Kosmetický začátečník - co používat na pleť

226
19.11.17 16:07

Co vse na plet? Kosmeticky zacatecnik :)

Damy, chtela bych zacit nejak pecovat o svoji plet, za poslednich 5 let zivota mi pribylo hodne vrasek a cernych tecek, uz to neni, co byvalo… Poradite mi, co vsechno si vlastne poridit? Nejake cisteni pleti nebo sera nebo denni nebo nocni kremy.. vubec se nevyznam v tom, co by vlastne dnesni zena mela pouzivat, co by mi pomohlo s vyse uvedenymi problem.. Potrebovala bych to nejak polopate vysvetlit, at se v tom tolik neztracim :)

Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21917
19.11.17 16:26

@gwennie pokud nemáš vůbec žádné zkušenosti, bylo by lepší objednat se na kosmetiku, aby ti profesionálně udělali diagnostiku pleti a navrhli přípravky přímo na míru. Já třeba používám na odličování mléko Balea, na noc pouze noční krém, na den sérum, denní krém a pokud se líčím, tak podkladovou bázi, make-up a pak oční stíny a řasenku. Osobně mi vůbec nevyhovují mycí gely na čištění obličeje, strašně mi pleť vysušují. Někdo zase používá pouze je. Dobré jsou na čištění pleti také micelární vody, skvělá je od Vichy. Také záleží na tom, kolik chceš do pořízení kosmetiky dát peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
19.11.17 16:37

Doporučuju přírodní mýdlo, odličovat olejem (jojobový, mandlový), růžová voda místo tonika a na vlhkou pleť olej. Po vysazení chemie se mi pleť hodně zlepšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
19.11.17 16:48
@Tereza1986 píše:
Doporučuju přírodní mýdlo, odličovat olejem (jojobový, mandlový), růžová voda místo tonika a na vlhkou pleť olej. Po vysazení chemie se mi pleť hodně zlepšila.

To je strasne individualni, ja jsem oleje zkousela a otresny, fakt se to nedalo, moc rada jsem se vratila k chemii.

@gwennie zalezi jakou mas plet. Nejlepsi je fakt zajit na kosmetiku. Ja pouzivam micelarni vodu, 2× tydne peeling, obcas masku a denne po vycisteni krem. Pod makeup mam jeste primer, ale makeup nosim vyjimecne, spis nemam na obliceji nic nebo jen bb krem apod. Takze moje pece je nejdriv ve sprse peeling nebo obyc myci gel, pak docistim micelarkou a natru kremem. Oboci dokreslim stinem a rasenkou na oboci, na oci bazi a dobry ocni stiny (aby vydrzely celej den v praci), rasenku, nekdy je potreba korektor a neco na plet, nekdy ne. Mam teda z kosmetiky vsechno co existuje asi, ale tyhle produkty pouzivam denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
19.11.17 17:12

Univerzální návod neexistuje :nevim: Záleží jakou máš plet, co jí bude / nebude vyhovovat, taky kolik hodláš utrácet, čemu věříš, jakým stylem žiješ… jestli chceš jít přírodní nebo „umělou“ cestou…
Sto bab, sto přístupů, sto zkušeností :nevim:
„Nutné“ není nic… znáš to pořekadlo, nic nemusím, musí se akorát umřít… a co je vhodné a vyhovující? Jo to je fakt jen na tobě.

Být tebou, prostě sednu k internetu a obhlídnu možnosti… klasická kosmetika, přírodní kosmetika, domácí recepty. Všeho je na internetu nepřeberně. Co se ti bude líbit a co budeš mít chuť, to vyzkoušej… a pak uvidíš co dál.
Tady se dozvíš jen tři miliony protichůdných rad, protože co vyhovuje jednomu, to totálně nesedí druhému. Já si třeba vystačím s domácími maskami na čištění, a olejíčkem na ošetření… a vůbec nepochybuju o tom, že spoustě dalších ženských by to nejen nestačilo, ale i krutě nesedělo. Tak to prostě chodí. :)

Příspěvek upraven 19.11.17 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
19.11.17 17:15

Me se ted osvedcilo cisti mleko od Ziaji, micelarka se musi umyt. Jako tonikum je dobra Jarisova voda. Pouzivam kremy na citlivou plet. Sem tam maska, na cerne tecky jsou dobry naplasti. Pouzivam od Balea. Licim se, trochu makeupu, korektor pod oci, pudr, kontury, tvarenka. Dokreslim oboci, namaluji oci a dam rtenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
19.11.17 17:16

A oleje na oblicej, u me dost hruza. Tak mastnou plet jsem nemela nikdy a to na to trpim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12160
19.11.17 17:26

Muzu se zeptat, co je micelarni voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.11.17 17:33

Já používám pouze micelární vodu a olivový bio krém, ale ne každý den. Mě zatím prospívá nepoužívat vůbec nic. Makeupy, bb krémy atd atd nepoužívám, ani řasenky… Obočí nedokresluju. Občas kajalovou alverde tužku na oči, je přírodní a nedráždí. Uvidím ve třiceti, jestli nastanou změny, tak budu zkoušet přírodní alverde výrobky, zatím s nimi mám dobrou zkušenost (nedráždí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
19.11.17 17:34

Jak už tu padlo, zašla bych na kosmetiku, nechala bych si pleť vyčistit a nechala si poradit, co se na můj typ pleti hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
19.11.17 17:39
@jita22 píše:
Muzu se zeptat, co je micelarni voda?

speciální druhy pleťové vody. zadej si to do googlu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12160
19.11.17 17:45
@nozu píše:
speciální druhy pleťové vody. zadej si to do googlu ;-)

No ja prave myslela, ze by mi to nekdo mohl hezky shrnout a vysvetlit, kdyz to pouziva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.17 17:46
@nozu píše:
@gwennie pokud nemáš vůbec žádné zkušenosti, bylo by lepší objednat se na kosmetiku, aby ti profesionálně udělali diagnostiku pleti a navrhli přípravky přímo na míru. Já třeba používám na odličování mléko Balea, na noc pouze noční krém, na den sérum, denní krém a pokud se líčím, tak podkladovou bázi, make-up a pak oční stíny a řasenku. Osobně mi vůbec nevyhovují mycí gely na čištění obličeje, strašně mi pleť vysušují. Někdo zase používá pouze je. Dobré jsou na čištění pleti také micelární vody, skvělá je od Vichy. Také záleží na tom, kolik chceš do pořízení kosmetiky dát peněz.

Micelárku ale musíš opláchnout z pleti jinak vysušuje. Pokud ti vadí mycí gely na obličej zkus obyč dětskou kostku mýdla. Já už nepoužívám nic jiného, protože mi též nic nevyhovovalo. Ale pokud to budeš zkoušet tak bacha některé i když jsou dětské tak šíleně pálí v očích když se tam nechtíc dostane. Za mě je nejlepší babylove z dm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
19.11.17 17:46

@jita22 shrnutě řečeno to máš ode mě. Ono je to na delší počtení, proto ten odkaz na google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
19.11.17 17:48

@LimitedEdition já hlavně nesnesu na obličej vodu jako takovou. I když si myju vlasy, tak mám pak obličej přesušený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí