam hodí uvařené brambory a nakrájená (natrhaná) šunka. Případně šunka může být taková ta pořádná nakrájená na kostičky. Je to hotové poměrně rychle a zvlášť kuřecí variantu si obvykle zamilují i chlapi (geniální způsob, jak do nich dostat zeleninu) :pankac:

Jana206
Nadpozemská drbna 27814 příspěvků 11.06.16 20:11

Běžně si mrazim obalene řízky, z různých druhů masa, ale vždy chlazené, nikdy znovu nezamrazuji. Mrazim i obaleny květák. Do strouhanky to znovu nedávám. Teplé večeře, ruzne zapecene brambory nebo těstoviny, testovinove saláty, bramboraky, špagety s různými omackami.

LKL
Ukecaná baba ;) 1023 příspěvků 12.06.16 12:54
Moise
Hvězda diskuse 40552 příspěvků 13 inzerátů 12.06.16 14:07
Mamazkoncesveta
Kecalka 289 příspěvků 20.06.19 10:05

Ahoj holky, obnovuji diskuzi, jestli ještě nepřidáte nějaké své nápady a recepty, jedeme a dovolenou v Čechách, budeme mít k dispozici kuchyňský koutek (ehm, větší než moje vlastní kuchyň :lol: ) nechci samozřejmě strávit dovolenou natož těhotná u plotny, ráda bych si opravdu odpočala, nicméně finance nám nedovolí stravovat se jenom po restauracích, takže snídaně a večeře a možná sem tam oběd budou v mé režii, snídaně jsou v pohodě, obědy někde cestou po výletech a večeře nutně nemusí být teplé, jenomže moje drahé dítě je dost frfňa a hned tak něco nesní, hlavně sýr je její velký nepřítel :roll: :D A aby toho nebylo málo, tak dcera má z jídelníčku vyloučené všechny mléčné výrobky, mimo sýr, který tedy moc nejí, zakysanku a jogurty, ty může. Na polotovary moc nejsem, ale v rámci úspory času to určitě ráda přežiju, pokud máte nějaké ověřené a dobré, sem s nima moc prosím…
Tak v rychlosti, co napadlo mě, rizoto, buřtguláš s pečivem, těstoviny na sladko pro dceru, pro nás jen aglio olio, topinky ve vajíčku, lečo…

zrcadlo
Kelišová 7487 příspěvků 20.06.19 10:38

@Mamazkoncesveta My bereme vždycky na dovolenou malý stolní elektrický gril, a v 90% večeříme salát + maso/rybu/burgery/klobásky, párečky nebo zapečené tousty/bagety-panini/tortilly - wrapy. Je to hned hotové a každý si hodí na gril to, na co má chuť.

Mamazkoncesveta
Kecalka 289 příspěvků 20.06.19 10:48

@zrcadlo děkuju za tip :kytka: my ho doma nemáme, jen ten obří zahradní, ale mamka jo, tak ji poprosím o zapůjčení a auto to uveze.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 Další »
Váš příspěvek
Reklama