Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se píše:
Ale oni by se to jméno dozvěděli od hygieny, co na tom nechápeš? Nositel musí být známý, aby se vědělo, kdo s ním byl v kontaktu.. twl![]()
zase někdo neumí použít hlavu, sorry jako
No to by se tedy fakt od hygieny nikdo nedozvěděl. Tuhle informaci totiž hygiena sdělovat nesmí.
@Anonymní píše:
Prosím o radu, syn už je druhý týden doma ze školky kvůli prokazanemu kovidu. Ráno se ke mě dostala informace, že paní učitelka informovala ostatní rodiče o tom, kdo do školky kovid „donesl“. Jak byste s tohle informaci naložili? Jednak nechci dělat ve školce nějakou scénu, jelikož tam syn bude ještě dva roky chodit, ale na stranu druhou nechci dělat, že je vše ok.
Upřímně by mi to bylo jedno, protoze si ti stejně děti vykecaji mezi sebou.
Uca sice měla být zticha, ale neházela bych zbytečně vlny. Jako proč?
@Anonymní píše:Řeš podstatné věci ne blbosti
Prosím o radu, syn už je druhý týden doma ze školky kvůli prokazanemu kovidu. Ráno se ke mě dostala informace, že paní učitelka informovala ostatní rodiče o tom, kdo do školky kovid „donesl“. Jak byste s tohle informaci naložili? Jednak nechci dělat ve školce nějakou scénu, jelikož tam syn bude ještě dva roky chodit, ale na stranu druhou nechci dělat, že je vše ok.
@Anonymní píše:
@kavenka no doteď jsem to neřešila a ani se s tím netajila, ale celkem mě vytoci když zjistím, že učitelka odchytava ostatní rodiče v šatně s tím, aby je upozornila, kvůli komu muselo jejich dítě podstupovat testování. Přitom děti už odpadavali ve školce delsi dobu, jen my byli první kteří se testovali. Navíc si opravdu nemyslím, že by ostatní rodiče měli znat zdravotni stav meho ditete.
Pokud toto učitelka dělá a ty máš 100 % důkaz, že je to pravda, pak si s ní o tom promluv.
@martina.se píše:
Ale oni by se to jméno dozvěděli od hygieny, co na tom nechápeš? Nositel musí být známý, aby se vědělo, kdo s ním byl v kontaktu.. twl![]()
zase někdo neumí použít hlavu, sorry jako
je dobře, že hlavu umíš používat ty a plácáš tady blosti
Mě osobně jako mámě tří dětí by to bylo jedno, protože covidu se dočkáme úplně všichni. A navíc si myslím, že vůbec nevíš, jak to bylo. Nebyla jsi tam, máš to jen z doslechu. Pochybuji, že učitelka to řekla ve smyslu “pepa nám to zatáhl do školky”. Nejspíš se v šatně o tom bavili, což je naprosto přirozené a jelikož se to už vědělo od tebe, nebylo to žádné tajemství.
A ještě si myslím, že ty děti, co to berou špatně, tak za to mohou z velké části jejich rodiče. My si o covidu doma povídáme, bereme ho (bohužel) už jako normální součást života. Děti ví, co nás čeká, když se setkáme s coviďákem, testujeme se i doma, když mají rýmu nebo jdeme k prababičce… Ví, že to není žádná ostuda, že ho můžeme chytit kdekoli i od lidí, co ani nemusí vědět, že jsou nakažení.
@Anonymní píše:
@martina.se sorry jako ale nemas pravdu, hygiena pouze rozeslala údaje, že byli v kontaktu s nakaženo osobou, ne s kým, stale ještě oficiálně platí lékařske tajemství. Takže opravdu tuhle informaci pustila učitelka, která je poslední osobou, která by do toho měla mluvit. A budeš se divit, mozek jsem zapojila celkem rychle, proto to ode mě další maminky věděly driv nez jsme meli potvrzeny pcr. Jen nepotřebuji, aby učitelka podávala informace o mem dítěti třetím osobám. A ne ve školce jsme vsi měli několikrát, ale nikdy jsem se nedozvěděla oficiální cestou, kdo je tam donesl. To že si to řekneme mezi maminkama nebo zjistím od dítěte, je věc jiná. Od učitelky prostě čekám určitě chování a ne že bude, jak tetka na trhu probírat věci ohledně mého syna.
Nezapojila, hygiena volá a ptá se, zda znas toho a toho.. stalo se mi opakovaně ![]()
@Keyllah píše:
Vážně??nám takto hygiena volala vícekrát a nikdy konkrétní jméno nepadlo -) jen třeba v pátek dopoledne ve třídě Veverek, v pondělní výuce zpěvu na ZUŠ atd, konkrétní jména fakt nikdy…
U nás pokaždé. Přímo se ptali, zda znám dotyčnou osobu, že mě uvedla při trasování ![]()
@EFKA1 píše:
je dobře, že hlavu umíš používat ty a plácáš tady blosti
V čem? Že volá hygiena a sdělí ti konkrétní osobu, která tě v trasování uvedla? Stálo se mi to opakovaně, naposledy od muže v práci ![]()
Prijdes mi trosku hystericka. U nás už ve školce covid probehnul. První nebyl syn, dostal to od někoho a taky jsem se to dozvěděla. V dobre víře jsem nechala otestovat našeho syna, který byl pozitivní a sama jsem volala do školky, ze má covid. Teď v šatně potkávám maminky a ty říkají synovi: jeee tak ty už to mas za sebou… akorát se mě maminky ptají, jak to zvládal. Mě je to burt, nedělám kovbojku z něčeho, co je totálně zbytecne. Mas to z doslechu, jedna paní povídala. Vůbec bych to neřešila.
@vokishka píše:
Proc by je musela vyjancit uca. Bohate staci to, co vidi v televizi nebo slysi. Verim tomu, ze ucitelky se spis snazi decka zklidnit. Proste vidi, ze je pozitivni, tak breci.
tak jasně že mohly něco vidět v tv nebo podle rodinné situace, ale v naší škole se nic takového neděje. Asi mají jiné postupy.
Stejně se nikdy neutají, kdo to do třídy dotáhne. Odsouzení si zaslouží jenom ti, co mají v domácnosti covid a vědomě pošlou do školky/školy neotestované dítě. A že jsou takoví. Ty bych přetrhla…
@Veveří píše:
Stejně se nikdy neutají, kdo to do třídy dotáhne. Odsouzení si zaslouží jenom ti, co mají v domácnosti covid a vědomě pošlou do školky/školy neotestované dítě. A že jsou takoví. Ty bych přetrhla…
tím neotestovaným myslíš pcr nebo antigen?
@martina.se píše:
U nás pokaždé. Přímo se ptali, zda znám dotyčnou osobu, že mě uvedla při trasování
tak možná pokud tě uvedla konkrétní dospělá osoba jako kontakt. Ale v momentě kdy je pozitivní dítko ve školce/škole/kroužku tak nám to hygiena opravdu ani jednou nesdělovala a že už jsem měla tu čest vícekrát a učitelka přímo řekla, že takové údaje nesmí poskytovat.