Cukroví bez mléka, kakaa a vl. ořechů

2552
27.11.18 08:21

Cukroví bez mléka, kakaa a vl. ořechů

Ahoj děvčata, potřebuji poradit pár vyzkoušených receptů na cukroví. Podmínkou je úplně bez mléka a ml. výrobků, bez kakaa a bez vlašských ořechů. Cukroví bude pro známého a má alergi na uvedené suroviny.
Děkuji.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2682
27.11.18 08:32

Linecké, perníčky…myslím, že toho půjde vymyslet hodně. Moje dcera má ekzém na kakao a tak místo něj používám karob.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4210
27.11.18 08:33

Výměn máslo za rostlinný tuk a máš hotovo. Kakao a ořechy jsou ve spoustě cukroví surovina dobrovolná. Já ořechy nemám ráda, tak spoustu věcí dělám bez nich, to samé s kašlem, holt nebude cukroví hnědé.. dělala jsem bezmlecny pernicky a linecky a asi další 4 druhy, který si už nepamatuju. Vem klasický recept a úprav dle potřeb. Akorát se s tim rostlinný tukem hůř pracuje, těsto se strašně lepí, neměla jsem na to nervy, proto bylo ten rok cukroví málo. :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27080
27.11.18 08:50
@Lucka1111 píše:
Linecké, perníčky…myslím, že toho půjde vymyslet hodně. Moje dcera má ekzém na kakao a tak místo něj používám karob.

Linecké bez másla? 8o To je jak pověstná „tiramisa“ z pomazánkového másla…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16226
27.11.18 08:57
@Russet píše:
Linecké bez másla? 8o To je jak pověstná „tiramisa“ z pomazánkového másla…

Ano, i linecké a jakékoliv cukroví jde bez másla, zvlášť pokud má člověk na něj alergii.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2552
27.11.18 08:59

Na ten karob se podívám, díky.
Vyměnit máslo za rostlinný tuk mi většinou nadělalo paseku. Proto jsem se ptala, jestli nemá někdo už něco osvědčeného, upravené poměry atd. Naštěstí toho budu péct jen málo, tak snad to nějak splácám :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16226
27.11.18 09:04

@Murka Přiznám se, že jsem v cukroví nahrazovala kde co, ale máslo jsem nemusela. Zkusila bych to nahradit i klidně kokosovým olejem, ale jaké to bude to nevím.

Také jsem dělala tyto perníčky:
350 g mouky - žitná + pohanková, lze i jen ze žitné
300 g medu
1/2 lžičky jedlé sody
50 g tuku (klidně i kokosový olej)
perníkové koření (je tedy potřeba zkontrolovat složení zda neobsahuje nějakou alergickou složku)
voda

vše krom vody jsem smíchala dohromady a vodu přidávala po lžicích dle konzistence těsta. Mělo by se spojit na hladké těsto. Sice to chvíli trvalo, ale šlo to.

Letos chci zkusit experimentovat a místo tuku dát vajíčko, ale nevím jaké to bude a jak se bude pracovat s těstem, tak nemohu říci. Ale mám je ozkoušené po dva či tři roky zpět, jen potřebují cca týden až týden a půl na rozležení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16226
27.11.18 09:08

@Murka ještě jedno info, na FB skupině o vaření bez mléka, lepku a vajec, dost často nahrazují máslo Alsanem. Zkus se podívat do zdravých výživ, zda tam nebude, případně prý existuje v Lidlu tuk bez mléčných složek, ale to je potřeba pohledat. Z toho taky někdo peče, ale ten Alsan mají osvěčený. Případně se podívej na následující stránky - lze si tam zaznačit cukroví bez určitého alergenu a recepty jsou vyzkoušené

https://www.proalergiky.cz/…ocni-cukrovi

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13232
27.11.18 09:10

@Murka Ahoj, tady jsou nějaká recepty na nepečené, třeba nepečené datlové kuličky , jáhlové kuličky nebo pečené kokosky , kokosové placičky , kávové pusinky , tak snad si něco vybereš :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16841
27.11.18 09:21

A sadlovky. Ty si kazdy chvali

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1556
27.11.18 09:22

Pernicky se daji delat se sadlem. Moje babicka je tak dela. Ale maslo bych rostlinnym tukem (palmovy ala Hera) nenahrazovala, prijde mi to chutove jako desny blivajz.

Co zkusit treba nemecke skoricove hvezdicky? http://coolinarka.cz/recept-101
Pak treba mandlove bilkovy chlebicek me napada, marokanky (pokud ma alergii jenom na vlasske orechy, muzes pouzit jine druhy orechu) s bilou cokoladou nebo karobovou polevou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16226
27.11.18 09:29
@Afrikana píše:
Pernicky se daji delat se sadlem. Moje babicka je tak dela. Ale maslo bych rostlinnym tukem (palmovy ala Hera) nenahrazovala, prijde mi to chutove jako desny blivajz.Co zkusit treba nemecke skoricove hvezdicky? http://coolinarka.cz/recept-101
Pak treba mandlove bilkovy chlebicek me napada, marokanky (pokud ma alergii jenom na vlasske orechy, muzes pouzit jine druhy orechu) s bilou cokoladou nebo karobovou polevou.

s bílou čokoládou ne, ta obsahuje mléko. U marokánek je potřeba nahradit šlehačku rostlinou smetanou - sojovou, kokosovou apod., do marokánek se dává i máslo, to buď úplně vynechat nebo nahradit Alsanem či kokosovým olejem.

Ale perníčky se sádlem je super nápad. :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1556
27.11.18 09:43

@elen-ka Jejda, dik za opravu :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4629
27.11.18 09:44

Perníky dělám jen ze sádla už x roků klidně napíšu recept.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16226
27.11.18 09:57
@Afrikana píše:
@elen-ka Jejda, dik za opravu :mrgreen:

v pohodě, přece jenom mám cca 5-letou praxi ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama