CT v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
13.7.12 12:44

Neboj, to je 24 hod monitor tlaku krve a TTE je transthorakální echo - to je ten UZ. Tak v poho, jen jsi špatně rozumněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.7.12 12:54
@Anonymní píše:
No nevím, pokud to není život ohrožující asi bych počkala až se miminko narodí, měla sem teď problém s hlavou, děsně mě v ní křuplo, šíleně to bolelo, že jsem teda šla na pohotovost s tím jestli mi tam nepraskla nějaká céva, doktorka na mě koukla a říkala že když sem těhotná, tak mi CT ani RTG neudělá ( byla jsem 30.týden ) a kdyby mi tam nějaká výduť praskla, tak už jsem prý mrtvá :mrgreen: takže asi tak

to je dycky problem, jo nebo ne… kdyby na to mela fakt podezreni, tak te na CT urcite posle nebo ti alespon necha pichnout lumbalku, neboj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.7.12 12:54

@BellinkaX že bych doopravdy byla tak vystresla a blbě vnímala? doufám že jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.7.12 12:55
@lecka píše:
@BellinkaX že bych doopravdy byla tak vystresla a blbě vnímala? doufám že jo :think:

je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.7.12 12:58

@lecka
Všechno je možné, člověk se přeslechne ani nevíš jak, navíc CT a TTE zní podobně. Ale to co máš na žádance nemá s CT nic společného. Neboj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.7.12 13:01

@BellinkaX aspoň že tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.7.12 13:03

@lecka
Bellinka mně předběhla, takže opravdu se neboj, je to jenom UZ. Hlavně aťmáš dobré výsledky a přeji krásné těhotenství. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
13.7.12 13:05
@Pudloslava píše:
CT bych se v těhotenství raděj vyhla, ale prej je to dávka záření jako jeden let letadlem

Omlouvám se zakladatelce za OT.

Jsou dostupné nějaké studie ohledně vlivu letu v rané fázi těhotenství? Já zvažuji dovolenou letecky, ale trošku se bojím, jsem po ZT a nevím, zda je ten risk tak velký a zda to vůbec podniknout, abych si pak něco nevyčítala. Jak se na to dívají gynekologové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
13.7.12 13:13

Já si v 30tt téměř zlomila nohu v kotníku, nešlo to poznat bez RTG. no doktor řekl na rovinu - prostě dneska (pokud nejde o úplný začátky těhu) nejsou ty zářeí tak velký, aby to bylo tak zapovězený. je potřeba zvážit, co je víc - hlavně se tomu nevystavovat zbytečně. ale pokud by šlo o zlomeninu nebo jen natržený vazy, tak chodící noha za to stojí. stejně jsi vystavená záření každý den, ať už přirozeně ze země nebo ze všech možných vysílačů kolem nás… hodně bych váhala, kdyby byl nutný RTG pánve, ale to doktoři taky. jinak už umí i ty škodlivější záření odstínit a zdravá máma je přece to, co prcek potřebuje nejvíc :) :hug: se srdcem neriskovat, zvlášť když nevíš, co to konkrétně je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.7.12 13:18

@KatkaX vůbec se neomlouvej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.7.12 13:19
@KatkaX píše:
Omlouvám se zakladatelce za OT.Jsou dostupné nějaké studie ohledně vlivu letu v rané fázi těhotenství? Já zvažuji dovolenou letecky, ale trošku se bojím, jsem po ZT a nevím, zda je ten risk tak velký a zda to vůbec podniknout, abych si pak něco nevyčítala. Jak se na to dívají gynekologové?

hele zadne informace o tom nemam, ale leta se bezne a rekla bych, ze v souvisloti s letanim se o zadnem riziku pro plod nemluvi - neleta se v III trimestru kvuli pripadnemu porodu a co pak ve vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.7.12 13:21
@PjckjsANEBjája píše:
Já si v 30tt téměř zlomila nohu v kotníku, nešlo to poznat bez RTG. no doktor řekl na rovinu - prostě dneska (pokud nejde o úplný začátky těhu) nejsou ty zářeí tak velký, aby to bylo tak zapovězený. je potřeba zvážit, co je víc - hlavně se tomu nevystavovat zbytečně. ale pokud by šlo o zlomeninu nebo jen natržený vazy, tak chodící noha za to stojí. stejně jsi vystavená záření každý den, ať už přirozeně ze země nebo ze všech možných vysílačů kolem nás… hodně bych váhala, kdyby byl nutný RTG pánve, ale to doktoři taky. jinak už umí i ty škodlivější záření odstínit a zdravá máma je přece to, co prcek potřebuje nejvíc :) :hug: se srdcem neriskovat, zvlášť když nevíš, co to konkrétně je

driv se prej bezne delalo RTG pred porodem, aby se vedelo, jak je dite otocene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.7.12 13:21

@KatkaX jinak přesně jak píše @Pudloslava co jsem četla tak 2 trimestr je bezpečný, jediný problém snad je předčasný porod který v 2 trimestru má minimální riziko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
13.7.12 13:22

Ahoj, taky mám šelest, ale není to prý nic závažného pro mrnouska…Doktor mě taky objednal na CT, ale gynekoložka mi to zatrhala, prý to mám nechat až po porodu, kvůli silnému ozařováním..Nevím jak moc to máš vážné, ale být tebou, promluvím si o tom s druhým doktorem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
13.7.12 13:55
@lecka píše:
@KatkaX jinak přesně jak píše @Pudloslava co jsem četla tak 2 trimestr je bezpečný, jediný problém snad je předčasný porod který v 2 trimestru má minimální riziko

Právě - všude píší o druhém trimestru jako nejlepší možné době, ale já bych byla v 7tt, což se bojím, protože minule jsem v 9tt začala špinit a na začátku 10 potratila. No a teď nevím, jestli to brát tak, že pokud bude vše v pořádku, tak i přes cestu letadlem, nebo volit jinou alternativu dovolené, abych si pak případně něco nevyčítala… Je to prekérka, každopádně děkuji Tobě i Pudloslavě za odpověď! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty