Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Honzík mně vydrží dlouho sám - hodinu nebo dvě si hraje na dece.
Jediné co mně napadá jestli pro něj máte deku a dostatek zavěšených hraček aby se měl čím zabavit. Pokud ano tak to asi bude děťátko které holt potřebuje společnost - jestli se nemůžeš ani na záchod tak bych ho vyřvat během toho co jdeš na WC, do sprchy…
Není prostě jen přetažený? Syn když je unavený, tak taky pláče, hned jak ho položím, když je v pohodě, tak se sám chvíli zabaví. Dáváš ho pravidelně přes den spát?
Jinak pokud je vážně takový tulil, tak doporučuju šátek nebo nosítko, mimčo bude spokojené a Ty můžeš dělat, co chceš ![]()
@aiko24 píše:
Jinak pokud je vážně takový tulil, tak doporučuju šátek nebo nosítko, mimčo bude spokojené a Ty můžeš dělat, co chceš
Nosítko i šátek mu vadí - ječí v tom
Unavou to nebude, dělá to i po spánku ![]()
V souvislosti s tvym dalsim tematem o nespani odpoledne, je mi jasne, ze to mas doma narocne…
Ale u nas to bylo podobne, maly bud na nekom visel nebo ho nekdo bavil. Ja zastavam nazor, ze do 6 mesicu dite nerozmazlim, protoze on o tom, jeste neuvazuje a nedela to schvalne. Proste nechce byt sam, citi se bezpecneji s nekym znamym.
U nas to samo preslo, kdyz si byl schopny sam vic pohrat. Podat si sam hracky, prevalovat se na bok a na brisko atd. Najednou uz nas nepotrebuje tak uplne porad a sam si vyhraje i pulhodiny.
Kazde dite je jine, nektere je v pohode samo uz od narozeni, nektere je „zavislak“. A nekdy se to pozdeji uplne otoci a ze samostatneho miminka je urvane dite, co vam visi na noze ![]()
@Becky00 píše:Honzík mně vydrží dlouho sám - hodinu nebo dvě si hraje na dece.Jediné co mně napadá jestli pro něj máte deku a dostatek zavěšených hraček aby se měl čím zabavit. Pokud ano tak to asi bude děťátko které holt potřebuje společnost - jestli se nemůžeš ani na záchod tak bych ho vyřvat během toho co jdeš na WC, do sprchy…
On si ještě s takovou tou hrazdičkou s hračkama nehraje, neumí to - jen na ní kouká ![]()
@Míša_8888 mám úplne rovnaké moje dve baby. Brala som si ich aj na záchod
Každé dieťatko je iné. Pri tejto druhej som začala používať šatku - trochu pomohlo aby som sa trochu mohla pomotať po dome - samozrejme s malou na bruchu. Dnes som videla bábatenko ktoré vydržalo hodinu samé pozerať do plafonu som tomu nechcela veriť že je to možné
Ale zase zo stareš nám už vyrástla šikovná slečna takže večne to trvať nebude a na rande ma už snád neskôr brať nebudú. ![]()
@Ali-Ali píše:
V souvislosti s tvym dalsim tematem o nespani odpoledne, je mi jasne, ze to mas doma narocne…
Ale u nas to bylo podobne, maly bud na nekom visel nebo ho nekdo bavil. Ja zastavam nazor, ze do 6 mesicu dite nerozmazlim, protoze on o tom, jeste neuvazuje a nedela to schvalne. Proste nechce byt sam, citi se bezpecneji s nekym znamym.
U nas to samo preslo, kdyz si byl schopny sam vic pohrat. Podat si sam hracky, prevalovat se na bok a na brisko atd. Najednou uz nas nepotrebuje tak uplne porad a sam si vyhraje i pulhodiny.
Kazde dite je jine, nektere je v pohode samo uz od narozeni, nektere je „zavislak“. A nekdy se to pozdeji uplne otoci a ze samostatneho miminka je urvane dite, co vam visi na noze
Máš asi pravdu, taky mě napadlo že to snad přejde až si bude umět sam víc hrat… Ale je to síla - nespí a pořád vyžaduje zábavu ![]()
Naše malá taky nikdy nevydržela sama a řvala
, ted má rok a je to to samé, sama si nevyhraje, pořád musím být s ní ![]()
@Míša_8888 píše:
On si ještě s takovou tou hrazdičkou s hračkama nehraje, neumí to - jen na ní kouká
no prave
a co si ma sam se sebou pocit
zatim vydrz, az si na ty hracky sahne a zacna zkoumat svet, tak to bude jine.
@Míša_8888 avždy ma poteší ked čítam že ešte niekomu deti nespia
Lebo ked som dens počula že 3 mesačné dieťa prespí celú noc a cez deň ho vždy po 3-4 hod. budia tak ma skoro vykotilo. Mala má 2 roky a celú noc ešte nikdy neprespala a pravdu povediať teším sa ked je hore len 3 krát. ![]()
@Míša_8888 A zkusilas pustit polohlasem rádio? Žádný bigbít, jen klidnější muziku prokládanou mluveným slovem… Zkus to a uvidíš, dělá to divy…
@Jura007 píše:
@Míša_8888 A zkusilas pustit polohlasem rádio? Žádný bigbít, jen klidnější muziku prokládanou mluveným slovem… Zkus to a uvidíš, dělá to divy…
Zkoušela jsem, bezúspěšně, bílý šum - rádio ne, to zkusím, dík za tip ![]()
@Míša_8888 Měla jsem to s Jeníkem stejně. On totiž nesnášel cokoliv statického. Vyžadoval neustálou akci. Nosila jsem ho po bytě a do zblbnutí ukazovala věci. Rady typu posadit do lehátka a nechat ho se dívat, jak něco dělám, mi byly k smíchu. Babyvak a šátek nenáviděl. Nejvíc zabírala hrazdička se zavěšenýma chrastítkama, se kterýma jsem ale musela pořád hýbat. Jinak byl cirkus maximus.
Když jsem šla na toaletu nebo do sprchy, tak jsem ho dala do postýlky a pustila kolotoč na baterky, který se točí, svítí a hraje 10 minut. Většinou to aspoň na 5 minut zabralo. A pak řval, doku jsem zase nepřišla. Bylo to peklo. ![]()
Přešlo to, když se začal přetáčet na bříško. Bylo mu čtyři a půl měsíce. Jsem přesvědčená, že řval, protože se nudil. Čím víc se hýbe, tím míň řve. Je mu skoro osm měsíců a už si jen tak semtam pořvává, ![]()
Náš čtyřměsíční chlapeček moc nespí a když je vzhůru vyžaduje aby u něj neustále někdo (já nebo přítel) seděl a hladil ho, mluvil na něj nebo chrastil hračkou - prostě nějak ho bavil. Když si chci jen dojít a záchod a nechám ho v místnosti samotného spustí hrozný řev…
Je to jen rozmazlenost na kterou jsme ho navykli a on ji ted vyžaduje? Nebo se cítí sám a je potřeba s ním opravdu každou minutu být? Někdy si říkám že ho prostě musím nechat plakat a že si zvykne, ale nevím jestli to není chyba… Mám první dítě, tak všecko asi moc řeším, ale bojím se abych z neznalosti neudělala něco špatně…