Covid, těhotenství a fraxiparin
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Covid, těhotenství a fraxiparin
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli je tu nějaká žena, která je těhotná a v těhotenství musí užívat fraxiparin kvůli problémům se srážlivosti krve, např.( protrombinova mutace) a prodělala/ prodělává covid? Co mě zajímá je, jestli i s touto diagnózou a prodělaným covidem vaše těhotenství probíhá v pořádku a miminko se dal dobře vyvíjí. Covid způsobuje sraženiny a už samo těhotenství s vyšší srážlivosti může být problém pokud se neužívají léky na ředění a v kombinaci s covidem to může být bohužel velký problém. Tak bych chtěla vědět jestli má některá zkušenost s dobrým koncem.Dekuji.Jen ještě napíšu, že jsem podobnou diskuzi hledala ale nikde nenašla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@Simča30 píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli je tu nějaká žena, která je těhotná a v těhotenství musí užívat fraxiparin kvůli problémům se srážlivosti krve, např.( protrombinova mutace) a prodělala/ prodělává covid? Co mě zajímá je, jestli i s touto diagnózou a prodělaným covidem vaše těhotenství probíhá v pořádku a miminko se dal dobře vyvíjí. Covid způsobuje sraženiny a už samo těhotenství s vyšší srážlivosti může být problém pokud se neužívají léky na ředění a v kombinaci s covidem to může být bohužel velký problém. Tak bych chtěla vědět jestli má některá zkušenost s dobrým koncem.Dekuji.Jen ještě napíšu, že jsem podobnou diskuzi hledala ale nikde nenašla.
Spoustu, ani jednu s n nějakou komplikací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lama Lama Můžu se zeptat, je to tedy Vaše zkušenost nebo někoho koho znáte, že při užívání fraxiparinu a prodělání toho covidu se s miminkem nic nestalo a těhotenství pokračuje bez problémům?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
@Lama Lama Můžu se zeptat, je to tedy Vaše zkušenost nebo někoho koho znáte, že při užívání fraxiparinu a prodělání toho covidu se s miminkem nic nestalo a těhotenství pokračuje bez problémům?
desítky pacientek, nemá je tedy na fraxíku, spíš clexan
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Takže to není pravidlem, že pokud žena musí ředit krev a prodělá
covid tak automaticky vznikne problém v podobě sraženiny která ucpe
některou tepnu k miminku.Je to tedy individuální? A v čem je prosím ten
clexan jiný oproti fraxiparinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
Takže to není pravidlem, že pokud žena musí ředit krev a prodělá covid tak automaticky vznikne problém v podobě sraženiny která ucpe některou tepnu k miminku.Je to tedy individuální? A v čem je prosím ten clexan jiný oproti fraxiparinu
ne, není pravidlem, dokonce to není ani časté, ani jsem se s tím
nesetkala.
Clexan mi přijde, že má méně alergických reakcí, lépe drží hlaadiny,
má tupější jehly a víc štípe v době aplikace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Bohužel mě včera tohle bylo sděleno jako velká pravděpodobnost a tak se snažím
zjistit jestli je to v tuhle chvíli nějaký častý jev u žen s podobným
problémem. Nebo jsem prostě měla smůlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já myslim, že když už bereš Fraxiparin tak jsi více chráněná, než běžná těhotná s Covidem, která žádnou mutaci nemá/neví o ní a Fraxiparin nebere. A to říkám z pozice někoho, kdo měl embolii/mrtvici v těhotenství přes profylaktickou léčbu Clexanem. Doktoři se na mě chodili dívat, že něco takového je prý hooodně vzácné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@BlaZenkaB Ja právě
fraxiparin v těhotenství už brala a tak to pro mě nebylo nic nového, jen
teď s tím covidem je to jedna velká neznámá, bylo mi řečeno že se mohla
vytvořit sraženina i navzdory fraxiparinu, což je dost děsivé, když má
pomáhat sraženinám předcházet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
@BlaZenkaB Ja právě fraxiparin v těhotenství už brala a tak to pro mě nebylo nic nového, jen teď s tím covidem je to jedna velká neznámá, bylo mi řečeno že se mohla vytvořit sraženina i navzdory fraxiparinu, což je dost děsivé, když má pomáhat sraženinám předcházet
Jako ano, při profylaktické dávce, která se běžně dává těhotným,
se sraženina vytvořit může, pokud je extrémně vysoká srážlivost - stalo
se mě. Potom se dává terapeutická dávka, která se běžně používá
k rozpouštění sraženin, na té se už sraženina vytvořit nemůže, ale
zase hrozí krvácení. Obecně bych se toho nebála a nestresovala se
zbytečně. Ale pokud budeš mít podezření, tak určitě se nechat vyšetřit
a být klidná, že případně i toto se dá řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
@BlaZenkaB Ja právě fraxiparin v těhotenství už brala a tak to pro mě nebylo nic nového, jen teď s tím covidem je to jedna velká neznámá, bylo mi řečeno že se mohla vytvořit sraženina i navzdory fraxiparinu, což je dost děsivé, když má pomáhat sraženinám předcházet
A bylo ti řečeno kým?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@BlaZenkaB píše:
Jako ano, při profylaktické dávce, která se běžně dává těhotným, se sraženina vytvořit může, pokud je extrémně vysoká srážlivost - stalo se mě. Potom se dává terapeutická dávka, která se běžně používá k rozpouštění sraženin, na té se už sraženina vytvořit nemůže, ale zase hrozí krvácení. Obecně bych se toho nebála a nestresovala se zbytečně. Ale pokud budeš mít podezření, tak určitě se nechat vyšetřit a být klidná, že případně i toto se dá řešit.![]()
Hele, tak teoreticky může, prakticky už jsem to taky viděla. Ale ne u zdravé těhotné. Tam je i při prevenci riziko minimalni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Zeleninový salát v těhotenství
- Těhotenství 5 dní před MS negav tt
- Po roce nemocenské - těhotenství
- COVID očkování.
- Svědění nohou v těhotenství, je to normální?
- Přerušení těhotenství , možnosti?
- Smysl očkování na covid?